Microsoft Authenticator får klockapp

Microsoft Authenticator får klockapp

Microsoft lanserade idag sitt populära Authenticator iOS-app på Apple Watch. Det tillåter ägare av Apples bärbara enhet att godkänna inloggningsförfrågningar säkert för Microsofts webbplatser och tjänster, ingen telefon krävs.

En offentlig förhandsvisning av Authenticators kompletterande app för Apple Watch släpptes för några veckor sedan. WatchOS-komponenten lanserades i morse som en uppdatering av den befintliga iOS-appen.

Ladda ner Microsoft Authenticator 6.0+ till din iPhone och installera sedan Authenticators watchOS-app via den medföljande Watch-appen på din ihopparade iPhone. Detta låter dig godkänna inloggningsaviseringar som kräver PIN-kod eller biometrisk på din Apple Watch, du behöver inte använda din telefon.

Programvaran stöder Microsofts personliga konton, arbets- och skolkonton som är inställda med push-aviseringar. Alla konton som stöds synkroniseras automatiskt med din Apple Watch. Se till att din telefon och klocka är parade och öppna sedan Authenticator-appen på klockan.

Du kan behöva trycka på Uppstart för att initiera appen. Att godkänna inloggningsmeddelanden från din handled kan inte vara enklare. För att se det i aktion, försök logga in på ditt Microsoft-konto skyddat med tvåstegsverifiering.

När ett meddelande träffar din handled kan du snabbt auktorisera det från klockan själv genom att trycka på Godkänna knapp. Den strömlinjeformade processen avbryter behovet av att skriva in en sexsiffrig kod. Microsoft anser att denna klockupplevelse är sann tvåstegsverifiering.

“Den f√∂rsta faktorn √§r din besittning av klockan”, f√∂retaget f√∂rklarar. ‚ÄĚDen andra faktorn √§r PIN-koden som bara du k√§nner. N√§r du l√§gger klockan p√• handleden p√• morgonen m√•ste du l√•sa upp den. S√• l√§nge du inte tar bort klockan fr√•n handleden och den ligger inom telefonens r√§ckvidd f√∂rblir den ol√•st – s√• att du inte beh√∂ver ange din PIN-kod igen. ‚ÄĚ

För mer information, läs Authenticators FAQ.

Ladda ner Microsoft Authenticator gratis från App Store.

Andra tvåfaktorautentiseringsappar är tillgängliga på både iPhone och Apple Watch, som det utmärkta Authy app jag har använt i flera år och 1Lösenord, som inkluderar en watchOS-komponent och möjligheten att generera tvåfaktorautentiseringskoder.