Nybörjarguide för att klistra in utdrag frÄn webben till WordPress

How to safely copy and paste code snippets in WordPress

PÄ WPBeginner publicerar vi ofta handledning som ber anvÀndarna att lÀgga till kodavsnitt i WordPress. Kopiering och klistra in kod i WordPress-temafiler kan verka lÀtt för erfarna anvÀndare, men det Àr ganska trÄkigt och skrÀmmande för nybörjare. PÄ grund av okÀnd kodning kan nybörjare sluta göra ett misstag som kan krascha deras webbplats. I den hÀr stegvisa guiden visar vi dig hur du kopierar och klistrar in kodavsnitt frÄn webben till WordPress.

Varför lÀgga till kodavsnitt pÄ din WordPress-webbplats?

WordPress Àr den bÀsta webbplatsbyggaren i vÀrlden pÄ grund av den flexibilitet den erbjuder. Det Àr super enkelt att lÀgga till nya funktioner och funktioner pÄ din WordPress-webbplats.

WordPress-resurswebbplatser, som WPBeginner delar tips och hack som du kan lĂ€gga till för att förbĂ€ttra din webbplats. Även om det Ă€r valfritt att lĂ€gga till anpassade kodavsnitt pĂ„ din webbplats, och du kan ofta hitta plugins för att göra samma uppgift, ibland Ă€r ett enkelt utdrag mer effektivt.

Vissa kodavsnitt kan vara vÀldigt praktiska och kan hjÀlpa dig att fixa mÄnga vanliga WordPress-fel, förbÀttra WordPress-sÀkerheten och till och med lÀgga till nya funktioner pÄ din webbplats.

Med det sagt, lÄt oss ta en titt pÄ hur du sÀkert lÀgger till kodavsnitt pÄ din WordPress-webbplats.

Vilka Àr de bÀsta sÀtten att lÀgga till kodavsnitt pÄ WordPress

Det första du mÄste göra pÄ varje WordPress-webbplats Àr att installera ett WordPress-backup-plugin. Detta hÄller din WordPress-webbplats sÀker och du kan alltid ÄterstÀlla den frÄn sÀkerhetskopiering om nÄgot gÄr fel.

Ibland kan du hitta instruktioner för att lÀgga till kodavsnitt i WordPress-temamallar som index.php, single.php, header.php och mer. Dessa kodavsnitt Àr bara anvÀndbara i de specifika mallarna, sÄ du mÄste lÀgga till dem direkt i dina temafiler eller skapa ett underordnat tema.

De flesta anpassade kodavsnitt lĂ€ggs dock till i ditt WordPress-temas functions.php-fil. Även om handledningen kan rekommendera att du lĂ€gger till den i temas funktioner.php-fil finns det ett mycket bĂ€ttre alternativ som fungerar pĂ„ samma sĂ€tt som en funktionsfil.

LÄt oss ta en titt pÄ nÄgra av sÀtten du kan lÀgga till anpassade kodavsnitt i WordPress.

1. AnvÀnd WordPress Plugin för kodavsnitt

Plugin för kodavsnitt

Detta Àr den sÀkraste och mest rekommenderade metoden för nybörjare. Code Snippets Àr ett WordPress-plugin som lÄter dig enkelt lÀgga till och hantera anpassade kodavsnitt pÄ din webbplats.

Den levereras med en felsÀker switch som omedelbart inaktiverar ett kodavsnitt om det orsakar ett fel. Detta skyddar dig frÄn att förlora Ätkomst till din webbplats nÀr du lÀgger till ett anpassat kodavsnitt.

För detaljerade instruktioner, se vÄr guide om hur du enkelt lÀgger till anpassade kodavsnitt i WordPress.

Obs! Metoden för kodavsnitt Àr anvÀndbar för utdrag som mÄste lÀggas till i en funktionsfil. Om du blir ombedd att lÀgga till ett kodavsnitt i andra temafiler fungerar den hÀr metoden inte.

2. Skapa ett barntema för att spara anpassad kod

AnvÀnda underordnat tema för att lÀgga till anpassade kodavsnitt i WordPress

Det andra tillvÀgagÄngssÀttet Àr att skapa ett barns tema. Att anvÀnda underordnat tema hÄller dina Àndringar intakta nÀr du uppdaterar ditt tema. Det lÄter dig ocksÄ lÀgga till kod till andra temafiler om det behövs utan att oroa dig för uppdateringar som Ängrar dina Àndringar.

För mer information, se vÄr guide om hur du skapar ett underordnat tema i WordPress.

Obs! Den hÀr metoden fungerar ocksÄ för kodavsnitt som behövs för att lÀggas till i andra temamallar.

