Med iPhones som vÀxer i storlek Àr den 7,9-tums iPad mini förmodligen död

Med iPhones som vÀxer i storlek Àr den 7,9-tums iPad mini förmodligen död

Bloomberg tillbringade nyligen mycket tid i ett inlÀgg efter att ha tvÀttat vad mÄnga av oss redan vet om Apples kommande iPhone-sortiment. Den innehöll ocksÄ ett litet stycke som bÀst kunde lÀsas som iPad minis dödsrunt.

I sista stycket i mÄndagsposten förklarar Bloomberg:

IPad mini, som senast uppgraderades 2015 och 9,7-tums iPad, som senast uppdaterades i mars, kommer inte att uppgraderas, sÀger en person som Àr bekant med företagets planer.

Inte överraskande, nĂ„gra hoppade snabbt pĂ„ den hĂ€r kommentaren. Loopen, till exempel, sade, “Det hĂ€r verkar vara en bekrĂ€ftelse pĂ„ att nĂ„got som spekuleras i stor utstrĂ€ckning Ă€r sant, att iPad mini har blivit slut.”

Slutet pÄ iPad mini skulle inte komma sÄ mycket överraskande. För det första har surfplattan inte uppdaterats pÄ nÀstan tre Är, vilket borde berÀtta hur obetydlig surfplattan har blivit för företaget.

För en annan Àr det tydligt att Apple kan tjÀna mer pengar pÄ jumbo-storlek iPhones Àn att hÄlla runt en 7,9-tums surfplatta. TÀnk pÄ att iPad mini-basen kostar 399 $. Den lÀnge ryktade kommande 6,5-tums iPhone Plus förvÀntas starta till 999 $ ..

I framtiden skulle jag inte bli förvÄnad över att se Apple starta om iPad mini. IstÀllet för att kalla det en iPad kommer dock enheten sÀkert att marknadsföras som en Ànnu större iPhone.

Vad sÀgs om iPhone X Plus Plus, vem som helst.

Apples förvĂ€ntas tillkĂ€nnage tre nya iPhones under de kommande veckorna. Dessa kommer antagligen att innehĂ„lla en andra generationens 5,8-tums iPhone X, den ovannĂ€mnda 6,5-tums smartphone-modellen och en 6,1-tums LCD-modell. Årets iPad Pro-sortiment bör innehĂ„lla en 11-tums och 12,9-tums modell.

Skulle du sakna iPad mini? LĂ„t oss veta nedan.