Mobil marknadsföring – 97% svarsfrekvens (Affiliate Summit West 2011)

Mobil marknadsföring - 97% svarsfrekvens (Affiliate Summit West 2011)

En av en intressant session som jag deltog i gĂ„r pĂ„ Affiliate Summit West 2011 hette “Mobile Marketing – The 97% Respons Rate Channel”. Högtalarna dĂ€r anvĂ€nde mobil marknadsföring pĂ„ ett mycket smart sĂ€tt, och jag kommer att dela nĂ„gra av de tips jag lĂ€rde mig av dem som kan tillĂ€mpas pĂ„ bloggar. Vi kommer sĂ€kert ocksĂ„ att förbĂ€ttra vĂ„r mobilwebbplats.

De började med nÄgra snabba fakta. 1 av 9 personer online har ett Facebook-konto. 2 miljarder mÀnniskor anvÀnder en bÀrbar dator runt om i vÀrlden. 6 miljarder mÀnniskor anvÀnder en mobiltelefon runt om i vÀrlden. Denna marknad ökar snabbare Àn nÄgon av oss kan förestÀlla sig, och alla av oss behöver kapitalisera. Heck, jag gjorde alla tweeting, surfa pÄ webben frÄn min Droid X och ibland iPad (bÄda mobila enheter).

Denna session var full med fallstudier som talarna visade om sina egna kampanjer. De hade ett mycket intressant sÀtt att generera leads genom att helt enkelt lÀgga till ett telefonnummer i sina videor och facebookannonser dÀr folk ber att ringa eller sms om de har nÄgot problem. NÀr du ringer fÄr du ett inspelat meddelande som ber dig att sÀga ditt namn och e-post. Liknande med textmeddelandet. NÀstan omedelbart efter skickar de dig ett textmeddelande dÀr du ber dig kontrollera din e-post för nÄgra fantastiska godsaker. Det var vÀldigt freaking coolt att se vad de gjorde.

Den viktigaste lektionen som alla skulle fĂ„ ut ur denna session var “4 C: s regel för marknadsföring”.

FĂ„nga
Ansluta
Kommunicera
StÀnga

Varje gÄng du följer den hÀr modellen i din kampanj, kommer du sÀkert att fÄ framgÄng. Och nÀr du gör det för mobil marknadsföring kommer du definitivt att hitta framgÄng. Jag menar tÀnka pÄ det. Alla anvÀnder sin telefon för att komma pÄ internet (Ätminstone den nya generationen gör det) WP Touch Pro (Gör din WordPress-mobilvÀnlig med WP Touch Pro-guide)

Du kan anpassa plugin genom att lÀgga till dina egna annonser och mycket mer. Det hÀr Àr en bransch som jag Ànnu inte har upplevt grundligt. Men en av mina nyÄrsupplösningar Àr att dyka in och försöka utnyttja vÄr mobila publik.

Den hĂ€r sessionen var fantastisk, och egentligen kan den inte beskrivas med ord speciellt fallstudierna. Allt jag kan sĂ€ga Ă€r att om du inte har en mobilversion av din webbplats, FÅ DET NU. Eftersom du besvĂ€rar din anvĂ€ndare och det Ă€r inte nĂ„got du vill göra.

Tack till sponsorerna

TvÄ fantastiska företag sponsrade min resa hit.

MaxCDN Ă€r ett innehĂ„llsleveransnĂ€tverk av högoptimerade servrar över hela vĂ€rlden som arbetar tillsammans för att distribuera ditt innehĂ„ll (CSS- och Javascript-filer, nedladdningsbara objekt, applikationer, realtidsmedieströmmar och mycket mer) via hundratals servrar istĂ€llet för en enda vĂ€rd. Denna “smart route” -teknologi ser till att varje besökare pĂ„ din webbplats fĂ„r sin data frĂ„n staden nĂ€rmast dem, vilket ökar webbplatsens prestanda dramatiskt. (Kolla in hur du anvĂ€nder MaxCDN i WordPress). FĂ„ 25% rabatt om du anvĂ€nder kupongen “wpbeginner”.

BuySellAds

BuySellAds

BuySellAds Ă€r en enorm marknadsplats för att köpa / sĂ€lja reklamplatser pĂ„ din webbplats. Över 750 framgĂ„ngsrika bloggare anvĂ€nder dem för att driva sin online-annonsförsĂ€ljning. WPBeginner anvĂ€nder ocksĂ„ BSA för att underhĂ„lla vĂ„ra annonser. Det Ă€r ocksĂ„ en utmĂ€rkt plats för annonsörer. Över 1000 kvalitetsannonsörer anvĂ€nder BSA för att rikta in sig pĂ„ mĂ„lgrupper som Ă€r rĂ€tt för deras varumĂ€rke. Om du Ă€r intresserad, ansök om att vara pĂ„ deras marknadsplats nu.