LÀgg till en avisering till gamla inlÀgg pÄ WordPress med Old Post Notifier

Old Post Notification WordPress

Vill du lÀgga till ett gammalt inlÀggsmeddelande i WordPress? Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss hur de automatiskt kan varna anvÀndare för gamla inlÀgg pÄ deras webbplats. De hade hundratals gamla dokumentationsartiklar, och de fruktade att vissa av dem kanske inte var anvÀndbara. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du lÀgger till gamla meddelanden om inlÀgg pÄ din WordPress-blogg.

Meddelande om gamla inlÀgg för WordPress

Det finns tre sÀtt att visa gamla inlÀggsmeddelanden i WordPress.

Visa automatiskt en gammal postvarning för alla inlÀgg som Àr X dagar gamla Markera inlÀgg som förÄldrade manuellt och visa en varning Visa senast uppdaterad datum

Efter att ha hanterat detta problem sjÀlva hÀr pÄ WPBeginner kommer vi att nÀmna fördelarna och nackdelarna med varje lösning.

1. Automatiskt förÄldrat inlÀggsmeddelande för WordPress

FörÄldrat innehÄllsmeddelande visas i ett WordPress-inlÀgg

I den hÀr lösningen anvÀnder du ett plugin för att automatiskt visa ett förÄldrat inlÀggsmeddelande pÄ alla WordPress-inlÀgg som Àr Àldre Àn ett visst antal dagar (lÄt oss sÀga 2 Är).

Du kan göra detta genom att installera och aktivera Juiz Outdated Post Message plugin. Vid aktivering, besök bara InstÀllningar »FörÄldrad inlÀggsmeddelande för att konfigurera plugin.

FörÄldrade instÀllningar för inlÀgg

Du kan se instÀllningen för att vÀlja antalet dagar efter att en artikel ska anses vara förÄldrad tillsammans med möjligheten att anpassa meddelandet.

Under de allmÀnna instÀllningarna hittar du visningsinstÀllningar som lÄter dig vÀlja inlÀggstyper dÀr du vill visa det förÄldrade inlÀggsmeddelandet tillsammans med var du vill placera meddelandet.

Du kan ocksÄ inaktivera förÄldrade meddelanden för utvalda inlÀgg genom att redigera inlÀgget och uppdatera rutan för inaktuella meddelanden.

FörÄldrade meddelandealternativ

För- och nackdelar med denna metod:

Den största uppÄtsidan Àr automatisering. Om du stÀller in antalet tillrÀckligt högt, till exempel 2 Är, Àr det troligt att ditt innehÄll kan vara förÄldrat speciellt om du befinner dig i en snabb rörlig bransch som teknik.

Nackdelen Àr att nÀr det gÀller innehÄll finns det ingen magisk lösning som gÀller alla. Det kommer alltid att finnas artiklar som Àr stÀndigt gröna, till exempel vÄr delade webbhotellartikel.

SÄ genom att visa ett förÄldrat meddelande pÄ en helt bra artikel förlorar du besökare.

2. Manuellt förÄldrat inlÀggsmeddelande för WordPress

Precis som ovanstÄende lösning visar du i den hÀr metoden ett förÄldrat inlÀggsmeddelande förutom att det inte Àr automatiskt. Du mÄste snarare markera ett inlÀgg manuellt som förÄldrat för att meddelandet ska visas.

Du kan anvÀnda ett plugin som Old Post Notification. NÀr det vÀl Àr aktiverat finns det ett instÀllningsomrÄde för att anpassa ditt meddelande under InstÀllningar »Meddelande om gammalt inlÀgg.

DÀrefter har du möjlighet att markera varje enskilt inlÀgg som gammalt och till och med skriva det anpassade meddelandet frÄn redigeringsskÀrmen för inlÀgg.

Old Post Notification av Bill Erickson

För- och nackdelar med denna metod:

Den största uppÄten Àr att du manuellt kan vÀlja vilka inlÀgg som Àr gamla och till och med anpassa det förÄldrade meddelandet.

Detta Àr verkligen en idealisk lösning för de flesta webbplatser. Nackdelen som egentligen inte Àr en enorm nackdel Àr att den inte Àr automatisk.

Med tanke pÄ nackdelen med att legitima inlÀgg markeras som förÄldrade med den automatiska lösningen skulle vi vÀlja en manuell lösning varje dag.

3. Senast uppdaterade datum

Denna lösning Àr ganska annorlunda. IstÀllet för att visa ett förÄldrat inlÀgg meddelande visar du bara ett senast uppdaterat datum för ett inlÀgg.

För en webbplats som WPBeginner, dÀr vi stÀndigt gÄr tillbaka och uppdaterar artiklar, Àr det mycket vettigt för oss att visa senast uppdaterad datum vilket Àr mycket annorlunda Àn Publicerat datum.

Besökare kan se nÀr inlÀgget senast uppdaterades för att avgöra hur relevant den aktuella artikeln kan vara.

Vi pratade om denna lösning i detaljer i vÄr artikel om varför du inte ska ta bort datum frÄn blogginlÀgg.

Denna metod har samma fördelar som alternativ 2. Den enda skillnaden Àr att den inte visar ett stort varningsmeddelande.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att varna anvÀndare av gamla inlÀgg pÄ din WordPress-blogg. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr artikel om hur du arkiverar gamla inlÀgg utan att ta bort dem och Ätta beprövade metoder för att marknadsföra gamla inlÀgg pÄ WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.