Logitech utökar sin produktportfölj genom att förvÀrva Blue Microphones

Logitech utökar sin produktportfölj genom att förvÀrva Blue Microphones

Logitech meddelade igÄr att de förvÀrvade Blue Microphones, en ledare inom mikrofoner av studiokvalitet under de senaste 20 Ären, för en oupplyst summa.

Westlake Village i Kalifornien designar och producerar mikrofoner, hörlurar, inspelningsverktyg, signalprocessorer och tillbehör för ljudproffs, musiker och konsumenter.

Enligt till Logitechs VD Bracken Darrell i gÄrdagens blogginlÀgg kommer förvÀrvet att hjÀlpa till att utöka deras produktportfölj till denna vÀxande marknad.

HÀr Àr vad han sa:

För Logitech Àr detta ett nytt utrymme. Men samtidigt Àr det inte alls. Spelare anvÀnder redan vÄra Logitech G-webbkameror för att strömma. MÀnniskor ringer videosamtal med vÀnner och familj tack vare Logitech varje dag.

Och nÀr det gÀller affÀrer syns vÄr ljud- och videokunskap varje gÄng ett videomöte Àger rum pÄ kontoret. Att gÄ med Blue och deras mikrofonlinjer Àr en logisk angrÀnsande möjlighet med stora synergier.

I synnerhet bör Logitechs varumÀrke hjÀlpa till att driva Blue: s populÀra Yeti- och Snowball-linjer av mikrofoner som mÄnga YouTubers och podcasters litar pÄ. I det avseendet bör Blue-affÀren utöka Logitechs befintliga kategorier för spel, PC-webbkamera och ljud.

John Maier, Blue Microphones CEO, var citerade som att sÀga:

Blue och Logitech har mycket gemensamt. BÄda företagen arbetar med att vara smÄ, snabba och hungriga och skapar fantastiska produkter med banbrytande design och teknik. Vi Àr en etablerad ledare inom sÀndningsomrÄdet med en stark produktportfölj. Logitech har design i centrum, teknisk kunskap och global rÀckvidd.

Tillsammans kan vi göra fantastiska saker.

För de som inte kÀnner till blÄ mikrofoner har legender som Bob Dylan och Imagine Dragons anvÀnt sina produkter för att skapa sitt eget distinkta ljud i högsta kvalitet.

Tankar om den hÀr affÀren?