LG Display kommer snart att gÄ med i Samsung som en Apple OLED-leverantör för iPhone

LG Display kommer snart att gÄ med i Samsung som en Apple OLED-leverantör för iPhone

LG Display kommer sannolikt att leverera mellan 2 miljoner och 4 miljoner OLED-paneler till Apple för framtida iPhones. Flyttet skulle upphöra med Samsungs monopol hÀr och skulle kunna bidra till att pÄskynda ett bredare antagande av OLED-skÀrmar, enligt Jerry Kang frÄn IHS Markit.

Att prata med South China Morning Post, noterade den senior huvudanalytikern:

Att sÀkra en andra leverantör för OLED-skÀrmar Àr avgörande för Apple eftersom det gör det möjligt för företaget att minska sitt beroende av Samsung, som för nÀrvarande Àr den enda leverantören. Samtidigt kommer det att pÄskynda en bred anvÀndning av OLED-skÀrmar. Fler leverantörer innebÀr mer volym och i sin tur lÀgre prissÀttning.

Om vi ​​antar att siffrorna ovan Ă€r korrekta, skulle detta fortfarande bara representera en liten del av OLED-paneler som levereras till Apple för sin nr 1-produkt. Observera att tillbaka i december rapporterades att Apple skulle fyrdubbla sina OLED-panelbestĂ€llningar frĂ„n Samsung till mellan 180 och 200 miljoner.

Även om LG: s första OLED-bestĂ€llningar frĂ„n Apple kommer att vara smĂ„ bör de vĂ€xa betydligt över tiden.

I juli förra Ă„ret hade företaget samtal med LG om att investera var som helst mellan 1,75 och 2,62 miljarder dollar i det sydkoreanska företagets nya “E6” -anlĂ€ggning med en mĂ„lkapacitet pĂ„ cirka 30 000 enheter av sjĂ€tte generationens OLED-paneler.

Enligt tidningen The Korea Herald vid den tidpunkten skulle den kommande anlĂ€ggningen vara “uteslutande avsedd för Apple-bestĂ€llningar” och bör komma online redan 2019.

Apples förvĂ€ntas tillkĂ€nnage minst tvĂ„ nya OLED-iPhones i höst, kanske tre. Förutom en andra generationens iPhone X och helt nya 6,5-tums “iPhone X Plus” skulle företaget kunna anvĂ€nda OLED till en lĂ€gre kostnad pĂ„ 6,1-tums iPhone 8-eftertrĂ€dare. Det kan ocksĂ„ vĂ€lja att hĂ„lla fast med LCD för modellen.

Oavsett, vi borde veta det tillrÀckligt snart. Företaget kommer sannolikt att hÄlla ett Fall-evenemang i början av september dÀr det kommer att tillkÀnnage nya iOS-enheter tillsammans med en helt ny Apple Watch och nya Mac-datorer.