LÄngformigt kontra kortformat innehÄll: Vilket Àr bÀttre för din blogg? Data sÀger

 LÄngformigt kontra kortformat innehÄll: Vilket Àr bÀttre för din blogg?  Data sÀger

LĂ„ngformigt kontra kortformat innehĂ„ll – vad ska du betona nĂ€r du skapar innehĂ„ll till din webbplats?

Även om ingen typ av innehĂ„ll Ă€r perfekt för varje situation, sĂ€gs det ofta att lĂ„ngformat innehĂ„ll tenderar att ge fler resultat. Faktum Ă€r att lĂ€ngre bitar ofta resulterar i mer trafik, högre omvandlingar, bĂ€ttre sökmotorrankning och mer – sĂ„ lĂ€nge dessa inlĂ€gg ocksĂ„ Ă€r av hög kvalitet.

I den hÀr artikeln presenterar och diskuterar vi fördelarna med lÄngformigt och kortformat innehÄll. Sedan kommer vi att erbjuda nÄgra rekommendationer för vilken typ av innehÄll du bör fokusera pÄ och hur du kommer igÄng. LÄt oss hoppa in!

Vad Àr lÄngformat innehÄll (och vilka fördelar har det)?

NÀr du skriver blogginlÀgg kan det vara frestande att prioritera kortare bitar, eftersom du kan slutföra dem snabbt.

Men lĂ„ngformat innehĂ„ll Ă€r ofta ett smartare val. Det Ă€r precis vad namnet antyder – lĂ„ng, detaljerad och omfattande skrivning. Dessutom Ă€r det en av de bĂ€sta sakerna du kan göra för din webbplats.

HÀr Àr varför:

HÀr Àr de datastödda fördelarna med lÄngform och kortformat innehÄll

Det finns mÄnga konkreta skÀl att prioritera lÄngform jÀmfört med kortformat innehÄll, backat upp av verkliga data och anvÀndningsfall.

LÄt oss diskutera nÄgra av de mest övertygande skÀlen till att du vill övervÀga att skapa lÄngformat innehÄll. Det kan:

FÄ fler sociala aktier. Sociala medier Àr en viktig kanal för att marknadsföra din webbplats. Att uppmuntra dina anvÀndare att dela ditt innehÄll med sina nÀtverk Àr nyckeln. Delningsgraden tenderar att öka tillsammans med innehÄllslÀngden pÄ alla större sociala plattformar (sÀrskilt Twitter och Facebook). Till exempel delas inlÀgg med 1 000 ord eller mindre i genomsnitt 4500 gÄnger, medan inlÀgg med över 2 000 ord delas cirka 8 000 gÄnger (nÀstan dubbelt sÄ mycket!).
HjÀlp dig att rankas högre i sökmotorerna. Det hÀr kan vara den viktigaste anledningen till att skapa lÄngformatinnehÄll. Google och andra sökmotorer tenderar att prioritera lÀngre delar av olika skÀl. Detta kan ses i det faktum att de tio bÀsta resultaten för en viss sökning brukar gÄ till innehÄll med 2 000 ord eller mer (och rankningen minskar tillsammans med antalet ord).
Öka dina omvandlingar. En fallstudie visade att lĂ„ngt innehĂ„ll pĂ„ hemsidan ledde till en omvandlingsfrekvensökning pĂ„ 37%, medan en liknande byte resulterade i en ökning med 30%.
FÄ mer organisk trafik. Oavsett vad din webbplats har som mÄl Àr chansen att du behöver massor av ögon pÄ dina sidor för att uppnÄ det. LÄngformat innehÄll Àr utmÀrkt för att fÄ in mycket trafik, sÀrskilt för att det kan dra nytta av sökord med lÄng svans. Den organiska trafikfrekvensen tenderar att förbÀttras tillsammans med antalet ord, och trÀffar en mellanmÄl mellan 2250 och 2500 ord.

En graf som visar organisk trafik för lÄngform vs kortformat innehÄll.

LÄngt innehÄll kan öka din webbplats organiska trafik, bland andra fördelar.

