Nikkei sÀger att AirPods Qi-fodral ocksÄ kommer att ladda en iPhone, eller Àr det tvÀrtom?

Framtida AirPods kan spÄra din hjÀrtfrekvens och kroppstemperatur via inbyggda hÀlsosensorer

Bloomberg rapporterade igÄr att ett trÄdlöst laddningsfodral för AirPods som Àr kompatibelt med den efterlÀngtade AirPower-laddaren och Qi-standarden kommer senare i Är, och nu förvirrande Nikkei Asian Review pÄstÄenden att den hÀr produkten kan ladda iPhones ocksÄ.

En felöversatt historia?

”AnvĂ€ndare av iPhones kommer snart att kunna ladda sina telefoner trĂ„dlöst med laddningsfodralet för Apples populĂ€ra trĂ„dlösa AirPods-hörlurar”, heter det i artikeln.

En icke namngiven branschkÀlla som Àr bekant med planen sa att ett reviderat avgiftsfall kan finnas tillgÀngligt i slutet av detta Är Àven om schemat kan Àndras.

Apples lÀnge försenade AirPower trÄdlösa laddningsmatta kommer att kunna ladda flera enheter trÄdlöst samtidigt, som dina AirPods, en iPhone och Apple Watch. Cupertino-teknikjÀtten har faktiskt utvecklat egen teknik för att konstruera Qi-tillbehöret med flera enheter, men har lovat att göra det till en integrerad del av Qi-branschspecifikationen.

Problem med denna rapport

Enligt iFixit har batteriet i det nuvarande AirPods-laddningsfodralet cirka sexton gÄnger effektkapaciteten för det som finns i varje AirPod.

Du kan argumentera för att det inte Ă€r mycket meningsfullt att ett AirPods Qi-laddningsfodral laddar en iPhone trĂ„dlöst, och att du har rĂ€tt – batteriet inuti fodralet Ă€r en 398 mAh-cell.

Som jÀmförelse har batteriet inuti din iPhone X en kapacitet pÄ 2 716 mAh.

Det vore vettigare om det var tvÀrtom, om en iPhone trÄdlöst kunde ladda ett AirPods Qi-fodral. Det Àr ocksÄ möjligt att rapporten hÀnvisar till en ny AirPods laddningsvÀska design snarare Àn den som Apple demo vid iPhone X-introduktionen i september förra Äret.

Tankar?