Med Google Chrome kan du snart vÀlja bort kontroversiellt nytt verktyg för automatisk inloggning

Med Google Chrome kan du snart vÀlja bort kontroversiellt nytt verktyg för automatisk inloggning

Google har beslutat att kasta in handduken pÄ sin kontroversiella nya auto-inloggningsfunktion i Chrome. I Chrome 70 kommer anvÀndarna att ha möjlighet att vÀlja bort verktyget som har kritiserats av integritetsexperter.

I Chrome 69, som lanserades tidigare denna mÄnad, loggade Google dig automatiskt in pÄ ditt Google-konto om du loggade in pÄ en annan Google-egendom, som Google Sök, Gmail eller YouTube. Tidigare var du tvungen att logga in pÄ ditt konto i Chrome separat.

Inte överraskande passade detta inte bra med integritetsföresprĂ„kare. Till exempel sa Matthew Green, en kryptografiexpert och professor vid Johns Hopkins University, Googles drag â€Ă€ndrar inloggningsupplevelsen i grunden. ”

Att knyta min webbhistorik till en identitet * implicit * har integritetsmÀssiga konsekvenser, Àven om jag pÄ nÄgot sÀtt undviker alternativet att ladda upp dessa data till Google.

– Matthew Green (@matthew_d_green) 22 september 2018

Jim Fenton, en oberoende identitets- och sÀkerhetskonsult, uttryckt liknande oro, notera:

Det var en stor förÀndring och de borde ha förvÀntat sig att mÀnniskor skulle reagera pÄ det.

SÄ det som mÀnniskor Àr oroliga för frÄn en designperspektiv Àr att detta kan fÄ anvÀndare att göra vad Google vill att de ska göra. SÀttet det gjordes gav verkligen ett intryck av att de gjorde nÄgonting som de inte var helt pÄ förhand med.

I ett blogginlĂ€gg pĂ„ tisdag försvarade Google automatisk inloggning och sa att Ă€ndringen var avsedd att “förenkla”Hur Chrome hanterar processen.

Vidare ”Vi vill vara tydliga att den hĂ€r Ă€ndringen av inloggning gör det inte menar att Chrome-synkronisering aktiveras. AnvĂ€ndare som vill ha data som deras webbhistorik, lösenord och bokmĂ€rken tillgĂ€ngliga pĂ„ andra enheter mĂ„ste vidta ytterligare Ă„tgĂ€rder, som att aktivera synkronisering. ”

FrÄn och med Chrome 70, som slÀpptes i mitten av oktober, kommer anvÀndarna att se ett alternativ att vÀlja bort automatisk inloggning.

Chrome-produktchef Zack Koch förklarar:

Medan vi tror att inloggningskonsistens kommer att hjĂ€lpa mĂ„nga av vĂ„ra anvĂ€ndare, lĂ€gger vi till en kontroll som gör det möjligt för anvĂ€ndare att stĂ€nga av lĂ€nkning av webbaserad inloggning med webblĂ€sarbaserad inloggning – pĂ„ det sĂ€ttet har anvĂ€ndarna mer kontroll över sin upplevelse . För anvĂ€ndare som inaktiverar den hĂ€r funktionen loggar de inte in pĂ„ en Google-webbplats.

Även i Chrome 70 planerar Google att uppdatera sina anvĂ€ndargrĂ€nssnitt i Chrome för att bĂ€ttre kommunicera en anvĂ€ndares synkroniseringstillstĂ„nd. Genom att göra det kan du berĂ€tta om du synkroniserar data till ditt Google-konto eller inte.

Är du glad att Google snart kommer att erbjuda ett sĂ€tt att vĂ€lja bort automatisk inloggning? Ska mer göras för att skydda vĂ„ra uppgifter? LĂ„t oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.