Link Manager aka Blogrolls för att vara “Sort of” Borttagen i WordPress 3.5

Link Manager aka Blogrolls för att vara “Sort of” Borttagen i WordPress 3.5

För ungefĂ€r ett Ă„r sedan skrev vi ett Ă„siktsinlĂ€gg hĂ€r pĂ„ WPBeginner med titeln ”Ska Blogroll-lĂ€nkar tas bort till förmĂ„n för WordPress-menyer?“. Vi fick en anstĂ€ndig feedback i kommentarerna och vĂ„ra sociala mediekanaler (twitter och facebook). Nyligen nĂ€r vi blĂ€ddrade igenom de kommande funktionerna i WordPress 3.5 mĂ€rkte vi biljett nr 21307 som Ă€r att ta bort lĂ€nkhanteraren frĂ„n kĂ€rnan.

SÄ varför gav vi det titeln? Jo för det Àr bara att vara Inaktiverad för nya anvÀndare som standard. Om du har lÀnkdata i databasen förblir lÀnkhanteraren som den Àr. Men om du inte har nÄgra lÀnkar kommer den att inaktiveras. Med andra ord Àr koden för lÀnkhanteraren fortfarande kvar i kÀrnan. Detta för att se till att den hÀr uppdateringen inte bryter din webbplats eller tar bort dina data.

Men i framtiden Àr planen att bli av med lÀnkhanterarens kodbas frÄn kÀrnan och göra den till ett plugin. Andrew Nacin, en av de viktigaste bidragsgivarna skapade redan ett plugin som heter Link Manager. För nÀrvarande Àr syftet med detta plugin att ge nya anvÀndare möjlighet att aktivera lÀnkhanteraren i version 3.5 om de vÀljer att göra det.

Om du fortfarande anvÀnder Link Manager eller vill anvÀnda Link Manager, frÄgar vi varför? Du kan uppnÄ allt som lÀnkhanteraren erbjuder och mer med de inbyggda WordPress-menyerna. För att se hur, titta bara pÄ vÄr sista artikel om denna frÄga.

Vi Àr definitivt glada över att ha ett mindre menyalternativ. Vad Àr dina tankar?