Lisa Brennan-Jobs kontroversiella memoar som fÄr Steve att se hemskt ut Àr idag

Small Fry book cover

Lisa Brennan-Jobs skrev en memoar som tittar pĂ„ de sista dagarna av sin fars liv och beskriver hur det var att vĂ€xa upp kring en sĂ„ berömd tekniklampa. Boken med titeln “Small Fry” finns ute idag och kan bestĂ€llas frĂ„n iBooks, Amazon och mer.

”Han uppfann persondatorn. Han bor i en herrgĂ„rd och kör en Porsche cabriolet. Han köper en ny varje gĂ„ng det blir repor, berĂ€ttade författaren sina vĂ€nner hur upphetsad hon var att ha en kĂ€nd far som Steve, enligt boken.

I ett av de utdrag som vi publicerade för en mĂ„nad sedan, erbjuder Steves Ă€ldsta dotter sitt berĂ€ttelse om Apples grundare de senaste tre mĂ„naderna, nĂ€r en buddhistmunk brukade följa med honom. Steve namngav berömt Apple Lisa-datorn pĂ„ 1980-talet efter sin dotter nĂ€r hon var barn. Boken kallar datorn för ett “kommersiellt misslyckande”, vilket det var:

Under den tid min mamma var gravid började min far arbeta pĂ„ en dator som senare skulle kallas Lisa. Det var föregĂ„ngaren till Macintosh, den första massmarknadsdatorn med en extern mus – musen sĂ„ stor som ett ostblock. Men det var för dyrt, ett kommersiellt misslyckande; min far började pĂ„ laget som arbetade för det, men började sedan arbeta mot det, tĂ€vla mot det, pĂ„ Mac-teamet. Lisa-datorn avbröts, de 3000 osĂ„lda datorerna begravdes senare pĂ„ en deponi i Logan, Utah.

Kolla in den officiella bokbeskrivningen:

Född pĂ„ en gĂ„rd och namngiven i ett fĂ€lt av sina förĂ€ldrar ― konstnĂ€ren Chrisann Brennan och Steve Jobs ― Lisa Brennan-Jobs barndom utvecklades i en snabbt förĂ€nderlig Silicon Valley. NĂ€r hon var ung var Lisas far en mytisk figur som sĂ€llan var nĂ€rvarande i sitt liv. NĂ€r hon blev Ă€ldre intresserade sig hennes far för henne och ledde henne in i en ny vĂ€rld av herrgĂ„rdar, semestrar och privata skolor.

Hans uppmÀrksamhet var spÀnnande, men han kunde ocksÄ vara kall, kritisk och oförutsÀgbar. NÀr hennes förhÄllande med sin mamma blev anstrÀngt pÄ gymnasiet bestÀmde Lisa sig för att flytta in hos sin far och hoppades att han skulle bli den förÀlder som hon alltid ville ha att han skulle vara.

‘Small Fry’ Ă€r Lisa Brennan-Jobs gripande berĂ€ttelse om barndomen och uppvĂ€xten.

Scrappy, klok och rolig, unga Lisa Ă€r en oförglömlig guide som förundrar sig över den speciella magin som vĂ€xer upp i denna familj, pĂ„ denna plats och tid, medan hon kĂ€mpar med sina kĂ€nslor av olaglighet och skam. DelportrĂ€tt av en komplex familj, delvis kĂ€rleksbrev till Kalifornien pĂ„ sjuttio- och Ă„ttiotalet, “Small Fry” Ă€r en fĂ€ngslande berĂ€ttelse av en insiktsfull ny litterĂ€r röst.

Under Lisas utveckling var Brennan-Jobs mamma pÄ vÀlfÀrdsbetalningar eftersom Steve skulle vÀgra att erkÀnna att han var far tills hon var tre Är gammal.

Brennan-Jobs skrev boken för att hon hatade Walter Isaacsons officiella biografi, men hennes berÀttelse om hÀndelserna gjorde det Röra upp en del kontroverser bland Jobs-familjen.

En New York Times-artikel menade att boken mest mĂ„lar Steve som en idiot, vilket uppmanar Steves Ă€nka Laurene Powell Jobs att trycka tillbaka pĂ„ sin styvdotters memoarer och sĂ€ger att den inte Ă„terspeglar “mannen och faren vi kĂ€nde”:

Lisa Ă€r en del av vĂ„r familj, sĂ„ det var med sorg vi lĂ€ste hennes bok, som skiljer sig dramatiskt frĂ„n vĂ„ra minnen frĂ„n den tiden. Skildringen av Steve Ă€r inte den man och far vi kĂ€nde. Steve Ă€lskade Lisa, och han beklagade att han inte var den far han borde ha varit under hennes tidiga barndom. Det var en stor tröst för Steve att ha Lisa hemma med oss ​​alla under de sista dagarna av hans liv och vi Ă€r alla tacksamma för de Ă„r som vi tillbringade tillsammans som familj.

Chrisann Brennan, som Àr mor till bokens författare, har emellertid berömt skildringen av sin dotters barndom som exakt, inklusive avsnitt dÀr Steve beskrivs som kall och oskÀlig.

Steve Jobs dog den 5 oktober 2011, 56 Ă„r gammal.

Om du Ă€r angelĂ€gen om att lĂ€ra dig mer om Apple-lore, var noga med att lĂ€sa “Creative Selection”, en ny bok av tidigare Apple-ingenjör, idag, som ger en inre redogörelse för Apples design och kreativa process under Steve Jobs guldĂ„lder. .

“Small Fry” Ă€r en nedladdning pĂ„ 25,99 USD frĂ„n Apples Books Store.

Boken kan ocksÄ bestÀllas pÄ Amazon för 17,10 dollar i inbunden.

Planerar du att lÀsa den hÀr boken?

LĂ„t oss veta nedan i kommentarerna!