Major hack avslöjar namn, e-postadress och kreditkortsinformation för 380 000 British Airways kunder

Major hack avslöjar namn, e-postadress och kreditkortsinformation för 380 000 British Airways kunder

Britsh Airways (BA) har meddelat att hackare har genomfört en “sofistikerad, skadlig kriminell attack” mot sin webbplats och app. Information som bryts inkluderar personlig och finansiell information frĂ„n kunder med bokningar. Totalt pĂ„verkades 380 000 transaktioner, enligt BBC.

I BBC: s “Today” -program sa BA: s vd Alex Cruz att utredningar pĂ„gĂ„r och att de berörda kunderna redan har kontaktats. Han sa, “Vi Ă€r 100% engagerade i att kompensera dem, period.” Han fortsĂ€tter: “Vi Ă€r engagerade i att arbeta med alla kunder som kan ha drabbats ekonomiskt av denna attack, och vi kommer att kompensera dem för alla ekonomiska svĂ„righeter som de kan ha lidit.”

Brottet pÄverkar transaktioner som intrÀffade mellan 22:58 BST den 21 augusti och 21:45 BST den 5 september. Information som samlas in i attacken inkluderar kundnamn, e-postadresser och kreditkortsinformation.

Vad kan du göra?

Om dina data komprometteras föreslÄr BA följande:

Vad behöver jag göra?

Om du har pĂ„verkats bör du Ă€ndra dina lösenord online. Övervaka sedan dina bank- och kreditkortskonton och hĂ„ll koll pĂ„ eventuella tvivelaktiga transaktioner. Var ocksĂ„ mycket försiktig med alla e-postmeddelanden eller samtal som ber om mer information för att hantera dataintrĂ„nget: skurkar upptrĂ€der ofta som poliser, banker eller i detta fall kan de lĂ„tsas vara frĂ„n BA.

Kommer min bokning att pÄverkas?

BA sÀger att ingen av bokningarna har drabbats av intrÄnget. Den sa att den har kontaktat alla berörda för att varna dem om problemet med deras data, men bokade flygningar bör fortsÀtta.

Kommer det ersÀttning för mig?

Om du lider nÄgon ekonomisk förlust eller svÄrigheter har flygbolaget lovat att kompensera dig.

För mer information om denna datastöld kan du besöka detta specialsida pÄ BA: s webbplats.