Med smarta nedladdningar gjorde Netflix bara binge-watching ännu enklare

Med smarta nedladdningar gjorde Netflix bara binge-watching ännu enklare

Tack vare Netflix har binge-tittande tv-serier blivit normen. Med smarta nedladdningar kan videostreamingtjänsten ta detta till en rolig, helt ny nivå. Den imponerande nya funktionen börjar rulla ut denna vecka till Android-enheter, med iOS att följa.

Smarta nedladdningar känner automatiskt igen när du har tittat på ett nedladdat avsnitt i en serie. På så sätt raderar Netflix-appen automatiskt det avsnittet när du är klar och laddar också ner nästa avsnitt. Kanske bäst av allt, funktionen fungerar också efter att du har laddat ner flera avsnitt i en serie.

L√•t oss till exempel s√§ga att du har laddat ner de tv√• f√∂rsta avsnitten av “Glow.” N√§r du har sett det f√∂rsta avsnittet h√§mtar Netflix automatiskt avsnitt tre och s√• vidare.

Som Netflix förklarar:

Vi vet hur irriterande det kan vara att gå igenom alla dina appar och radera filer du inte längre behöver; Vi förstår också att ju snabbare du kan komma till nästa avsnitt du vill titta på, desto bättre. Oavsett om det är smart nedladdning eller visning av en mobilförhandsvisning, inser vi att den bästa delen av Netflix är att ansluta till berättelserna du kommer att älska på ett enklare och roligare sätt.

Ta en titt:

Orolig för LTE? Smarta nedladdningar fungerar bara när din enhet är ansluten till Wi-Fi, så du behöver inte oroa dig för LTE-överskott.

Som en långvarig Netflix-abonnent kan jag se hur det här nya verktyget snabbt kan bli en stor sak. Med smarta nedladdningar kommer det alltid att finnas något på din enhet redo att titta på, vilket är perfekt för vägresor och andra tillfällen när du behöver binge på din mobila enhet. För det andra, tack vare den här funktionen är det inte längre ett krångel att ta bort nedladdade TV-program för vissa användare.

För närvarande är smarta nedladdningar endast tillgängliga på Android-baserade smartphones och surfplattor. Men Netflix lovar att rulla ut funktionen till iOS-enheter före årets slut.

Smarta nedladdningar är bara det senaste i en serie nya funktioner som Netflix har lagt till mobilen de senaste månaderna. I april började tjänsten använda 30 sekunders förhandsgranskning av video. En månad senare började det testa ett nytt uppspelningsgränssnitt som innehåller en diskret YouTube-liknande volymreglage centrerad längst upp på gränssnittet.

√Ąr det nya verktyget f√∂r smarta nedladdningar f√∂r dig? L√•t oss veta dina tankar nedan.