Med Listener Support kan Anchor podcasters äntligen tjäna lite pengar

Anchor podcasts

Oavsett om du är en erfaren skapare eller någon som bara vill komma igång är ingen podcastlösning enklare att använda och underhålla än Anchor. Nu gör folket bakom den populära appen för podcast-skapande det lättare för dig att tjäna pengar på att göra vad du älskar. Med Lyssnarstöd kan Anchor podcasters nu tjäna pengar genom lyssnarprenumerationer.

Från och med idag 9 augusti kan du aktivera Lyssnarstöd för dina shower skapade genom Anchor. Genom att göra det kan lyssnare registrera sig för automatiska månatliga betalningar på $ 0,99, $ 4,99 eller $ 9,99 för att stödja showen.

När du aktiverar verktyget läggs en podcast-supportlänk automatiskt till i dina anteckningar för varje avsnitt. Lyssnare kommer att se den här länken i alla podcast-appar. Lyssnare kan göra betalningar via Strip, Apple Pay eller Google Pay, beroende på plattform.

Innehållsleverantörer får hela löftet minus Anchors nedskärning på 4,5 procent och Stripes standardavgifter.

De flesta som omfamnar podcasts kommer aldrig att göra så mycket intäkter som de som marknadsför videor som de som finns på YouTube. Oavsett är detta ett utmärkt drag från Anchors sida. Hittills var det enda sättet som skapare kunde tjäna pengar genom Anchor genom att sälja annonser som skulle spelas under en sändning. Genom att lägga till Listener Support har ytterligare en inkomstström utvecklats.

√Ąnd√• √§r det nya verktyget inte perfekt. F√∂r en, med Listener Support, kan du bara erbjuda de tre belopp som n√§mns ovan. F√∂r det andra √§r m√•nadsbetalningar det enda s√§ttet att g√•, √•tminstone f√∂r tillf√§llet. √Ąnd√• √§r det ett steg i r√§tt riktning.

Nuvarande Anchor-användare kan aktivera lyssnarstöd från sina instrumentbräda på anchor.fm. Du kan ladda ner Anchor-appen i App Store.

√Ąr du en nuvarande podcaster? L√•t oss veta var vi hittar dig nedan.