När Comcast hoppar av, kommer Disney att förvärva 21st Century Fox underhållningstillgångar

När Comcast hoppar av, kommer Disney att förvärva 21st Century Fox underhållningstillgångar

Comcast har beslutat att stoppa sin sista minuten-jakt på 21st Century Fox underhållningstillgångar. Detta beslut rensar vägen för Disney att förvärva viktiga delar av Rupert Murdochs medieimperium och kan tvinga Disney att ompröva sin kommande videostreamingtjänst, enligt Wall Street Journal.

När den har vunnit myndighetsgodkännande kommer Disneys nyaste tillgångar att inkludera Twentieth Century Fox film- och TV-studio, en kontrollerande andel i Hulu videostreamingtjänst och internationella fastigheter inklusive Star India. US Justice Department har redan lämnat tillstånd för förvärvet.

Wall Street Journal förklarar:

Kabeljättens tillbakadragande avslutar en high-stakes schackmatch bland några av medias mest kraftfulla spelare, eftersom de positionerar sig för nedgången i den amerikanska betal-TV-industrin och försöker fylla på tillgångar som kan hjälpa dem att konkurrera mot streamingtjänster som Netflix Inc .

Ur en videostreaming-synpunkt kommer det att bli intressant att se vad Disneys större andel i Hulu kommer att betyda för den kommande videostreamingtjänsten, som först tillkännagavs för nästan ett år sedan.

Vid den tiden sa mushuset att det avsåg att avsluta sin stora distributionsavtal med Netflix och dra alla sina filmer från tjänsten, inklusive Disney och Pixars titlar, i slutet av 2018. Nästa år räknar man med att lansera en direkt -till-konsument videostreamingtjänst som inkluderar innehållet och sannolikt mer.

Efter att ha köpt 21st Century Fox underhållningstillgångar kommer Disney att äga en majoritetsandel i Hulu. På grund av detta måste man undra om det fortfarande finns en anledning att skapa en helt ny tjänst, särskilt om ett av målen är att tävla mot Netflix.

Disney kommer att förvärva Foxs tillgångar för cirka 70 miljarder dollar.

√Ąven om Comcast inte l√§ngre bedriver Fox, planerar den att forts√§tta sitt arbete f√∂r att f√∂rv√§rva delar av den europeiska betal-TV-j√§tten Sky PLC. Fox √§ger redan 39 procent av Sky och hoppas kunna konsolidera √§gandet.