LTE-anslutningsproblem pÄverkar vissa iPhone XS-telefoner

LTE-anslutningsproblem pÄverkar vissa iPhone XS-telefoner

Apples undersökningsrapporter om att vissa kunder har problem med LTE-anslutning med den nyligen slÀppta iPhone XS och iPhone XS Max. FrÄgan har tvingat Apple att genomföra ett uppsökande program, enligt MacRumors.

Enligt en onsdagsrapport Àr Apples kontakt med kunder som har klagat pÄ anslutningsproblem med sina nya telefoner. I vissa fall, ber företaget anvÀndare att installera en basbandslogger för att spÄra mobilanslutningen. DÀrefter anvÀnder Apples ingenjörer dataloggar för att felsöka problemet.

@reneritchie Apple nÄdde precis ut till mig för att se om jag kunde svara pÄ nÄgra frÄgor om min Xs Max-mottagningsproblem, de gör en uppsökande anvÀndning för vissa berörda anvÀndare och ber om att installera en basbandslogger för att spÄra min anslutning till tornet

– Devin Meredith ??? (@ Devmer11) 3 oktober 2018

MacRumors sÀger att vissa drabbade anvÀndare har mÀrkt fÀrre staplar och en sÀmre signal. Det anses dock inte vara ett universellt problem. Problemet, nÀr det identifieras, kommer sannolikt att korrigeras med en firmwareuppdatering.

LTE-anslutning Ă€r bara ett av de problem som vissa tidiga iPhone XS- och iPhone XS Max-anvĂ€ndare stĂ„r inför. Vissa klagar pĂ„ ett problem med batteriladdning, medan andra kritiserar varje telefons sĂ„ kallade “skönhetslĂ€ge” som fĂ„r individer i selfies att se onaturliga ut. Problemet med batteriladdning behandlas i den senaste beta-uppdateringen av iOS 12.1.

Nya iPhones lider alltid av nÄgra tidiga problem. Lyckligtvis löses de flesta av dessa snabbt genom programuppdateringar. Om du stöter pÄ ett problem Àr det bÀsta att kontakta Apple eller din operatör omedelbart.

IPhone XS och iPhone XS Max tillkÀnnagavs och slÀpptes förra mÄnaden. IPhone XR tillkÀnnagavs ocksÄ i september och anlÀnder till butiker den 26 oktober.

Har du problem med din nya iPhone? LĂ„t oss veta nedan.