Niche vs Multipurpose Themes – Vilken som Ă€r bĂ€st för ditt projekt

Niche vs Multipurpose Themes - Vilken som Àr bÀst för ditt projekt

– att se alla dessa termer kan orsaka huvudvĂ€rk om du Ă€r nybörjare. Visst, dessa termer lĂ„ter coola, deras betydelse Ă€r uppenbara för utvecklare, och det verkar som om WordPress inte skulle ha samma exponentiella expansion utan de. (Jag vĂ„gar sĂ€ga att Ă€ven Big Bang Ă€r lite avundsjuk pĂ„ WordPress-expansionen.)

Hur som helst, ytterligare tvĂ„ termer som kan orsaka lite repor pĂ„ huvudet Ă€r, “Nisch” och “mĂ„ngsidig” nĂ€r man pratar om WordPress-teman.

Vad Àr det för?

I det hÀr inlÀgget kommer jag att klargöra detta och Àven försöka svara pÄ den frÄga som Àr bÀst för ditt projekt, a nisch eller ett mÄngsidigt tema? Det Àr vÀrdelöst att nÀmna hur viktigt ett tema för den totala framgÄngen för en webbplats Àr. Och eftersom vi publicerade ett inlÀgg om hur man installerar plugins och hur man vÀljer en riktig vÀrd, Àr det dÀrför vettigt att ge dig nÄgra vÀrdefulla tips för att vÀlja rÀtt tema ocksÄ.

Nisch WordPress-teman

BarriÀren mellan nisch- och multifunktionella teman Àr inte i sten, och det finns inga kriterier för att göra en tydlig Ätskillnad mellan nisch och multifunktionella.

Med detta sagt Ă€r ett nischtema inriktat pĂ„ att anvĂ€ndas för ett visst omrĂ„de – det finns nischteman för kyrkor, vĂ€lgörenhetsprojekt, skolor, DJs, evenemang etc. Dessa teman levereras med funktioner som mest Ă€r anvĂ€ndbara för deras respektive typ av projekt . Förpackning, ett nischtema bör mest anvĂ€ndas – om inte bara – för ett specifikt syfte. Varken mer eller mindre.

Multipurpose WordPress-teman

Namnet Àr ganska sjÀlvförklarande i sig. Dessa teman kan passa alla typer av projekt: bloggar, tidningsnyheter, portföljer, affÀrsprojekt, onlinebutiker etc.

Neve Àr ett mÄngsidigt tema för ThemeIsles som har satt sitt prÀgel pÄ webben och nu vÀrderas av tusentals anvÀndare.

Ett annat exempel, Divi Àr flaggskeppsteman Elegant Themes, och det Àr ett av de mest anvÀnda WordPress-teman dÀr ute. Slutligen har Avada, ett annat mÄngsidigt tema, litat pÄ av nÀstan 573 000 kunder hittills. Bland de bÀstsÀljande multifunktionella WordPress-teman kan du ocksÄ hitta Total by WPExplorer.

Under huven saknar dessa teman ingen speciell funktion; du har allt för att skapa en underbar WordPress-webbplats! Utan tvekan Àr dessa multifunktionella teman nÄgra av de mest avancerade verktygen som gör att du kan skapa webbplatser utan att skriva en kodrad.

Vilket Àr bÀttre? WordPress-teman med nisch eller multifunktion

Jag hoppas att du har en bÀttre förstÄelse för vad skillnaderna mellan nisch och multifunktionella teman Àr. LÄt oss nu titta pÄ vilka som kommer att bli bÀttre för ditt specifika projekt:

För det första hatar jag svar som börjar med ”det beror pĂ„â€, men i det hĂ€r fallet har webbplatsens sammanhang och syfte en viktig roll. Du har gissat det, jag har ingen allmĂ€n lösning för detta dilemma! Det finns dock nĂ„gra tips för att vĂ€lja rĂ€tt tema beroende pĂ„ vissa kriterier:

1. Webbplatsens typ och komplexitet

Att vÀlja en nisch eller ett mÄngsidigt tema Àr beroende av projektets typ och komplexitet. Om du vill utveckla en enorm webbplats med mÄnga alternativ bör du gÄ till ett mÄngsidigt tema.

