Mest anmÀrkningsvÀrda funktioner i WordPress 2.9

Mest anmÀrkningsvÀrda funktioner i WordPress 2.9

LÀnge efterlÀngtade WordPress 2.9 har slutförts av utvecklarna och den lÀggs ut för nedladdning som en release-kandidat. NÄgra av er undrar kanske vad som Àr en frigivningskandidat. En slÀppkandidat Àr nÀr utvecklarna kÀnner att alla funktioner som skulle lÀggas till under betaversionen lÀggs till, och den hÀr versionen kan eventuellt göras officiell förutom att den kan anvÀnda lite extra testning för buggar. Detta Àr anledningen till att alla som bidragande medlem till samhÀllet laddar ner slÀppkandidaten och testkör den för att se om allt fungerar bra. Om din webbplats anvÀnder plugins bör du se om de Àr kompatibla med den nya versionen och hjÀlpa författarna och andra anvÀndare genom att lÄta dem veta om den fungerar eller inte. Du kan göra detta genom att titta pÄ pluginsidan i katalogen. (Exempel)

WordPress Àr verkligen ett communitybaserat manus och utan allas hjÀlp, förslag och bidrag hade det inte varit möjligt att fÄ allt att fungera.

Du kan ladda ner Release Candidate frÄn den hÀr lÀnken. Tja, om du inte vill ladda ner den, kan du lika gÀrna kolla in alla dessa coola funktioner som kommer med den hÀr nya versionen. Kanske kommer detta att Àndra dig eller kanske sprÀnga dig med vilken fantastisk slÀpp det kommer att bli.

Batch Plugin Update i WordPress

NÀr WordPress introducerade en klickuppgradering för plugins var det som jul i juli. Men den hÀr gÄngen kanske pÄ julen eller kanske lite tidigare med slÀppandet av WordPress 2.9, kommer vi nu att kunna uppgradera flera plugins med ett klick frÄn vÄr WordPress-adminpanel. Kolla in skÀrmdumpen nedan:

Optimera / reparera databasfunktionalitet

WordPress har lagt till en ny funktion i kÀrnan som lÄter dig reparera och optimera din databas. För att aktivera den hÀr funktionen mÄste du lÀgga till den hÀr raden i din

definiera (‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);

NÀr du har lagt till det kommer du nu att kunna köra skriptet som finns pÄ denna URL:

http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php

NÀr du kommer till den sidan ser du en skÀrm sÄ hÀr:

Optimera och reparera WordPress-databas

WordPress papperskorg / papperskorgen

Oavsett om du Àr en PC-anvÀndare eller en Mac-anvÀndare, har vi alla haft stunder dÄ vi av misstag raderade nÄgot riktigt viktigt. Men bra med operativsystemen Àr att de har nÄgot dÀr vÄrt papperskorg lagras. PÄ PC kallas det ett Ätervunnet papperskorg, och i Mac kallas det papperskorgen, oavsett vad det heter, det faktum att vi kan ÄterstÀlla det Àr det som betyder nÄgot. WordPress har nu lagt till en liknande funktion för inlÀgg, sidor och kommentarer. IstÀllet för att ta bort dem permanent kan du nu skrÀpa det och sedan senare tömma papperskorgen nÀr du Àr helt klar med vad du gjorde. WordPress tömmer som standard papperskorgen var 30: e dag, men du kan Àndra tidsgrÀnsen genom att helt enkelt ange följande kod i din:

definiera (‘EMPTY_TRASH_DAYS’, 10);

Kolla in skÀrmdumpen nedan, eller ladda bara ner versionen och se den sjÀlv:

WordPress papperskorg - papperskorgen

Bildredigerare

Bildredigeraren Àr nÄgot som mÄnga anvÀndare vÀntade pÄ och det ingÄr i den hÀr utgÄvan. Denna redaktör lÄter dig göra enkla Àndringar som beskÀrning, rotering, skalning etc. Kolla in skÀrmdumpen nedan för att se hur den hÀr funktionen skulle se ut.

