NÀr sociala mediestatistiker ligger och vad man ska göra Ät det

NÀr sociala mediestatistiker ligger och vad man ska göra Ät det

Det finns mÄnga rÄd dÀr ute om hur man anvÀnder sociala medier. Alla Àr konsulter idag och de har alla sin egen uppsÀttning data och forskning för att stödja deras metoder. I den hÀr sessionen gÄr Jason Falls igenom flera exempel pÄ statistik och rÄd som du inte bör lyssna pÄ nÀr du hanterar din marknadsföringskampanj för sociala medier.

Innan jag kom till den hĂ„rda statistiken talade Jason dock om myten att du inte kan anvĂ€nda sociala medier för att marknadsföra ditt företag eller din produkt. Han pĂ„pekade att Ă€ven om det finns tillfĂ€llen dĂ€r det inte vore meningsfullt finns det mĂ„nga bra exempel pĂ„ tider som du vill anvĂ€nda sociala medier som en del av din kampanj. Problemet Ă€r att det finns mĂ„nga rĂ„d som berĂ€ttar vad du ska göra. Även om det finns tider som Ă€r vĂ€rt att lyssna pĂ„ rĂ„d och statistik som det bygger pĂ„, mĂ„ste du som bloggare vara medveten om att statistik ljuger. SĂ„ betyder detta att du bara ska ignorera dem?

Svaret Àr nej. Du mÄste ha statistiken i Ätanke men övervÀga den inom ramen för ditt eget företag eller produkt. Som Jason Falls sa, sÄ lÀnge du Àr medveten om vad dina lÀsare och kunder vill, kommer du att veta vilken statistik som Àr relevant och vilken som inte Àr.

Om du vill se Jasons hela session eller nÄgon av de andra sessionerna kan du göra det pÄ Blog World Expo