MP6 – Kan det hĂ€r vara framtiden för WordPress Admin-anvĂ€ndargrĂ€nssnitt?

WordPress Admin User Interface in MP6

AnvÀndargrÀnssnittsgruppen pÄ WordPress har nyligen presenterat en ny men hemlig idé om hur admingrÀnssnittet kan omformas. De delade denna idé i form av ett plugin som heter kodnamnet MP6. MÄlet med MP6 Àr att ompröva WordPress-anvÀndargrÀnssnittet genom att förenkla det. I de mycket tidiga stadierna av detta plugin Àr allt du kan se förÀndringen i design och fÀrgschema. Det har inte skett mycket förenkling nÀr det gÀller funktioner och hur de visas. Men vi grÀver redan det nya fÀrgschemat och teckensnitten. Detta kan vara framtiden för WordPress-anvÀndargrÀnssnittet.

Om du vill prova MP6 pÄ din webbplats Àr det första du behöver göra att installera och aktivera MP6-plugin. Efter aktivering kommer det att Àndra anvÀndargrÀnssnittet för ditt WordPress-administratörsomrÄde.

Det första du skulle mÀrka Àr behandlingen av admin-sidofÀltet och navigeringsfÀltet. MP6 anvÀnder mörkare bakgrundsfÀrger och samma fÀrg för bÄda staplarna, vilket gör att sidofÀltet och navfÀltet gÄr samman. Den ersÀtter ocksÄ menyikoner och anvÀnder plana ikoner.

Den anvÀnder blÄ istÀllet för mörkgrÄ för att markera den för nÀrvarande aktiva fliken. SvÀvarfÀrgen för menyalternativen Àndras ocksÄ till blÄ frÄn orange. Denna fÀrgbehandling gör att anvÀndargrÀnssnittet ser modernare ut.

Admin anvÀndargrÀnssnittsfÀrger i MP6

Den Àndrar bakgrundsfÀrgen pÄ admin-sidor frÄn vit till grÄ och anvÀnder Open Sans-teckensnitt.

BakgrundsfÀrgen pÄ admin-sidor Àndras frÄn vit till grÄ

InlÀggsredigeringsomrÄdet ser ut sÄ hÀr i MP6. Det hÀr utseendet Àr mer kompakt, rent och spÀnnande.

AnvÀndargrÀnssnitt för postredigeringsomrÄde i MP6

Kom ihÄg att MP6 slÀpps som en testplats för nya idéer för anvÀndargrÀnssnitt för WordPress-administrationsomrÄdet. Det kommer att Àndras ofta och saker kan se annorlunda ut Àn skÀrmdumparna ovan nÀr du testar detta plugin. Vad gillade eller gillade du i den hÀr iterationen av anvÀndargrÀnssnittet? Vad vill du se i framtiden? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.