Meitu säger adjö till sin mobila verksamhet, Xiaomi redo att ta över

Meitu säger adjö till sin mobila verksamhet, Xiaomi redo att ta över

S√§g adj√∂ till Meitu. M√•nga kanske inte k√§nner till det och kanske t√§nker om det verkligen √§r Meizu men den kinesiska OEM som √§r k√§nd f√∂r sina selfietelefoner kommer att b√∂ja sig ur aff√§rer. Det √§r inte ett nytt varum√§rke. Det √§r bara inte popul√§rt men vi vet om det som b√∂rjar med Meitu M8 Sailor Moon-telefonen som tillk√§nnagavs 2017. Det finns ocks√• Meitu V7 8GB RAM och Snapdragon 845 och Meitu T9 som sl√§pptes tidigare i √•r och n√•gra m√•nader efter att Xiaomi f√∂rv√§rvade Meitus h√•rdvaruaff√§r. genom ‚ÄĚstrategiskt f√∂retagsavtal‚ÄĚ.

Meitu stänger enligt uppgift mobiltelefonverksamheten före mitten av 2019. Nej tack för dålig försäljning och intäkter.

Intäkterna på 2,792 miljarder yuan minskade med 37,8% från föregående år. Nettoförlusten är nästan 87,91 miljoner yuan vilket kan hänföras till den långsamma mobilmarknaden.

Varumärkets hårdvaruintäkter minskade med 50,7% från förra året. De dåliga siffrorna kan vara signalen för Meitu att ge upp mobilbranschen. Det kommer dock inte att vara helt ute eftersom Xiaomi kommer att ta över telefonbranschen.

Meitu har licensierat Xiaomis varumärke, domännamn och bildteknik. Inkluderat i vad Xiaomi kan dra nytta av är Meitus bildteknik som också inkluderar MTsegment-bildsegmentering, MTface-ansikte-teknik, MTbeauty-skönhet, MTrestore-bildåterställning, MTmakeup-skönhetsteknik, MTenhance-bildförbättring och MTpose-lemdetektion.

VIA: MyDrivers