WordPress bildredigerare

Möjlighet att lÀgga till miniatyrer efter inlÀgg

Du har förmodligen sett mÄnga webbplatser som visar inlÀgg pÄ hemsidan med en inlÀggsminiatyr. Eller mÄnga webbplatser som har miniatyren av inlÀgget bredvid varje inlÀgg i sitt index. Innan version 2.9 gjordes det genom anpassade fÀlt. I den hÀr utgÄvan kan du helt enkelt lÀgga till miniatyrbilden nÀr det Àr Ànnu enklare att skriva inlÀgget och visa det i mallen.

WordPress-inlÀggsbild

För att du ska ha denna funktion tillgÀnglig i adminpanelen mÄste du ha ett tema som stöder den hÀr funktionen. Det Àr vÀldigt enkelt att lÀgga till stöd för den hÀr funktionen och vi kommer att ha en fullstÀndig handledning om detta som kommer snart. Du mÄste besöka dina teman och lÀgga till följande kod:

add_theme_support (‘post-thumbnails’);

NÀr du vÀl har valt miniatyren kan du visa den i mallen med följande kod:

Vi kommer snart att publicera en fullstÀndig guide för den hÀr funktionen eftersom det Àr en mycket anvÀndbar funktion.

Utöka kontaktinformation för anvÀndare

WordPress-anvÀndarprofilsidan Àr ganska gammal och mÄnga nya nÀtverk har vunnit popularitet som twitter och facebook. Före version 2.9 var det verkligen svÄrt att lÀgga till ett anpassat fÀlt i kontaktomrÄdet, men tack till Joost De Valk för hans bidrag, nu Àr den hÀr funktionen tillgÀnglig.

Öppna bara din och lĂ€gg till följande funktion:

funktion my_new_contactmethods ($ contactmethods) {
// LĂ€gg till Twitter
$ contactmethods[‘twitter’] = ‘Twitter’;
// lÀgg till Facebook
$ contactmethods[‘facebook’] = ‘Facebook’;

returnera $ kontaktmetoder;
}
add_filter (‘user_contactmethods’, ‘my_new_contactmethods’, 10,1);
?>

Detta kommer att lÀgga till extra fÀlt pÄ dina anvÀndarprofilsidor. Kontrollera till exempel skÀrmdumpen nedan.

Utöka kontaktinformation för anvÀndare

Du kan visa dessa pÄ författarprofilsidan med den normala $ curauth-variabeln eller_author_meta-variabeln. Vi kommer ocksÄ att skriva om dessa inom en snar framtid för att förklara fullstÀndiga detaljer hur den hÀr funktionen fungerar.

Nytt utdragfilter

Fram till WordPress 2.8.6, nĂ€r anvĂ€ndaren lĂ€gger till the_excerpt kod i slingan, skulle det visa innehĂ„ll med en 55-ordsgrĂ€ns och nĂ€r ordgrĂ€nsen nĂ„ddes, skulle den lĂ€gga till [
]. Med denna nya förmĂ„ga kan du nu ange en funktion och styra bĂ„de utdrag av ord och mer text. Allt du behöver göra Ă€r att öppna temafilen och lĂ€gga till följande kod:

// Ändra utdragslĂ€ngd
funktion new_excerpt_length ($ lÀngd) {
retur 60;
}
add_filter (‘excerpt_length’, ‘new_excerpt_length’);

// Ändra utdrag mer
funktion new_excerpt_more ($ more) {
lĂ€mna tillbaka ‘
’;
}
add_filter (‘excerpt_more’, ‘new_excerpt_more’);

Tack till Ramiy för att han föreslog den hÀr funktionen.

InbÀddning gör det lÀttare att bÀdda in

Tack vare ViperBond007 att den hÀr funktionen lades till kÀrnan i WordPress 2.9. Det Àr en specifikation som tillÄter medieleverantörer som Flickr, YouTube och andra att tillhandahÄlla data för konsumentapplikationer som WordPress om media.

Det finns mÄnga fler funktioner som ingÄr i den hÀr versionen. För att se en fullstÀndig lista, kolla in den hÀr sidan.

Tveka inte och gör din del för samhÀllet. Ladda ner Release Candidate frÄn den hÀr lÀnken och börja testa alla funktioner sÄ att den hÀr versionen kan slÀppas Ànnu snabbare.