NavAway döljer intelligent navigeringsfältet i förhållande till rullningsriktningen

NavAway döljer intelligent navigeringsfältet i förhållande till rullningsriktningen

När du har uppdaterat dina Cydia-källor den här veckan bör du notera en ny gratis jailbreak-tweak som heter NavAway av iOS-utvecklare.

Precis som tweak-namnet antyder, gör NavAway att din iPhones navigationsfält magiskt försvinner när du rullar ner i specifika rullningsbara applikationer. När du börjar bläddra tillbaka i appen avslöjar NavAway på ett intelligent sätt navigeringsfältet för din bekvämlighet.

Den animerade GIF ovan visar hur NavAway fungerar. Du kommer att märka hur smidigt navigeringsfältet försvinner och visas igen precis framför dina ögon, relativt den riktning du rullar.

Som vi noterade tidigare fungerar tweak i specifika appar. Du kan välja de appar NavAway fungerar med från den särskilda inställningsfönstret som läggs till i appen Inställningar:

H√§r kan du sl√• p√• eller av enskilda appar. Inst√§llningen “p√•” m√∂jligg√∂r effekten, medan inst√§llningen “av” inaktiverar den.

Du kommer att märka att det inte finns en respring-knapp för att spara dina ändringar, och det beror på att en respring inte är nödvändig. Du kommer å andra sidan att behöva stänga påverkade appar från din App Switcher och starta om dem för att börja uppleva NavAways effekter under användning.

Det är särskilt användbart att du kan konfigurera NavAway per app, eftersom detta förhindrar potentiella konflikter i appar som inte spelar snyggt med effekter av den här typen.

Sammantaget är NavAway en enkel tweak som erbjuder en helskärmsliknande upplevelse när navigeringsfältet inte behövs. Med den extra skärmfastigheten kan du visa mer information med en överblick och ge en förstärkt användarupplevelse.

Om du är intresserad av att prova NavAway så kan du ladda ner den gratis från Cydias BigBoss-förvar. Tweak fungerar på alla jailbroken iOS 9, 10 och 11 enheter.

Vad tycker du om NavAway? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.