Mojaves installations- och migrationsassistent stöder nu Outlook & amp; andra tredjepartskonton

 Mojaves installations- och migrationsassistent stöder nu Outlook & amp;  andra tredjepartskonton

Apple har lagt till nÄgra nya funktioner i Setup Assistant och Windows Migration Assistant-verktygen i macOS Mojave 10.14, vilket ger stöd för e-postkonton som Outlook och mer.

Som noterade pÄ Twitter Àr en uppdaterad version av verktyget Windows Migration Assistant för Mojave nu tillgÀnglig för nedladdning via Dev Center, Apples portal för registrerade utvecklare.

De uppdaterade verktygen tillÄter kunder att överföra fler datatyper Àn nÄgonsin frÄn sin dator som kör Windows till en Mac med macOS Mojave. Du kan till exempel nu överföra Windows-data som dokument, e-post, kontakter och kalendrar frÄn appar som Outlook.

Enligt utgÄvan:

FrÄn och med MacOS Mojave 10.14 beta kan installationsassistent- och migrationsassistentapplikationerna migrera viss data frÄn en dator som kör Windows. Dina konton överförs tillsammans med deras dokument, e-post, kontakter och kalenderdata frÄn populÀra program som Microsoft Outlook. För att migrera dina data till din Mac som kör macOS Mojave 10.14 beta mÄste du ladda ner och köra Migration Assistant-applikationen för datorn.

Detta Àr en stor förÀndring frÄn tidigare versioner som inte stödde nÄgra tredjepartskonton.

Setup Assistant och Migration Assistant Àr bÄda en del av macOS. Installationsassistenten visas automatiskt under MacOS-installationsprocessen och Àr ocksÄ tillgÀnglig frÄn ÄterstÀllningslÀge. Migrationsassistent kan anvÀndas under den första installationen av en ny Mac-dator eller köras manuellt pÄ en maskin som redan har stÀllts in.

BÄda verktygen var utformade för att lÄta anvÀndare överföra data frÄn en annan dator, en Time Machine-sÀkerhetskopia eller startdisk. En Windows-version av Migration Assistant-appen krÀvs för att överföra anvÀndardata frÄn en Windows-dator till en Mac. Varken Setup Assistant eller Migration Migration överför operativsystemet för den gamla datorn till den nya.