Netflix innehÄllschef vet inte vad Apple gör med sina ursprungliga TV-program

Netflix Logo

Netflix kan ha mest att förlora av Apples kommande intrÀde i internet-TV-vÀrlden. Det ser dock inte ut som om företaget Àr orolig för iPhone-tillverkarens drag, Ätminstone inte Ànnu, enligt CNET.

PÄ talet vid Vanity Fair New Establishment Summit i Los Angeles sa Netflixs innehÄllsansvariga Ted Sarandos att han inte vet vad Apple gör med de 1 miljard dollar det har budgeterat för att producera originalinnehÄll. Vidare tror han inte heller att mÀnniskor som gör shower för dem har nÄgon aning.

Oavsett om han Ă€r orolig, sĂ€ger Sarandos att Netflix inte “lĂ€gger mycket fokus pĂ„ nĂ„gon konkurrent.”

Dessa ord kan naturligtvis vara korrekta. Det Àr lika troligt att Netflix inte Àr orolig, för som alla andra utanför Apple har den ingen aning om vad som hÀnder bakom kulisserna.

Hittills har tillfÀlliga historier dykt upp under det senaste Äret som nÀmner vilka TV-projekt Apple har godkÀnt och vilka stjÀrnor som Àr kopplade till dem. Vi vet till exempel att Apple sÀtter ihop ett vÀxande sortiment av komedier, drama, dokumentÀrer och animerade titlar. Vi vet ocksÄ att nÄgra av de största namnen i Hollywood Àr ombord, inklusive Oscar-vinnare som Reese Witherspoon och Octavia Spencer, plus Jennifer Aniston, Aaron Paul och mÄnga fler.

Vad ingen verkar veta Àr nÀr förestÀllningarna börjar sÀndas och var. Rykten fortsÀtter att föreslÄ Apple planerar att tillkÀnnage en videostreamingtjÀnst som pÄ nÄgot sÀtt kommer att vara knuten till Apple Music. Specifikationerna har dock Ànnu inte dykt upp och kanske inte förrÀn i början av nÀsta Är. De flesta tror att Apple kommer att börja sÀnda program i mitten av 2019.

Netflix fortsÀtter att spendera mer Àn 8 miljarder dollar varje Är pÄ nytt innehÄll. Kanske Àr det kontantbeloppet den verkliga anledningen till att Netflix inte verkar orolig för Apple. Vad tror du?