NÀr ska du Àndra ditt webbhotell (de 7 viktigaste indikatorerna)

NÀr ska du Àndra ditt webbhotell (de 7 viktigaste indikatorerna)

Är du frustrerad över din WordPress-webbhotell? Är du inte sĂ€ker pĂ„ om du ska byta vĂ€rd? I den hĂ€r artikeln kommer vi att dela 7 nyckelindikatorer som hjĂ€lper dig att veta nĂ€r det Ă€r dags att Ă€ndra ditt webbhotell.

Att övervinna den största fruktan

De flesta nybörjare Àr rÀdda för att byta vÀrd.

Varför? eftersom det krÀver teknisk kunskap för att flytta en webbplats utan stillestÄnd.

Om du Ă€r lite kunnig kan du antagligen följa vĂ„r handledning om hur du flyttar WordPress till en ny vĂ€rd utan stillestĂ„nd. Även om det inte krĂ€ver nĂ„gon kod tack vare BackupBuddy, Ă€r det fortfarande lĂ€skigt för mĂ„nga nybörjare.

Tack och lov kommer de flesta bra webbhotell att migrera din webbplats Ät dig (speciellt om du frÄgar snyggt).

Hur mycket skulle de ta ut? Det beror pÄ hur stor din webbplats Àr. I de flesta fall Àr det gratis. Ibland kan du betala en liten avgift. Men den hÀr tjÀnsten Àr definitivt tillgÀnglig Àven om den inte annonseras. Du mÄste bara frÄga.

Nu nÀr du Àr befriad frÄn din största rÀdsla, lÄt oss titta pÄ 7 skÀl till varför du ska byta webbhotell.

1. Frekventa ovÀntade stillestÄndstider

Webbplatsavbrott

Driftstider Àr dÄliga för ditt totala rykte (SEO-rankning, trafik osv.). Ingen vill besöka en webbplats som inte öppnar halva tiden.

Om din webbplats Àr nere flera gÄnger i veckan Àr det en kristallklar indikation pÄ att du mÄste byta.

Hur vet jag om din webbplats Àr nere? Eftersom du inte besöker din webbplats 24/7 Àr det svÄrt att veta utan att anvÀnda en övervakningstjÀnst. Tack och lov finns tjÀnster som Pingdom tillgÀngliga som hjÀlper dig att övervaka webbplatsens driftstid gratis.

Uptime avser att ditt serversystem Àr online. Stopptid Àr nÀr din server inte kan nÄs. SÄ om du ser 99% driftstid betyder det att din webbplats upplevde mindre avbrott den mÄnaden.

Du kan alltid frÄga vÀrdpersonalen om driftstopp som intrÀffat. Om de inte Àr övertygande Àr det dags att flytta.

2. Fel vid upprÀttande av databasanslutning

Fel vid upprÀttande av databasanslutningar

Om du regelbundet ser fel vid upprÀttande av databasanslutning pÄ din webbplats betyder det att du vÀxer frÄn dina vÀrdservrar eller har ett dÄligt plugin.

I bÄda fallen bör ditt vÀrdstöd kunna hjÀlpa dig. Om de inte kan hjÀlpa dig bör du byta till nÄgon som hjÀlper.

3. Bisarra interna serverfel

Internt serverfel i WordPress

Internt serverfel Àr ett av de vanligaste WordPress-felen och kanske det mest frustrerande ocksÄ. Felmeddelandet i sig kan inte peka anvÀndaren i rÀtt riktning för att fixa det.

Om dessa interna serverfel blir alltför frekventa pÄ din webbplats Àr det ett dÄligt tecken. Hitta dig sjÀlv en WordPress-vÀrdleverantör som vet hur man korrekt konfigurerar sina servrar för WordPress.

4. AvstÀngning av platsen

Webbplats avstÀngd

De flesta webbhotellleverantörer förbehÄller sig rÀtten att ta bort din webbplats, sÀrskilt om det Àr olaglig aktivitet pÄgÄr.

Vissa vÀrdföretag stÀnger emellertid av konton utan meddelanden om dumma saker som överskott.