3. AnvÀnd ett platsspecifikt plugin för anpassad kod

Ett annat flexibelt alternativ Àr att anvÀnda ett platsspecifikt WordPress-plugin. Detta Àr ett anpassat plugin som du kan skapa för din egen webbplats och anvÀnda det för att spara all din anpassade kod.

Fördelen med denna metod Àr att din kod inte Àr beroende av ditt tema, och den kommer att förbli aktiv Àven nÀr du byter tema. Det pÄverkas inte heller av nÄgra WordPress-uppdateringar pÄ din webbplats.

Se vÄr guide om hur du skapar ett platsspecifikt plugin för din webbplats för detaljerade instruktioner.

Obs! Den hÀr metoden gÀller endast för kodavsnitt som behöver lÀggas till i funktionsfilen.

4. LĂ€gg till kod direkt i funktionsfilen

Det Àr OK att lÀgga till kodavsnitt i temas funktioner.php-fil. Det finns dock nÄgra nackdelar med det.

Dina Àndringar raderas nÀr du uppdaterar ditt WordPress-tema. Din kod fungerar bara om du anvÀnder just det temat

Med det sagt, lÄt oss ta en titt pÄ hur man korrekt kopierar och klistrar in kodavsnitt och undviker att bryta din webbplats.

Hur redigerar jag WordPress-filer?

Det finns olika sÀtt att redigera WordPress-filer beroende pÄ vilken metod du vÀljer att lÀgga till anpassade kodavsnitt pÄ din webbplats.

1. LÀgga till anpassad kod i plugin-kod för kodavsnitt

Om du anvÀnder plugin-programmet kodavsnitt kan du enkelt lÀgga till kodavsnitt frÄn WordPress-administratörsomrÄdet. GÄ helt enkelt till Utdrag »LÀgg till nytt sida för att lÀgga till din anpassade kod.

LĂ€gga till ett nytt kodavsnitt i kodutdraget

2. LĂ€gga till anpassad kod i platsspecifikt WordPress-plugin

Om du lÀgger till anpassad kod i ett platsspecifikt plugin-program kan du anvÀnda den inbyggda WordPress-plugin-redigeraren för att lÀgga till anpassad kod.

Redigera ett platsspecifikt plugin med WordPress-plugin-redigeraren

VĂ€lj först ditt platsspecifika plugin frĂ„n rullgardinsmenyn mĂ€rkt ‘Select plugin to edit’. Redaktören laddar din plugin-fil och du kan lĂ€gga till kodavsnitt i den.

NĂ€r du Ă€r klar klickar du pĂ„ knappen ‘Uppdatera fil’ för att spara dina Ă€ndringar.

Om det saknas nÄgot i din kod eller om det har potential att bryta din webbplats kommer plugin-redigeraren automatiskt att Ängra dina Àndringar.

En annan metod för att lÀgga till anpassad kod i ett platsspecifikt plugin Àr att anvÀnda FTP.

GÄ helt enkelt till plugin-mappen med din FTP-klient. Högerklicka pÄ plugin-filen och vÀlj sedan Visa / redigera fil.

Redigera platsspecifikt WordPress-plugin med FTP

3. LĂ€gga till anpassad kod till functions.php eller andra temamallar

Om du lÀgger till kodavsnitt i ditt temas funktioner.php-fil eller nÄgon annan mall kan du lÀgga till kod direkt genom att besöka Utseende »Redaktör. Du kan vÀlja filen dÀr du behöver lÀgga till koden frÄn höger kolumn.

Temaredaktör

Instruktionerna du följer berÀttar var du ska klistra in koden, men om de inte gör det mÄste du lÀgga till koden lÀngst ner i filen.

Ett bÀttre alternativ skulle vara att anvÀnda FTP för att lÀgga till anpassad kod i temafiler. Anslut bara din FTP-klient till din webbplats och gÄ till / wp-content / theme / your-theme-folder / och högerklicka pÄ filen som behöver redigeras.

Redigera temafiler via FTP
VÀlj Visa / redigera filalternativ för att öppna filen i textredigeraren.

Felsökning av PHP-fel nÀr du lÀgger till anpassad kod

Det finns nÄgra vanliga misstag som nybörjare gör nÀr de lÀgger till anpassade kodavsnitt pÄ sina webbplatser. LÄt oss ta en titt pÄ nÄgra av dem och hur man kan undvika dem

1. Felaktig anvÀndning av PHP-start- och slutkoder

WordPress skrivs huvudsakligen pÄ PHP-programmeringssprÄket som har en specifik syntax som berÀttar för din server att följande kod mÄste bearbetas av PHP. SÄ hÀr ser ett typiskt PHP-kodavsnitt ut:


// PHP Begin Tag
<?php

// Rest of the code goes here

// PHP End Tag
?>

All din PHP-kod mÄste finnas i taggarna .

