Netflix testar att köra videokampanjer mellan TV-avsnitt

Netflix Logo

Netflix hÄller för nÀrvarande pÄ att testa anvÀndningen av videokampanjer mellan TV-program. Testet, som bara pÄverkar ett litet antal anvÀndare just nu, mÀrktes först av Cord Cutters Nyheter, och bekrÀftades nyligen av Netflix via TechCrunch.

HelskÀrmsvideokampanjerna Àr anpassade för anvÀndaren och har innehÄll som Netflix annars skulle ha föreslagit nÄgon annanstans i tjÀnstens grÀnssnitt. Du kan till exempel se liknande videor med hjÀlp av rekommendationsraderna. Dessutom visar dessa kampanjer förhandsgranskningsinformation för nÀsta avsnitt som du bingar, till exempel titel och beskrivning.

Betonade att detta bara Àr ett test, berÀttade Netflix för TechCrunch:

PÄ Netflix genomför vi hundratals tester varje Är sÄ att vi bÀttre kan förstÄ vad som hjÀlper medlemmar lÀttare att hitta nÄgot fantastiskt att titta pÄ. För ett par Är sedan introducerade vi videoförhandsgranskningar av TV-upplevelsen, eftersom vi sÄg att det betydligt minskade tiden medlemmarna spenderade pÄ och hjÀlpte dem att hitta nÄgot de skulle tycka om att titta Ànnu snabbare. Sedan dess har vi experimenterat Ànnu mer med video baserat pÄ personliga rekommendationer för program och filmer i tjÀnsten eller kommer snart, och fortsÀtter att lÀra av vÄra medlemmar.

I det hÀr specifika fallet testar vi om surfingrekommendationer mellan avsnitt hjÀlper medlemmarna att upptÀcka historier som de kommer att njuta av snabbare. Det Àr viktigt att notera att en medlem kan hoppa över en videoförhandsgranskning nÀr som helst om de inte Àr intresserade.

Inte överraskande, det begrÀnsade testet passar inte bra för vissa Netflix-anvÀndare, som följande tweets visar:

@netflix för rekordet, den hÀr nya annonsinstÀllningen som du har mellan avsnitt Àr dum. Det fÄr mig inte att titta pÄ fler program, det irriterar mig bara att jag inte kan lÀsa förhandsvisningen för nÀsta avsnitt. Bli av med den hÀr skiten!

– Starfox51315 (@ Starfox51315) 17 augusti 2018

@netflix Jag gillar inte dessa annonser som du har börjat glida mellan mina avsnitt av The Office! Jag Ă€r vĂ€l medveten om vilka original som finns pĂ„ Netflix – avbryt inte min binge-watching för att skjuta ner dem i halsen!

– Googie (@MaximumGoogie) 17 augusti 2018

@netflix om du tar annonser till din programmering har jag ingen anledning att fortsÀtta. Jag betalar för din programmering för att undvika reklam. Bara en kundinsats.

– JennyB (@itsgonnabfine) 17 augusti 2018

Liksom JennyB ovan abonnerar jag pÄ Netflix för att undvika reklam. Jag gör samma sak med Hulu, dÀr jag betalar extra varje mÄnad för att undvika avbrott pÄ 30 sekunder.

Även om jag inte tror att Netflix videokampanjer definieras bĂ€st som reklam, Ă€r jag orolig att det Ă€r hĂ€r sakerna Ă€r pĂ„ vĂ€g. För dem som antar att betala en prenumeration alltid betyder inga annonser, jag riktar dig till din lokala biograf. Det var inte sĂ„ lĂ€nge sedan nĂ€r kostnaden för en filmbiljett och en hink med dyr popcorn var mer Ă€n tillrĂ€ckligt för att tillfredsstĂ€lla filmoperatörer. Nu har emellertid annonser som marknadsför saker som hudvĂ„rdskrĂ€m, bilar och lĂ€sk blivit en del av aktiviteterna före showen.

Vad tror du? FörvÀntar du dig att Netflix sÄ smÄningom lÀgger till reklam i sin prenumerationstjÀnst?