Nu-revolutionen: göra ditt företag snabbare, smartare och mer socialt

Standard Theme

Som ni vet Àr vi pÄ BlogWorld Expo East i New York City. Vi hade ett nöje att delta i Jay Baers (@jaybaer) session dÀr han berÀttade om hur du kan göra ditt företag snabbare, smartare och mer socialt. Dessa idéer kommer frÄn hans bok The Now Revolution som du bör övervÀga att lÀsa om du gillar det hÀr inlÀgget. HÀr Àr en sammanfattning av hans presentation:

I flera Är har företag haft ett bestÀmt sÀtt att kommunicera med kunderna. Via telefonsamtal, klagomÄlsbrev och enstaka e-post. Under de senaste tre Ären har det sÀtt som företag och kunder interagerar Àndrats drastiskt. Tack vare sociala mediasidor som Twitter och Facebook och recensionssidor som Yelp och TripAdvisor Àr varje kund nu en reporter vars Äsikter och klagomÄl kan höras av tusentals inom nÄgra minuter efter en interaktion. Företagen stÄr inför uppgiften att inte bara sortera igenom dessa klagomÄl utan att verifiera att var och en Àr ett verkligt klagomÄl och sedan reagera i rÀtt tid. Det hÀr Àr realtidsaffÀrer.

Det hĂ€r Ă€r uppgiften för dagens företag, att anpassa sig och bli snabbare, smartare och mer social. Företagen har gjort nĂ„gra av dessa anpassningar tidigare, i samband med telefon, fax och e-post, men sociala medier Ă€r ett helt annat odjur. Ett företag kan inte bara ha ett konto och anta att det gör dem sociala som de kan med e-post eller telefon. Sociala företag mĂ„ste skapa en företagskultur och identitet som delas av alla medlemmar i detta företag. Ett exempel som Jay ger Ă€r av ThinkGeek, online-Ă„terförsĂ€ljaren. Eftersom ThinkGeek arbetar mot en företagskultur av geekiness kan varje anstĂ€lld interagera med kunderna pĂ„ samma sĂ€tt. Jay rekommenderar att företag slutar försöka anstĂ€lla medarbetare baserat pĂ„ skicklighet och istĂ€llet anstĂ€lla baserat pĂ„ passion. Att göra det frĂ€mjar idĂ©n om ”ett sinne, ett hjĂ€rta” som sammanför en sammanhĂ€ngande företagskultur.

Företagen mĂ„ste ta denna förenande kultur och anvĂ€nda den för att decentralisera sina sociala medier. Interaktioner mellan sociala medier och sociala medier mĂ„ste spridas bortom marknadsförings- eller IT-avdelningen till en ”inofficiell marknadsföringsarmĂ©â€ som bĂ„de kan marknadsföra företagets varumĂ€rke samtidigt som de facto Ă€r kundtjĂ€nst och marknadsföringsagenter.

Jay föreslÄr tre nivÄer för social mediahantering, trÀnare, monter och spelare. TrÀnarna Àr en grupp individer som faststÀller policyen för sociala medier pÄ hög nivÄ. Detta skulle vara en grupp bestÄende av anstÀllda frÄn flera avdelningar som skulle planera företagens sociala engagemangsplan. Boden (vanligtvis en uppsÀttning chefer) fungerar som en uppsÀttning assistenttrÀnare som tar den övergripande strategin och hanterar dess decimering och implementering. Slutligen Àr spelarna vÀgkrigare som Àr ansvariga för att faktiskt interagera med kunder. De bör övervakas av bussar och monter, men de bör vara tillrÀckligt autonoma för att arbeta pÄ egen hand.

Företag mÄste ocksÄ inse att det inte finns nÄgot magiskt nummer för sociala medier. Inget antal fans eller följare Àr det perfekta antalet, sÄ företag mÄste lÀra sig att acceptera det. Boden och trÀnarna mÄste ocksÄ dela information som de sociala mediaspelarna. Att hÄlla tillbaka information om effektiviteten eller genomförandet av sociala mediekampanjer gör ingen mat.

Slutligen mÄste företagen bli mer sociala. De kan göra detta genom att svara pÄ frÄgor och problem som deras kunder har. Till och med bara att sÀga tack och jag Àr ledsen kan ha en enorm inverkan pÄ dina kunder och ditt rykte.

Dessa idéer kommer frÄn hans bok The Now Revolution som du bör övervÀga att lÀsa om du gillar det hÀr inlÀgget.

Sponsorer

Standardtema Ă€r erkĂ€nt som ett av de 8 bĂ€sta premium-WordPress-teman av Mashable, TheNextWeb kallade det det slickaste WordPress-temat nĂ„gonsin, och det nominerades ocksĂ„ till ett av de 25 bĂ€sta kommersiella WordPress-teman 2010 av WPBeginner. Med sin senaste uppdatering stöder Standard Theme nu helt inlĂ€ggsformat. FĂ„ 15% RABATT om du anvĂ€nder kupongen “WPBEGIN15”.

Köp SÀljannonser

BuySellAds Ă€r en enorm marknadsplats för att köpa / sĂ€lja reklamplatser pĂ„ din webbplats. Över 750 framgĂ„ngsrika bloggare anvĂ€nder dem för att driva sin online-annonsförsĂ€ljning. WPBeginner anvĂ€nder ocksĂ„ BSA för att underhĂ„lla vĂ„ra annonser. Det Ă€r ocksĂ„ en utmĂ€rkt plats för annonsörer. Över 1000 kvalitetsannonsörer anvĂ€nder BSA för att rikta in sig pĂ„ mĂ„lgrupper som Ă€r rĂ€tt för deras varumĂ€rke. Om du Ă€r intresserad, ansök om att vara pĂ„ deras marknadsplats nu.

OSTrÀning

Open Source Training lÀr mÀnniskor hur man anvÀnder Joomla, Drupal och WordPress.