Med Compatimark kan du snabbt se om tweaks fungerar med din firmware

Med Compatimark kan du snabbt se om tweaks fungerar med din firmware

Medan en klar majoritet av jailbreak-tweak-utvecklare arbetar med iOS 11-kompatibla projekt, utvecklas vissa fortfarande för iOS 10 eller till och med iOS 9.

Med tanke pÄ det olika iOS-stödet i Cydia kan det vara förvirrande att urskilja vilka tweaks som fungerar pÄ din enhet. Lyckligtvis ringde en ny gratis jailbreak-tweak Compatimark av iOS-utvecklare försöker göra den hÀr processen enklare för anvÀndaren.

NÀr du har installerat Compatimark börjar du mÀrka blÄ och / eller guldsköldsymboler bredvid nÄgra paket som visas pÄ Cydias flik, som visas ovan. Paket som Àr markerade med en av dessa ikoner indikerar att det ska fungera pÄ din firmwareversion, medan de som inte Àr markerade Àr antingen inkompatibla eller okÀnda.

Med hÀnvisning till utvecklaren Àr Compatimark byggd med Packix-förvaret i Ätanke, men det fungerar ocksÄ med vissa paket i BigBoss-förvaret. TyvÀrr mÄste utvecklare som skickar till BigBoss och tredjepartsförvar ta ytterligare nÄgra steg för att deras tweaks ska kÀnnas igen av Compatimark, och inte alla utvecklare kan ta sig tid att göra det.

Som Cydia-beskrivningen för Compatimark antecknar anger en guldsköld att en tweak fungerar med din specifika version av iOS (iOS 11.0, 11.1.1, 11.2, etc.), medan en blÄ sköld bara föreslÄr att en tweak fungerar med din iOS-iteration (iOS 9, iOS 10, iOS 11, etc.).

Observera att dessa ikoner bara visas pÄ fliken och inte nÀr du gör tweak-sökningar, sÄ det Àr egentligen bara anvÀndbart om du kontrollerar Cydia för nya tweak-utgÄvor.

Efter att ha testat Compatimark sjÀlv, kÀnner jag att det Àr praktiskt att bara kontrollera en paketkompatibilitet. Detta lÄter mig hoppa över laddningen av varje tweaks individuella beskrivning för att lÀsa om firmwareversioner som stöds, och jag kan fatta ett snabbare beslut att ladda ner om det behövs.

Om du hÄller med och vill prova Compatimark sjÀlv kan du göra det ladda ner den gratis frÄn Cydias Packix-arkiv. Tweak fungerar med alla jailbroken iOS 8, 9, 10 och 11 enheter och har inga alternativ att konfigurera.

Gillar du Compatimark-konceptet? Dela dina tankar i kommentarfÀltet nedan.