Microsoft har avslutat stödet för Minecraft för Apple TV pÄ grund av brist pÄ intresse

Minecraft Apple TV - a message informing players of support ending on September 24, 2018

NÀstan tvÄ Är efter tvOS-lanseringen har Microsoft fattat beslutet att dra Minecraft för Apple TV eftersom det inte fanns tillrÀckligt med spelare i första hand, BBC News sa Tisdag.

Minecraft gjorde sin Apple TV-debut i tvOS App Store i december 2016 efter att ha tillkÀnnagivits och visats pÄ Apples oktober 2016. Apple TV-versionen kostade $ 20 per pop. NÀr detta skrivs har spelet tagits bort frÄn tvOS App Store.

Ett meddelande till Apple TV-spelare

HÀr Àr meddelandet som Apple TV-spelare sÄg i appen:

FrÄn och med mÄndagen den 24 september kommer Apple TV-versionen av Minecraft inte lÀngre att uppdateras eller stödjas. Vi Àr tacksamma mot Apple TV-communityn för deras stöd men vi mÄste flytta resurser till de plattformar som vÄra spelare anvÀnder mest.

Oroa dig inte, du kan fortsÀtta spela Minecraft pÄ Apple TV, fortsÀtta bygga din vÀrld och dina Marketplace-inköp (inklusive Minecoins) kommer fortfarande att vara tillgÀngliga.

Medan utvecklaren Mojan gjorde sitt bÀsta för att stödja Apple TV-versionen av Minecraft med regelbundna uppdateringar som gav regelbundna buggfixar, förbÀttringar och funktionsparitet med andra utgÄvor (som plattformsspel multiplayer), fungerade inte anstrÀngningen som de hoppades.

Apple och Microsoft vÀgrade att kommentera.

tvOS Àr en fattig mans spelplattform

Jag Àr sÀker pÄ att brist pÄ spelare inte Àr Microsofts fel.

För spel som Minecraft som krĂ€ver komplexa kontrollscheman Ă€r Apples digitalbox inte den bĂ€sta spelplattformen eftersom Apple TV inte levereras med en dedikerad spelkontroll. Även om Apple inte lĂ€ngre behöver tvOS-spel för att stödja sin fĂ„niga Siri Remote, Ă€r företagets riktlinjer för tredjepartsstyrsupport pĂ„ tvOS fortfarande alltför begrĂ€nsande.

Till och med Minecraft-utvecklaren Mojang har erkĂ€nt lika mycket och skrev att “vi vet att den hĂ€r upplevelsen inte Ă€r i linje med erfarenheten pĂ„ andra plattformar.” För detta Ă€ndamĂ„l kommer företaget att utfĂ€rda fullstĂ€ndiga Ă„terbetalningar pĂ„ inköp som gjorts inom de senaste 90 dagarna.

Microsoft rekommenderar att tvOS-spelare kontaktar Apples kundtjÀnst för mer information eller för att kontrollera status för deras Äterbetalning.

Tankar om Minecraft för Apple TV: s bortgÄng?