Naturligtvis uppmuntrar lĂ„ngt innehĂ„ll ocksĂ„ mĂ€nniskor att spendera mer tid pĂ„ att lĂ€sa det – sĂ„ att de stannar kvar pĂ„ din webbplats. Det betyder att de utsĂ€tts för mer av ditt budskap och varumĂ€rke, vilket hjĂ€lper till med din sökmotorranking. I ett fall ökade övergĂ„ngen till lĂ„ngformat innehĂ„ll den genomsnittliga tiden pĂ„ webbplatsen frĂ„n 1 minut 33 sekunder till 4 minuter och 35 sekunder.

Det verkar dock finnas en söt plats – Medium fann att ~ 1600 ordinlĂ€gg var den mest engagerande lĂ€ngden, Ă„tminstone för publiken pĂ„ Medium.

Detta visar att mÀnniskor lÀser lÄngformigt innehÄll om du gör det vÀrt det. Och Àven om de inte avslutar inlÀgget kan du fortfarande engagera dem lÀngre Àn kortformat innehÄll. Till exempel ser nÄgon som lÀser 25% av ett inlÀgg pÄ 2000 ord lika mycket av ditt innehÄll som nÄgon som lÀser hela ett 500-ordsinlÀgg.

NÀr ska du anvÀnda lÄngformat innehÄll?

Baserat pÄ fördelarna och data som presenteras ovan Àr det smart att skapa sÄ mycket lÄngformat innehÄll som möjligt för din webbplats för att göra din webbplats mer synlig och locka mycket trafik och omvandlingar.

Naturligtvis betyder det inte att du inte kan ha nĂ„gon variation, och inte varje inlĂ€gg behöver vara 2000 ord eller mer. Kort innehĂ„ll har sina egna fördelar – frĂ€mst att det Ă€r snabbt och enkelt att producera – och det har sin plats i en marknadsföringsstrategi för innehĂ„ll. Du kan till exempel anvĂ€nda enstaka korta bitar för att hĂ„lla en mĂ„lpostfrekvens och fylla i luckorna mellan lĂ€ngre poster.

Framför allt, kom ihÄg att kvalitet Àr kung nÀr det gÀller att producera innehÄll. Du vill inte lÀgga till onödig fluff i ditt innehÄll bara för att lÀgga ut ordrÀkningen. LÀsarna kommer att mÀrka detta och det gÄr vanligtvis inte bra. Se till att du har mycket att skriva om nÀr du skapar lÄngformatinnehÄll.

Om du har problem med att hitta fasta Àmnen för lÀngre inlÀgg kan du försöka bygga dem kring lÄngsvansnyckelord eller anvÀnda skyskrapametoden för att förbÀttra befintligt innehÄll. Med lite övning hittar du dig sjÀlv att visa ut kvalitets- och omfattande innehÄll pÄ nolltid!

Slutsats

LĂ„nga kvalitetsinlĂ€gg och artiklar kan göra mycket för att din webbplats ska lyckas. De kan ge mervĂ€rde för dina besökare, fĂ„ in ny trafik, förbĂ€ttra din synlighet och till och med öka konverteringar. Även om det Ă€r klokt att bryta upp monotonin med nĂ„gra kortare bitar Ă€r det tydligt att fokusera pĂ„ lĂ„ngform vs kortformat innehĂ„ll Ă€r en smart idĂ©.

Din körstrĂ€cka kan variera, men i allmĂ€nhet ger bitar pĂ„ 2 000 ord eller mer de bĂ€sta resultaten. Även om detta ordantal verkar skrĂ€mmande Ă€r det faktiskt inte sĂ„ svĂ„rt att skapa innehĂ„ll i lĂ„ngform av hög kvalitet. Börja med lite sökordsundersökningar för att identifiera starka Ă€mnen att skriva om, och övervĂ€ga skyskrapametoden för att sĂ€kerstĂ€lla att alla dina inlĂ€gg Ă€r den bĂ€sta och mest omfattande resursen dĂ€r ute.

Har du nÄgra frÄgor om hur du anvÀnder lÄngformat och kortformat innehÄll effektivt pÄ din webbplats? FrÄga bort i kommentarfÀltet nedan!