Not 9: s Infinity Display tjänar högsta A + -kvalitet någonsin i DisplayMate-testning

Not 9: s Infinity Display tjänar högsta A + -kvalitet någonsin i DisplayMate-testning

En omfattande mängder av tester utförda av experter på DisplayMate har visat att Samsungs nyligen avtäckta flaggskeppsmartphone 9 är den bästa mobila skärmen.

För att sammanfatta snabbt har den nionde generationens Note en fantastisk panel baserad på Super AMOLED-teknik och mäter 6,4 tum diagonalt. Den har en upplösning på 2 960 × 1 400 pixlar, har ett böjt utseende på båda sidor och kommer definitivt att vända många huvuden.

Enligt till den fullständiga rapporten över DisplayMate har deras tester fastställt phabletens prestanda i många skärmavdelningar, vilket visar att telefonen speciellt utmärker sig vid viktiga mått som färgnoggrannhet, ljusstyrka och betraktningsvinklar.

Not 9-skärmen har 27 procent högre toppljusstyrka vid 1 050 nit, vilket skulle göra det lättare att titta på HDR-scener med hög kontrast. Det överträffar den tidigare anteckningen och Galaxy S9 när det gäller maximal ljusstyrka (visar en vit skärm), vid 710 nits (men inte iPhone X med 726 nits).

Den förbättrade Super AMOLED-panelen på den nya Note kan producera nästan en tredjedel högre kontrast (32 procent) när automatisk justering är påslagen i Inställningar och du vrider upp ljusstyrkan hela vägen upp.

“Not 9 √§r den mest innovativa och h√∂gpresterande smarttelefonsk√§rmen som vi n√•gonsin har testat i laboratoriet”, s√§ger Dr. Raymond M. Soneira, VD f√∂r DisplayMate Technologies Corporation.

Den nya anteckningen har lyckats leverera enhetligt j√§mn √∂vergripande sk√§rmprestanda och tj√§nat den helt gr√∂na (mycket bra till utm√§rkt) betyg i alla DisplayMates laboratorietester och m√§tkategorier. Not 9 √§r “bara den andra sk√§rmen vi n√•gonsin har testat f√∂r att f√• alla gr√∂na i alla kategorier – Galaxy S9 var den f√∂rsta”, tillade han,

“Niv√•n p√• sk√§rmprestanda och spetskompetens har √∂kat varje √•r, och Galaxy Note 9 har nu h√∂jt ribban betydligt h√∂gre”, avslutade Soneira.

Den tidigare generationens not 8, när den kom ut, var den mest innovativa smarttelefonskärmen som DisplayMate hade testat till det datumet och överträffade prestanda för både Galaxy S8 och Note 7 i de viktigaste bedömningskategorierna som ljusstyrka, synlighet utomhus och färgskala.

Baserat på sina omfattande laboratorietester och mätningar förra året kallade DisplayMate den OLED-baserade Super Retina-skärmen på iPhone X för den bästa smarttelefonskärmen som de någonsin testat med perfekt kalibrering och prestanda.

iPhone X skulle senare förlora ledningen till Galaxy S9, som släpptes några månader efter att Apples OLED-telefon började säljas i november 2017. Specifikt har Galaxy S9 lyckats matcha eller överträffa Apples flaggskeppstelefon i flera mått på skärmkvalitet.

√Ėverraskar Not 9: s displayv√§rden n√•gon?

De kom verkligen inte som en chock för mig eftersom Samsungs flaggskeppssmartphones har utrustats med de bästa OLED-panelerna under ett antal år.

Den OLED-panelen i din iPhone X? Tillverkad av Samsung Display.