Din vÀrd bör bry sig om din webbplats eftersom du litar pÄ dem med din digitala fastighet. Om ett webbhotell stÀnger av din webbplats utan meddelande mÄste du ha ett seriöst samtal med dem.

Om den konversationen inte gÄr nÄgonstans Àr det dags att byta till ett företag som bryr sig.

Det Àr ocksÄ viktigt att behÄlla sÀkerhetskopior eftersom vissa vÀrdar kommer att hÄlla din data som gisslan.

5. DĂ„lig kundsupport

DĂ„lig kundservice

Du hittar aldrig en vÀrd med 100% bra kundtjÀnstrekord. Det Àr bara omöjligt att hÄlla alla nöjda. För att inte nÀmna, bara de mest förbannade anvÀndarna lÀmnar webbhotellrecensioner.

Med detta sagt Àr bra kundservice avgörande nÀr det gÀller webbhotell.

Du mĂ„ste stĂ€lla dig sjĂ€lv följande frĂ„gor: Är din supportpersonal snabb att svara? Är de kunniga och hjĂ€lpsamma?

Ibland förnekar vÀrdarna helt enkelt att hjÀlpa till med WordPress och hÀvdar att deras supportpolicy inte tÀcker programvara. Om du inte fÄr bra stöd Àr det dags att flytta.

6. LĂ„ngsam sidhastighet

Strangeloop Speed ​​Fallstudie

Hastighet Àr en vÀldigt viktig faktor för att optimera din webbplats för bÀttre anvÀndarupplevelse och högre sökrankning.

Vanligtvis orsakas lÄngsamma webbplatser av för mÄnga förfrÄgningar eller för mÄnga anvÀndare pÄ servern. I bÄda fallen bör din vÀrd kunna hjÀlpa dig att ta reda pÄ varför din webbplats gÄr lÄngsamt.

Om problemet Àr för mÄnga förfrÄgningar kan det ÄtgÀrdas med lite justering, oavsett om det tar bort ett plugin eller ytterligare optimerar servern. Men om problemet Àr för mÄnga anvÀndare kommer vÀrden att be dig att uppgradera din plan.

7. Din webbplats har vÀxit ut din vÀrd

Utvuxen

Om du har bloggat ett tag Àr det möjligt att din webbplats har vuxit ur din vÀrd. PÄ en delad webbplattform delar din webbplats serverresurser med mÄnga andra webbplatser som Àr vÀrd pÄ samma server. Medan du kan kontrollera och begrÀnsa de resurser du anvÀnder genom att anvÀnda caching + CDN har du ingen kontroll över vad andra webbplatser gör.

Om din webbplats Àr mycket livligare Àn andra webbplatser pÄ samma server, kommer du faktiskt att sakta ner andra webbplatser. MÄnga delade vÀrdleverantörer börjar sedan avsluta dina resurser utan nÄgon varning.

Om du börjar ha problem med lÄngsamma webbplatser eller upptÀcker att du spenderar mer tid pÄ att förklara problemet för kundsupport, Àr det troligtvis troligt att du har odlat din vÀrd.

Redo att byta?

Chansen Àr att om du lÀser den hÀr artikeln, har du förmodligen övervÀgt att byta webbhotell.

Letar du efter en vÀrd som kan hantera alla scenarier, ge bunnsolid drifttid och förstklassigt stöd?

Vi rekommenderar att du anvÀnder Siteground. Vi bytte nyligen vÄr toppwebbplats, List25, till deras plattform.

Deras servrar Àr mycket optimerade för att köra WordPress, erbjuder inbyggd caching, CDN-stöd, och supporten Àr verkligen bÀst i branschen (förstahandsupplevelse).

BÀst av allt, det kommer inte att bryta din bank eftersom de har en plan för anvÀndare pÄ alla nivÄer. WPBeginner-anvÀndare fÄr exklusiv 60% rabatt pÄ Siteground.

Om du vill shoppa bör du övervÀga att titta pÄ andra hanterade WordPress-vÀrdleverantörer som Pagely och WPEngine.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte till att rensa eventuella tvivel om nÀr det Àr rÀtt tid att Àndra din WordPress-vÀrd.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.