Å andra sidan, om du vill ha en anstĂ€ndig webbplats bara för att lĂ„ta folk veta att du och ditt företag Ă€r online kan ett enkelt nischtema vara bĂ€ttre (om det finns en för din speciella nisch).

Om du till exempel vill starta en webbdesignblogg bör du gÄ till ett mÄngsidigt tema. Med tiden kanske du vill lÀgga till avsnitt för att presentera dina bÀsta verk och / eller sÀlja kurser, verk eller olika typer av tjÀnster. Med andra ord kan din blogg förvandlas till en portfölj eller en onlinebutik.

2. AnvÀndarnas fÀrdigheter

En annan sak att titta pÄ Àr din egen sjÀlvförtroende nÀr du anpassar ett tema och fÄr det att fungera.

Om du befinner dig mer pĂ„ “nybörjarsidan” av spektrumet kommer ett nischtema att bli bĂ€ttre för dig. De Ă€r vanligtvis mycket lĂ€ttare att komma igĂ„ng och erbjuder inte för mĂ„nga onödiga alternativ.

För lite mer erfarna anvÀndare kan multipurpose vara bÀttre. NÄgra av dessa teman Àr mer komplexa och kan orsaka problem med vissa anvÀndare. Men alla kommer med tillförlitligt stöd, och WordPress-communityn Àr verkligen hjÀlpsam.

3. Den tid som investerats i fasen före lanseringen

En annan viktig faktor att ta hÀnsyn till i dilemmaet mellan nisch och multipurpose Àr sjÀlva investeringen.

Att skapa en WordPress-webbplats Ă€r en seriös uppgift, och det krĂ€ver en anstĂ€ndig tidsinvestering. Även de mest erfarna WordPress-anvĂ€ndarna spenderar tid pĂ„ att kontrollera alla funktioner i ett tema innan de lanseras online.

Vanligtvis kommer ett nischtema med fÀrre alternativ, och det innebÀr en kortare tidsperiod som investeras i anpassningsarbetet. I genomsnitt har nischteman ocksÄ fÀrre försÀljningar Àn mÄngsidiga teman, sÄ risken för att likna andra webbplatser Àr ganska lÄg.

Ett mÄngsidigt tema krÀver mer arbete för att stÀlla in det, eftersom det finns fler funktioner. Dessutom Àr risken att se ut som andra webbplatser högre Àn nÀr det gÀller nischteman.

Men i slutet av dagen ger de otaliga funktionerna dig möjligheten att skapa fantastiska skapelser.

NĂ€r du packar upp bör du ha en tydlig plan nĂ€r du lanserar en ny webbplats. Och nĂ€r alla steg i denna plan Ă€r korrekt gjort kommer du att fĂ„ ditt svar – du vet om du ska gĂ„ med ett nischtema eller ett multifunktionellt.

Mitt personliga rÄd: lÀs det hÀr blogginlÀgget noggrant, ta hÀnsyn till alla tips och tÀnk hÄrt pÄ vilken typ av webbplats du vill starta, vad dina resurser Àr, tid osv. NÀr du har alla dessa tydligt bestÀmda, lÀs det till och med Ànnu en gÄng. Avgör sedan.

Om författaren: Daniel Pintilie Ă€r en bloggare och internetmarknadsförare redo att skapa vĂ€rdefullt, handlingsbart och intressant innehĂ„ll för din webbplats. Han Ă€r kĂ€r i WordPress och Internet Marketing. Du kan komma i kontakt med honom genom att besöka hans portfölj – Daniel2Writing.com.

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en liten avgift. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.