Nya iPhones kan lÀsa NFC-taggar i bakgrunden, ingen app behövs alls

Nya iPhones kan lÀsa NFC-taggar i bakgrunden, ingen app behövs alls

De nya iPhone Xs och Xs Max, liksom en fÀrgstark familj av de nya iPhone Xr-handenheterna, inkluderar framsteg inom NFC-teknik (NFC) som gör att handenheterna automatiskt kan lÀsa NDEF-taggar (NFC Data Exchange Format) och skicka samlade tillgÄngar till lÀmpliga appar utan att behöva öppna nÄgon specifik app i förvÀg.

Innan denna Àndring krÀvdes att anvÀndare startade en NFC-lÀsarsession frÄn en app.

Vi presenterar bakgrundsmÀrkning

Som markeras i “Vad Ă€r nytt i Core NFC” -video tillgĂ€nglig pĂ„ Apples utvecklarwebbplats, har Core NFC-ramverket introducerat en helt ny funktion, kallad Background Tag Reading.

Ett utvecklardokument förklarar hur funktionen fungerar:

PÄ iPhones som stöder lÀsning av bakgrundsmÀrkning söker systemet efter och lÀser NFC-data utan att anvÀndare behöver skanna taggar med en app. Systemet visar ett popup-meddelande varje gÄng det lÀser en ny tagg. NÀr anvÀndaren trycker pÄ aviseringen levererar systemet taggdata till lÀmplig app. Om iPhone Àr lÄst uppmanar systemet anvÀndaren att lÄsa upp telefonen innan den tillhandahÄller taggdata till appen.

BakgrundstagglÀsning kan lÀsa NDEF-formaterade taggar av typ 1 till 5.

För att förhindra potentiella sÀkerhetsproblem som hÀrrör frÄn lÀsning av bakgrundstagg krÀvs en anvÀndarÄtgÀrd innan systemet överför samlad NFC-data till en app. Specifikt mÄste anvÀndaren trycka pÄ NFC-meddelandet för att undvika att utföra en ÄtgÀrd av misstag.

Ett sÄdant system gör det möjligt att sÀga att tunnelbana passerar att arbeta med ett enkelt tryck och gÄ.

Apple iPhone Xs Core NFC Bakgrund Tag Reading: anmÀlan

Dokumentet föreslĂ„r att NFC-tagglĂ€sning i bakgrunden endast stöds av de nya iPhone Xs, Xs Max och Xr: “iPhone X och tidigare enheter stöder inte lĂ€sning av bakgrundsmĂ€rken.”

Enligt iPhone Xs / Xs Max och iPhone Xr tekniska specifikationer stöder telefonerna NFC med lÀsarlÀge och NFC för Apple Pay, som tidigare modeller.

Om en NFC-tagg innehÄller en underliggande Apple Universal Link URL, kommer iOS automatiskt att skicka data till rÀtt app utan nÄgot ingripande frÄn anvÀndarens sida. Annars skickas en NFC-lÀnk helt enkelt till Safari. PÄ nya iPhones kan dessa inbÀddade lÀnkar automatiskt utlösa ÄtgÀrder som att starta en HomeKit-installationsprocess, förbereda en text eller ett FaceTime-samtal och mer.

NFC-sÀkerhet och integritet

NÀr det gÀller att stÀrka din sÀkerhet och stÀrka integriteten Àr iOS tillrÀckligt smart för att förhindra att Tab Tab Reading fungerar i följande situationer:

Med andra ord, Core NFC lĂ€ser bara taggar i bakgrunden nĂ€r din iPhone anvĂ€nds – dvs. att lĂ„sskĂ€rmen Ă€r pĂ„, hemskĂ€rmen visas eller om du anvĂ€nder en app.

Apple iPhone Xs Core NFC Bakgrund Tag Reading: tillgÀnglighet

Eftersom inte alla Apple-enheter stöder lÀsning av bakgrundstaggar rekommenderas utvecklare att implementera alternativet att lÀsa taggar direkt frÄn sin app som ett reservscenario.

Core NFC

NFC gjorde sin iPhone-debut under iPhone 6-introduktionen i september 2014.

Dedikerad NFC-hÄrdvara skulle sedan lÀggas till alla senare iPhone- och Apple Watch-modeller. Först var funktionaliteten exklusiv för lagerappar och funktioner, som Wallet och Apple Pay. PÄ Apple Watch anvÀnds NFC ocksÄ för parning med trÀningsutrustning via GymKit.

Förra Ärets iOS 11-uppdatering lade till stöd för anvÀndning av NFC förutom Apple Pay, inklusive nya slutanvÀndares funktioner som enklare installation av HomeKit-baserade smarta hushÄllsapparater med QR-koder och NFC.

HANDLEDNING: SÄ hÀr stÀller du in din HomePod

AnvĂ€ndare kan ocksĂ„ föra sin iOS-enhet nĂ€ra en annan NFC-aktiverad Apple-gadget, som Apple TV eller HomePod, för att sĂ€kert överföra sina Apple-ID-uppgifter och andra konton och instĂ€llningar – de kallar den hĂ€r automatiska instĂ€llningen.

Ankomsten av Core NFC 2017 öppnade Àntligen NFC-hÄrdvara för apptillverkare.

Det var ganska begrÀnsat i sin inledande version, vilket gjorde det möjligt för apputvecklare att utnyttja iPhones NFC-chip för grundlÀggande saker som att söka efter och lÀsa taggar i nÀrheten.

NFC kan ocksÄ anvÀndas för att lÄsa upp hotelldörrar som stöder funktionen.

I inledningsintroduktionen till iPhone Xs-nyckeln som jag inbÀddade precis ovan, kan Apple Watch-chef Kevin Lynch ses lÄsa upp Steve Jobs Theatre-scendörrarna med en knackning pÄ handleden. Detta Àr inte bara en filmisk avbildning: Apples anstÀllda anvÀnder redan sina iPhones och Apple Watches för att lÄsa upp dörrar sÀkert, allt tack vare NFC.

NFC avancerar i iOS 12

En rapport frÄn The Information i maj sa att iOS 12 skulle öppna NFC för tredjepartsutvecklare Ànnu mer, sÄ att de kunde skapa NFC-appar som skulle fungera som en hotelldörrnyckel eller som ett virtuellt transitkort för enklare transport.

Som andra senaste rapporter har sagt kan det inte dröja lÀnge innan du kan anvÀnda din iPhones NFC för att lÄsa, lÄsa upp, starta motorn och dela Ätkomst till din bil.

Vad tycker du om bakgrundslÀsning av NFC-taggar med nya iPhones?

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.