Netflixs reviderade Apple TV-grÀnssnitt ger praktiska genvÀgar till en sidofÀltmeny

Netflixs reviderade Apple TV-grÀnssnitt ger praktiska genvÀgar till en sidofÀltmeny

Netflix har visat upp sina renoverade appar för digitalboxar, som fjÀrde generationens Apple TV och Apple TV 4K, som kretsar kring en skjutbar navigationsmeny pÄ vÀnster sida som innehÄller anvÀndbara genvÀgar som Sök, Hem, Serie, Filmer, Min lista och Nytt.

Enligt NetflixÀr det uppdaterade grÀnssnittet enklare och mer intuitivt. Fans bör nu ha lÀttare att söka, upptÀcka och se nya filmer och TV-program som lÀggs till i tjÀnsten. Det Àr ocksÄ mycket enklare att börja surfa med antingen en serie eller film.

Enligt Netflix:

VÄr forskning har visat oss att Àven om en medlem i allmÀnhet inte Àr sÀker pÄ vilken exakt titel de vill se, har de en ganska bra kÀnsla för om de Àr pÄ humör för en snabb serieepisod eller en lÀngre filmupplevelse. Vi har ocksÄ gjort det lÀttare att komma Ät titlar som du har sparat för senare visning i Min lista. I vÄr testning av det hÀr nya grÀnssnittet sÄg vi att denna enklare design hjÀlpte medlemmarna att hitta nÄgot fantastiskt att titta pÄ.

Den nya designen liknar vad Google har gjort med sin YouTube-app för TV-apparater.

Förhoppningsvis betyder det inte att Netflix nya TV-upplevelse Àr en jÀtte HTML-baserad app, vilket Àr fallet med YouTube för tvOS (se nedan). Jag har problem med webbappar förpackade i inbyggd kod som resulterar i sub-par-upplevelser som gynnar den lÀgsta gemensamma nÀmnaren pÄ bekostnad av plattformsspecifika funktioner.

Medan YouTubes TV-app nu ser likadan ut oavsett vilken enhet och Google kan uppdatera den över enheter med fĂ„ plattformsspecifika kodĂ€ndringar, lider anvĂ€ndarupplevelsen – sidmenyn Ă€r komisk stor och innehĂ„llet uppdateras inte automatiskt nĂ€r du vĂ€xlar mellan de olika om du inte klickar pĂ„ fjĂ€rrkontrollen.

Netflix nya TV-upplevelse har börjat sin förskjutna lansering igÄr kvÀll över enheter som Apple TV, Roku och andra strömmande lÄdor, spelkonsoler som PlayStation 4, plus Smart-TV och andra plattformar som ger Netflix-tittande till TV-apparater.

Gillar du sidofÀltnavigering i Netflix TV-appar?

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.