Med appen DoNotPay kan du stÀmma nÄgon med din iPhone

Med appen DoNotPay kan du stÀmma nÄgon med din iPhone

Det finns en ny app som lĂ„ter dig “stĂ€mma nĂ„gon genom att trycka pĂ„ en knapp.” Det passande namnet Appen DoNotPay anvĂ€nder IBM Watson-driven artificiell intelligens för att hjĂ€lpa mĂ€nniskor att vinna upp till $ 25 000 i domstol för smĂ„krav.

Skapad av den 21-Ärige Stanford-senior Joshua Browder, fungerar gratisappen i alla 50 stater och Storbritannien. Det Àr avsett att hjÀlpa mÀnniskor att stÀmma för frÄgor som tvister om parkeringsbiljetter eller orimliga bank-, kreditkort- och checkrÀkningskostnader. Du kan ocksÄ anvÀnda tjÀnsten för att göra ansprÄk pÄ regerings- och gruppÄtgÀrder eller för att spÄra dina paket för att fÄ Äterbetalning för sena paketleveranser.

Enligt Moderkort, som diskuterade appen med Browder, har appen 50 procent framgÄng under betatestning med en genomsnittlig vinst pÄ cirka 7 000 dollar. Totalt hjÀlpte det anvÀndare att fÄ tillbaka 16 miljoner dollar i omtvistade parkeringsbiljetter.

För att stÀmma nÄgon med DoNotPay fÄr du en rad frÄgor om det juridiska problemet. NÀr du vÀl har gjort det försöker boten att klassificera ditt Àrende i ett av 15 olika rÀttsliga omrÄden, sÄsom avtalsbrott eller oaktsamhet. DÀrifrÄn kommer appen att utarbeta lÀmpliga juridiska dokument som du sedan kan skriva ut. DÀrifrÄn kan du skicka pappersarbetet till din lokala tingshus eller kommun.

DoNotPay ger dig ocksÄ ett manus att följa om du mÄste diskutera Àrendet i domstol.

BÀst av allt, appens tjÀnster tillhandahÄlls gratis.

Om du Àr skeptisk till DoNotPay, notera att Browder anvÀnde verktyget förra Äret för att hjÀlpa mÀnniskor stÀmma Equifax under en kraftigt publicerad dataintrÄng som drabbade 145 miljoner mÀnniskor.

Av hÀndelsen konstaterar Browder:

Vid den tiden sa advokater att det var galen, de sa hur mÀnniskor kan representera sig i domstolen för smÄmÄl inför ett stort företag. Jag blev faktiskt chockad nÀr folk började vinna dessa Àrenden för ungefÀr $ 9000 utan hjÀlp av en advokat. SÄ det hjÀlpte mig att förstÄ om jag kan göra det med Equifax, jag kan göra det med alla.

Det kommer att bli intressant att se vart DoNotPay gÄr hÀrifrÄn nu nÀr den Àr tillgÀnglig för anvÀndning var som helst i USA. PÄ ytan lÄter det som en anvÀndbar app som kan göra det lÀttare för individer att söka och uppnÄ rÀttvisa i smÄ juridiska frÄgor. Men kalla mig skeptisk, men jag skulle ÀndÄ vilja höra mer om tjÀnsten innan jag kallar den till en framgÄng.

Är DoNotPay ljud som nĂ„got du kan anvĂ€nda? LĂ„t oss veta nedan.

Du kan ladda ner Appen DoNotPay i App Store.