LĂ€gga till ett Post Rating System i WordPress med WP-PostRatings

LĂ€gga till ett Post Rating System i WordPress med WP-PostRatings

Vi letade nyligen efter att införliva ett enkelt postvĂ€rderingssystem i vĂ„rt projekt och var tvungna att hantera mĂ„nga plugins. Efter att ha gĂ„tt igenom flera hittade vi det som fungerar bĂ€st för att lĂ€gga till ett postvĂ€rderingssystem i WordPress var “WP-PostRatings” av Lester ‘GaMerZ’ Chan. I den hĂ€r artikeln gĂ„r vi igenom hur du skapar ett AJAX-klassificeringssystem för dina WordPress-blogginlĂ€gg och sidor.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Först mÄste du ladda ner och aktivera WP-PostRatings Plugin (för nybörjare: Steg för steg-guide för installation av ett WordPress-plugin)

Efter aktivering lÀgger plugin till ett nytt menyalternativ i ditt WordPress-administrationsfÀlt mÀrkt.

Vi hoppar över alternativet “Managed Ratings” och börjar med den andra lĂ€nken pĂ„ fliken “Rating Options”.

PÄ insticksidan för insticksprogrammet mÄste du först vÀlja vilken betygsbild du vill anvÀnda för dina inlÀgg. Plugin levereras med ett antal alternativ som staplar, hjÀrta, siffror, plus-minus, de klassiska stjÀrnorna, tummen upp / ner, upp-ned-pilar etc.

NĂ€r du vĂ€l har valt det klassificeringssystem som du gillar kan du vĂ€lja “Max Ratings”. Plugin kommer att vĂ€lja ett lĂ€mpligt vĂ€rde för dig, men nĂ€r du anvĂ€nder staplar bild, kanske du vill ange ditt eget vĂ€rde av betyg. För stjĂ€rnor och siffror verkar det meningslöst att gĂ„ över 5 eftersom det bara finns 5 stjĂ€rnor.

Kom ihÄg att om du justerar Max Ratings mÄste du justera Individual Rating Text / Value. Om du inte Àndrar maxvÀrdet frÄn standard, lÄt sedan ocksÄ de enskilda vÀrdena vara standard.

DÄ ser du alternativet för Ajax Style, Rating Permission och Logging Method.

Betyg Ajax Style och loggningsmetod

Du kan följa stylingen i bilden ovan för bÀsta resultat. Men om du vill anpassa kan du behöva Àndra dessa.

Vi Ă€r klara med den hĂ€r sidan, spara Ă€ndringarna. LĂ„t oss gĂ„ vidare till sidan “Betygsmallar”. PĂ„ den hĂ€r sidan ser du olika betygsmallar och hur du vill organisera dem. Vi lĂ€mnade dem med standardvĂ€rdet, men du Ă€r mer Ă€n vĂ€lkommen att anvĂ€nda mallvariablerna ovanpĂ„ skĂ€rmen för att Ă€ndra dem. Detta Ă€r i grunden för att visa hur dina betyg kommer att visas. NĂ€r du Ă€r klar med sidan “Betygsmallar” Ă€r du redo att lĂ€gga till detta i ditt tema.

Beroende pĂ„ hur ditt tema Ă€r instĂ€llt mĂ„ste du lĂ€gga till följande koder i LOOP i följande filer (archives.php, page.php, index.php, single.php, loop.php etc) – Du kanske inte har alla dessa filer i ditt tema beroende pĂ„ strukturen.

<?php if(function_exists('the_ratings')) { the_ratings(); } ?>

Observera att detta kommer att lĂ€gga till betyg pĂ„ alla inlĂ€gg. Om du bara vill anvĂ€nda den pĂ„ selektiva inlĂ€gg kan du anvĂ€nda kortkoden [ratings id=”1″ results=”true”] för att visa betyg pĂ„ just det inlĂ€gget eller sidan.

Nu nĂ€r du har lagt till betyg kommer dina anvĂ€ndare att rösta pĂ„ dina inlĂ€gg. Du kan se dessa betyg frĂ„n alternativet “Hantera betyg” som vi hoppade över frĂ„n början. Detta gör att du kan se en logg med betyg pĂ„ varje inlĂ€gg, och du kan ocksĂ„ ta bort dem om du kĂ€nner att det Ă€r nĂ„got som hĂ€nder.

Det bĂ€sta med detta plugin Ă€r att det har möjlighet att visa de högst rankade inlĂ€ggen (alternativ för tidsintervall och kategori), mest betygsatta inlĂ€gg (alternativ för tidsintervall och kategori), lĂ€gsta betyg och högsta betyg med samma tidsalternativ intervall och kategori. För det mesta lĂ€ggs denna typ av statistik till i sidofĂ€ltet, sĂ„ det hĂ€r tillĂ€gget lĂ„ter dig anvĂ€nda widgetarna för att visa dessa (endast om ditt tema stöder widgets – de flesta gör!). GĂ„ helt enkelt till Utseende »Widgets och hitta widgeten Ratings. Dra den till rĂ€tt plats och stĂ€ll in de instĂ€llningar du vill ha.

Betygs widgetalternativ

Nu om du mĂ€rker det i ovanstĂ„ende skĂ€rmdump finns det massor av alternativ. Först Ă€r att vĂ€lja titel pĂ„ din widget. Det Ă€r bĂ€st att vĂ€lja “Mest betygsatta inlĂ€gg den hĂ€r veckan” eller nĂ„got. Beroende pĂ„ hur du gör resten av dina instĂ€llningar. FĂ€ltet Statistiktyp har massor av alternativ som lĂ„ter dig visa högst betyg, högst betyg, lĂ€gsta betyg och högsta betyg. Du har ocksĂ„ möjlighet att vĂ€lja denna statistik efter kategori eller efter tid. NĂ€sta alternativ frĂ„gar om du vill inkludera bĂ„de dina inlĂ€gg och sidor. Detta Ă€r helt ett personligt val. SĂ„ vĂ€lj som du vill. Widgeten visar 10 mest populĂ€ra entrees som standard, men den kan Ă€ndras genom att redigera antalet poster för att visa. Vi rekommenderar starkt att du inte gör det mer Ă€n 10 eftersom det bara ser bisarrt ut med de flesta mönster. Du kan ocksĂ„ stĂ€lla in antalet minsta röster som ett inlĂ€gg mĂ„ste ha innan det kan komma in i listan. Beroende pĂ„ din webbdesign kanske du vill justera den maximala posttittellĂ€ngden eller inte. Om din temaplats Ă€r tillrĂ€ckligt bred rekommenderar vi att du stĂ€ller in vĂ€rdet pĂ„ 0 för att inaktivera det. Om du anvĂ€nder kategoristyp eller tidsspecifik statistiktyp mĂ„ste du Ă€ndra de tvĂ„ sista fĂ€lten. Klicka och spara sĂ„ Ă€r du klar.

Nu vet vi att en del av er Àr kodjunkies och inte vill anvÀnda widgetinstÀllningarna. Lester har sammanstÀllt en mycket detaljerad anvÀndningsflik pÄ sin webbplats som förklarar hur man lÀgger till de mest rankade, högst rankade etc. direkt i dina WordPress-teman. Se anvÀndarhandboken för WP-PostRatings.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till ett postvÀrderingssystem pÄ din WordPress-webbplats. Du kanske ocksÄ vill ta en titt pÄ vÄr guide om hur du kan engagera lÀsare med inlÀggsreaktioner pÄ WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.