Kuo: smalare ringar i serie 4 för att stödja EKG, har keramisk rygg

Kuo: smalare ringar i serie 4 för att stödja EKG, har keramisk rygg

NÀr det gÀller hÀlsospÄrning har en fjÀrde generationens Apple Watch förutspÄtts stödja EKG-kapacitet (EKG) som antagligen kan tillÄta anvÀndaren att ta tillförlitliga, exakta avlÀsningar av hjÀrtets elektriska aktivitet under en tidsperiod.

EKG bör inte förvÀxlas med Apple Watch hjÀrtsensor som mÀter hur mÄnga gÄnger ditt hjÀrta slÄr per minut. En typisk EKG-avlÀsning innehÄller information om ditt hjÀrts struktur och dess elektriska ledningssystems funktion.

Bland annat kan en EKG mÀta hjÀrtslagens hastighet och rytm, hjÀrtkamrarnas storlek och position, förekomsten av skador pÄ hjÀrtats muskelceller eller ledningssystem, effekterna av hjÀrtlÀkemedel och mer.

Huvudleverantören av en EKG-del kommer att vara LED-designföretaget Osram, tillade Kuo i sin forskningsnot till kunder som publicerades idag efter att ha blivit senare erhÄllits av MacRumors.

Apple Watch kan för nÀrvarande mÀta din hjÀrtfrekvens.

Det gör det genom att anvÀnda ett par LED-dioder som hjÀlper till att övervaka syremÀttnad i blodet. Kontrastera detta med en professionell EKG-enhet som vanligtvis krÀver att en massa elektroder placeras över hela huden. Det blir intressant att se om Kuos föreslagna EKG-funktion kommer att realiseras och var och hur sensorn kan implementeras pÄ klockan.

Dessutom skulle Apple Watch Series 4 anvÀnda keramiska ryggar pÄ alla modeller, har analytikern sagt.

Medan Edition-modellerna har keramiska ryggar anvÀnder för nÀrvarande alla aluminium- och GPS-modeller kompositglas. Att byta frÄn kompositglasmaterial till keramik skulle resultera i ett mer iögonfallande utseende och samtidigt förbÀttra stabiliteten hos kristallen som rymmer en pulssensor.

Tentativt kallad “Apple Watch Series 4” bör enheten ha andra förbĂ€ttringar, som en större skĂ€rm med rundare hörn, en skarpare skĂ€rm (med ett pixelantal högre Ă€n den för den ursprungliga iPhone), halvledarknappar, mycket mer komplex klocka ansikten och vem vet vad mer.

Dina tvÄ cent pÄ EKG-funktioner för serie 4?