Med den nya Facebook-funktionen kan du se portrÀttbilder i 3D som om du tittar genom ett fönster

Facebook 3D photos - hero image

Facebook igÄr meddelat en ny avbildningsfunktion som utnyttjar djupinformation mellan förgrundsobjektet och bakgrunden för att fÄ simulerat 3D-perspektiv till dina portrÀttlÀgesfoton, vilket skapar en kÀnsla som liknar iOS: s parallaxeffekt dÀr bakgrunden pÄ startskÀrmen rör sig eller flyttas nÄgot nÀr du lutar din iPhone .

Facebook förklarar:

Oavsett om det Ă€r ett skott av ditt husdjur, dina vĂ€nner eller en vacker plats frĂ„n din senaste semester, tar du bara ett foto i portrĂ€ttlĂ€ge med din kompatibla smarta smartphone med dubbla linser och delar sedan som ett 3D-foto pĂ„ Facebook dĂ€r du kan blĂ€ddra, panorera och luta för att se fotot i realistisk 3D – som om du tittar genom ett fönster.

För att ladda upp ditt eget 3D-foto, starta ett nytt inlÀgg pÄ Facebook.com eller i appen, vÀlj sedan ett nytt 3D-fotoalternativ eller, om du inte ser det, tryck pÄ de tre punkterna för att avslöja ytterligare alternativ.

Se Facebooks video inbÀddad nedan för att se 3D-bilder i aktion.

Du kan ocksÄ uppleva denna ganska coola 3D-liknande effekt i bÄde ditt nyhetsflöde och virtuell verklighet genom att anvÀnda Oculus Browser pÄ Oculus Go eller Firefox pÄ Oculus Rift.

Det hÀr Àr en förskjuten version sÄ kom tillbaka nÄgra dagar senare om funktionen för nÀrvarande inte Àr tillgÀnglig i ditt land. Alla anvÀndare kan se 3D-foton i News Feed och VR med början idag, men möjligheten att skapa och dela 3D-foton slÀpps gradvis för alla under de kommande veckorna.