NÀr Apples förvÀrv Àr klart kommer Shazam snart att gÄ utan reklam

NÀr Apples förvÀrv Àr klart kommer Shazam snart att gÄ utan reklam

NÀstan tio mÄnader efter det att det först tillkÀnnagavs Àr Apples förvÀrv av Shazam nu klar. Tillsammans med köpet meddelade Apple att de planerar att snart göra Shazam-upplevelsen annonsfri.

Enligt Oliver Schusser, Apples vice vd för Apple Music:

Apple och Shazam har en lÄng historia tillsammans. Shazam var en av de första tillgÀngliga apparna nÀr vi lanserade App Store och har blivit en favoritapp för musikfans överallt

Med en delad kÀrlek till musik och innovation Àr vi stolta över att samla vÄra team för att ge anvÀndarna Ànnu fler fantastiska sÀtt att upptÀcka, uppleva och njuta av musik.

Som vi tidigare noterat knyter Shazam till Apple Music och har förstĂ€rkta verklighetsfunktioner för att hitta innehĂ„ll baserat pĂ„ bilder som tagits med appen. Shazam började som en tjĂ€nst som du nĂ„tt genom en SMS-kod: du ringde bara “2580” och höll upp telefonen till musiken och Shazam smsade dig sĂ„ngen och artisterna.

Shazam-integration finns i Siri för iPhone, iPad, Apple Watch och Mac. Hittills har appen laddats ner över en miljard gÄnger runt om i vÀrlden med 20 miljoner lÄtar som identifierats per dag.