MFi-licensierade USB-C till Lightning-kablar frÄn tredje part kan komma snart

Apple

Apple kan Àntligen ha Àndrat sin uppfattning om att tredje part designar, tillverkar och sÀljer USB-C till Lightning-kablar. Enligt kÀllor sÀgs att Cupertino-teknikjÀtten snart tillÄter andra leverantörer att producera Made for iOS (MFi) -certifierade USB-C till blixtkablar.

Mer val för konsumenten

Den japanska webbplatsen Mac Otakara (Google översÀtt) rapporterade pÄ onsdagen att iPhone-tillverkaren enligt uppgift informerade utvalda tredjepartsproducenter som deltar i MFi-programmet att de kommer att kunna skapa USB-C till Lightning-kablar.

Tillverkarna kommer att börja slÀppa de första MFi-certifierade kablarna runt mitten av 2019. Med andra ord, inga tredjepartskablar kommer att vara redo för höstens iPhone- och iPad Pro-lanseringar.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

Tidigare rapporter sa att Apple skulle samla 2018 iPhones med en starkare 18-watts nÀtadapter och en USB-C till blixtkabel sÄ att folk snabbt kunde ladda sin enhet utan att behöva köpa dessa separat.

Den nya C94 Lightning-kontakten

Mac Otakara rapporterar att tredje part som vill sÀlja helt certifierade USB-C till Lightning-kablar mÄste införliva Apples nya C94 Lightning-kontakt. Den möjliggör laddning med 15 watt med en standardadapter och upp till 18 watt med en kompatibel nÀtadapter.

Apples USB-C till blixtkabel

C94-kontakten kostar dock enligt uppgift cirka 50 cent mer Àn den nuvarande versionen. Det Àr svÄrt att sÀga om den extra kostnaden kommer att leda till högre priser eller om marknadskrafter och konkurrens kommer att ge billigare tredjepartskablar.

Apple introducerade C94-kontakten med en ny version av sin egen kabel i maj 2018.

Snabb laddning ur lÄdan

Idag, om du har en iPhone och precis har köpt en 12-tums MacBook med en port eller en av de senaste MacBook-proffsen som bara har USB-C-portar, behöver du den hÀr kabeln för att ansluta telefonen till din bÀrbara dator. USB-C till Lightning-kabel krÀvs ocksÄ för att snabbt ladda din iOS-enhet ocksÄ.

HANDLEDNING: Hur laddar du din iPhone snabbt

Problemet Àr att kabeln bara Àr tillgÀnglig frÄn Apple och kostar $ 19 för en 1 meter version ($ 35 för dubbelt sÄ lÄng lÀngd). Apples kabel Àr nÀstan tvÄ gÄnger tjockare Àn den vanliga kabeln som följde med din iOS-enhet och stöder USB Power Delivery-standard.

Apple USB-C-laddare

Du kan anvÀnda den tillsammans med Apples 30W + USB-nÀtadapter (eller nÄgon annan 18W + Power Delivery-kompatibel laddare) för att snabbt ladda din iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus, vilket fÄr dig frÄn nolladdning till femtio procent pÄ trettio minuter.