Kuo: kommande lågpris MacBook kan ha Touch ID, men inte Touch Bar

Första 5G-mobila MacBooks förväntas nästa år

Enligt den välkända analytikern Ming-Chi Kuo kan Apples ryktade helt nya Mac-anteckningsbokmodell innehålla en Touch ID-fingeravtrycksläsare men inte Touch Bar-funktionen.

“Vi f√∂rv√§ntar oss att den h√§r nya modellen st√∂der Touch ID men den kommer inte att ha Touch Bar-funktionen”, enligt Kuos forskningsnoteringsfr√•ga till kunderna m√•ndag, varav en kopia var erh√•llits av MacRumors. Med andra ord f√∂rblir en fullst√§ndig Touch Bar exklusiv f√∂r att v√§lja 13- och 15-tums modeller av MacBook Pro-modellerna 2016, 2017 och senare.

Det är inte svårt att se varför Apple föredrar Touch ID framför Touch Bar för att se hur Touch Bar ännu inte har visat sig vara en oumbärlig funktion. Dessutom kräver Touch ID Apple-designad T-serie kryptografisk coprocessor för Mac-bärbara datorer (liknar en Secure Enclave i iPhones och iPads) för att lagra matematiska representationer av dina fingeravtryck på ett säkert sätt.

Förutom matchande fingeravtryck stöder T-märkta marker andra fina funktioner.

Till exempel kan en Mac med detta chip tillhandahålla hårdvaruaccelererad flashlagringskryptering och dekrypteringsfunktioner till systemet, i farten, vilket gör den dagliga verksamheten snabbare. Chipet stöder också ett antal andra funktioner, som extra säkerhet för webbkameran och mer. Om det kommer att finnas Touch ID i den här nya Mac-bärbara datorn, förvänta dig också ett medföljande Apple T-märkt chip.

Och med det b√∂r den nya anteckningsboken st√∂dja “Hey Siri”.

Den nya maskinen kan ersätta den position som för närvarande är upptagen av den nuvarande 12-tums MacBook, skrev Kuo. Med tiden kan det till och med ersätta den befintliga MacBook-serien.

Ett företag som heter Everwin Precision förväntas bli den största mottagaren av den nya maskinen. Som Kuo förklarade är detta första gången Everwin kommer in i leverantörskedjan för Mac-hölje. Leveranserna beräknas utgöra en femtedel av den nya MacBook-modellens delar.

Jag är verkligen mer än glad att Apple bygger en ny MacBook.

Jag använder en MacBook Air från 2013 för mitt arbete. Jag har inte haft några problem med det trots att jag bara har 4 GB RAM. Men att ansluta datorn till min 27-tums Apple Thunderbolt-skärm, eller försöka göra avgörande videoarbet, skickar fansen till överdrift och saktar ner allt.

Jag blev kär i Apples ultra-söta 12-tums bärbara dator, men den är långsammare än min Air på grund av att jag använder långsammare Intel-chips som inte förbrukar lika mycket ström som Intel Core-serien i min Air.

Resultatet: den 12-tums MacBook är en bra, bärbar maskinfiende som surfar på nätet, kontrollerar e-post, publicerar på sociala medier och sådant, men prestanda lämnar mycket att önska i tunga multitasking-situationer som jag har på någon given arbetsdag.

Jag har väntat på Intels framtida Core m-chips för att stänga prestandaklyftan med min Air, men detta har ännu inte hänt. Så här är jag och skriver detta på min rostiga gamla 2013 Air med en skärm med låg upplösning. Om den nya MacBook prissätts aggressivt, går snabbare än min Air och är utrustad med en Retina-skärm, kan Apple få mina pengar.

Tankar om den här nya MacBook?