MW07 recension: Master & amp; Dynamics första riktiga trådlösa öronproppar är en bra start

mw07 review

I denna MW07-recension tittar vi p√• senaste ljudprodukten fr√•n New York-baserade Master & Dynamic (M&D). √Ąr dessa sanna tr√•dl√∂sa h√∂rlurar v√§rda premiumpriset?

En av de mer intressanta utvecklingen av ljud de senaste åren har varit introduktionen och den stadiga ökningen av äkta trådlösa öronproppar. Nästan två år efter ankomsten fortsätter Apples $ 159 AirPods att dominera denna marknad. Som ett resultat har många konkurrenter valt att lansera liknande produkter till ungefär samma pris. Det väl mottagna Jabra Elite 65T, till exempel, säljs för $ 169, medan Samsung Gear Iconx är $ 150.

Medan du kan köpa äkta trådlösa öronproppar för under $ 100 har mycket uppmärksamhet fokuserat på den andra änden av marknaden. Produkter som $ 200 Bose Soundsport Free och $ 330 Bragi Dash Pro fick i åtanke. Nyligen gick M&D med i striden genom att introducera sitt första par trådlösa öronproppar, MW07.

Prissatta till $ 300, dessa är definitivt dyra. Den mer pressande frågan är dock om knopparna är värda det. Och kanske för våra läsare, om de är värda att köpa över AirPods.

MW07 granskning

Först, lite om M&D, som började 2013. Det som först och främst drog mig till det lilla företagets produkter för några år sedan var dess uppmärksamhet på detaljer och användning av högkvalitativa material. Denna kombination har gjort det möjligt för företagets ljudprodukter att sticka ut och också ge fantastiska ljud. (Min favorit Master & Dynamic-produkt är fortfarande MW60 trådlösa hörlurar.)

Vacker design

Det är tydligt när det gällde att skapa MW07: erna, M & D: s fokuserade återigen på dessa två punkter.

Ur ett designperspektiv är dessa helt enkelt underbara. Med handgjord acetat finns MW07 i fyra unika färgkombinationer, sköldpaddsskal, matt svart, stålblått och grått terrazzoacetat. Varje par erbjuder anpassade 10 mm Beryllium-drivrutiner och levereras med ett laddningsfodral, USB-adapter, USB-C-laddningskabel och canvaspåse.

MW07s premiumutseende √§r en tillr√§ckligt bra anledning att betala en premie f√∂r denna typ av produkt, dock inte n√§r fotavtrycket bara m√§ter 25 mm x 22,2 mm x 28,3 mm. Faktum √§r att n√§r M&D kallar produktens laddningsv√§ska i rostfritt st√•l “handpolerat” √§r jag √∂vertygad om vad det egentligen betyder. (Ja, rostfritt st√•l ser fantastiskt ut, men det √§r ocks√• en magnet f√∂r fingeravtryck.)

Vad g√∂r MW07s premiumpris v√§rt det? De egna “fit wings”, som du kan se h√§r:

Dessa vingar, som finns i två storlekar, ger en extra säker in-ear-passform. Koppla ihop detta med de fem öronspetsarna som också levereras med produkten, du är säker på att du hittar den perfekta storleken.

. Jag har provat många äkta trådlösa öronproppar de senaste åren, inklusive Apples AirPods. Ingen har passat lika bra som MW07. Jag kan bära dessa till gymmet, på en promenad eller springa, och till och med medan jag ligger i en stol. Ingen av knopparna föll vid något tillfälle ur mina öron.

Andra viktiga detaljer

MW07 är mindre framgångsrika när det gäller batteritid. De erbjuder endast 3 1/2 timmar mellan avgifterna, jämfört med de fem timmar som tillhandahålls av liknande produkter på marknaden inklusive AirPods. Lyckligtvis kan du få 1 1/2 timmars speltid efter en 45-minuters laddning och en full laddning efter 1 1/2 timme. Laddningsfodralet erbjuder ytterligare tre batteriladdningar, totalt 14 timmars total lyssningstid.

Knopparna erbjuder IPX4-stänkmotstånd, vilket innebär att du kan svettas på dem och gå i regnet. Du bör dock inte ta dem för ett dopp i poolen. Vid 9 gram vardera är MW07: erna lätta, men inte lika mycket som AirPods (som är 4 gram vardera).

Om ljudet

Ljudkvaliteten som finns på MW07 är lämplig för de flesta användare. Du hör en lite dämpad dynamisk bas på medelhöga och höga nivåer med skarphet hela tiden. Ljudprofilen (som du inte kan ändra via en app som andra produkter gör) fungerar för olika former av media, inklusive musik, videor och podcasts. Och ja, ljudet matchade vad som hände på en video på min iPhone.

Jag blev mindre imponerad av ljudkvaliteten när jag ringde med MW07. Det drabbades ofta eller missades, särskilt när man gick runt ute. Om du ringer mycket under dagen och vill använda öronsnäckor, håll dig till AirPods.

M&D var mer framgångsrik när det gäller fysiska kontroller på MW07. Den vänstra öronsnäckan har små volymkontrollknappar som fungerar bra. På den högra öronsnäckan hittar du en knapp för att aktivera din röstassistent, antingen Apple Siri eller Google Assistant, plus spela / puls.

MW07 har också antennteknik och optiska sensorer som upptäcker in-ear-placering. Tack vare den här funktionen slås ljudet på / av automatiskt utan dröjsmål.

Packar upp den

M & D: s första försök till trådlösa öronproppar är en blandad påse, men ett steg i rätt riktning. MW07: erna är inte perfekta, men inga riktiga trådlösa öronproppar är just nu.

P√• plussidan √§r MW07s bland de mest bekv√§ma och attraktiva tr√•dl√∂sa √∂ronsn√§ckorna p√• marknaden. √Ąnnu viktigare, de ger en s√§ker passform, oavsett vad du g√∂r. Enbart p√• denna punkt anser jag att MW07 √§r √∂verl√§gsen Apples AirPods, trots premiumpriset.

MW07 har nackdelar som inte kan förnekas.

Att bara erbjuda 3 1/2 timmar mellan avgifterna √§r en besvikelse och kan vara en deal-breaker f√∂r vissa. √Ąven om beslutet att tillhandah√•lla ett fodral av rostfritt st√•l inte var en √∂verraskning med tanke p√• M&D: s stamtavla, var det √§nd√• ett r√∂rigt val. En framtida MW07-version borde kanske levereras med ett l√§der√∂verdraget laddningsv√§ska ist√§llet.

Och det är här jag vill avsluta denna recension Рframtiden.

Utan tvekan ser vi många första generationens äkta trådlösa öronsnäckor göra rundorna. Liksom allt annat inom teknik är dessa initiala versioner pågående arbeten. MW07 är bra; utan tvekan kommer nästa modell att bli ännu bättre.

Du kan köpa MW07s via Master & Dynamic webbplats.

Vilka äkta trådlösa öronproppar är din favorit? Låt oss veta nedan.