PHP-sluttaggen blir viktigare i filer som vÀxlar fram och tillbaka i HTML. Detta inkluderar de flesta WordPress-temafiler som anvÀnder PHP-taggar tillsammans med HTML.

Du mÄste se till att om du klistrar in din kod pÄ en plats dÀr PHP-starttaggen inte Àr stÀngd mÄste du lÀgga till din kod utan den startande PHP-taggen.


<?php 
// Some pre-existing code

// your custom code

?> 

Om du klistrar in din anpassade kod utanför eller efter PHP-sluttaggen mÄste du ocksÄ lÀgga till PHP-starttaggen.


<?php 
// Some pre-existing code 
?> 

// Your custom code snippet
<?php 

?>

NÀstan 90% av alla fel orsakas av felaktig placering av PHP-slut- eller starttaggar. Genom att studera koden kan du förstÄ om du behöver lÀgga till PHP-start- eller slutkoder i ditt anpassade kodavsnitt.

MÄnga WordPress-temafiler, sÀrskilt features.php-filen, kanske inte har en PHP-sluttagg alls. Detta innebÀr att du kan lÀgga till din kod lÀngst ner i filen utan start- eller slutkoder.


<?php
// Lots of code in your theme's functions file
//
//
// Your custom code
function custom_loginlogo() {
echo '<style type="text/css">
h1 a {background-image: url('.get_bloginfo('template_directory').'/images/login_logo.png) !important; }
</style>';
}
add_action('login_head', 'custom_loginlogo');

Kom ihÄg att handledning författare kan nÄgon gÄng anta att du redan vet hur man anvÀnder PHP start och slut taggar. De kan helt enkelt visa dig ett kodavsnitt utan dessa taggar.


function custom_loginlogo() {
echo '<style type="text/css">
h1 a {background-image: url('.get_bloginfo('template_directory').'/images/login_logo.png) !important; }
</style>';
}
add_action('login_head', 'custom_loginlogo');

Eftersom handledningens författare inte vet var du ska lÀgga till den hÀr koden har de hoppat över PHP-slutet och starttaggarna. Nu nÀr du lÀgger till ett sÄdant kodavsnitt i dina temafiler mÄste du se till att det finns i PHP-taggarna.

2. Felaktiga hÀckningsfel

PHP har en sÀrskild syntax för funktioner, villkorlig logik och slingor. Denna syntax beror pÄ lockiga parenteser som indikerar nÀr en funktion börjar och nÀr den slutar.

HÀr Àr till exempel en enkel PHP-funktion:


<?php 
function wpbeginner_tutorial() { 
echo "Hello World!"; 
} 
?>

Om du nu vill lÀgga till ett anpassat kodavsnitt som inte har nÄgot att göra med den hÀr funktionen mÄste du placera det utanför den hÀr funktionen sÄ hÀr:


// Pre-existing code in your theme file
<?php
function wpbeginner_tutorial() { 
echo "Hello World!"; 
} 
// Your custom code 
function custom_loginlogo() {
echo '<style type="text/css">
h1 a {background-image: url('.get_bloginfo('template_directory').'/images/login_logo.png) !important; }
</style>';
}
?>

Om du saknar början eller slutar lockiga parenteser kommer detta att bryta koden och du kommer att fÄ en felsida.

FörstÄ PHP-fel i WordPress

Fel som orsakas av att en anpassad kod lÀggs till i WordPress resulterar ofta i ett detaljerat felmeddelande. De flesta av dem Àr syntaxfel, analyseringsfel eller dödliga fel pÄ grund av ovÀntade tecken.

Den goda delen Àr att dessa fel kommer att berÀtta vilken rad i din kod som orsakade felet.

PHP felmeddelande

Du kan sedan gÄ till den exakta raden för att granska koden och ta reda pÄ vad du missade. För detta ÀndamÄl rekommenderar vi att du anvÀnder en korrekt textredigerare för kodredigering eftersom de har radnummer och syntaxmarkering som kan hjÀlpa dig att lösa problemet enkelt.

Vad ska jag göra nÀr din WordPress-webbplats Àr otillgÀnglig?

Först och frÀmst fÄr inte panik. Anslut bara till din webbplats med en FTP-klient eller File Manager-app i cPanel. Leta sedan upp filen dÀr du lade till koden som orsakade felet och redigera den.

Du kan försöka lösa problemen med kodavsnittet. Om du inte kan ÄtgÀrda dessa problem tar du bort koden och sparar Àndringarna.

Din webbplats bör ÄtergÄ till det normala igen. Om det fortfarande visar nÄgot fel, ladda ner en ny kopia av ditt WordPress-tema och extrahera zip-filen till din dator.

Ladda upp filen dÀr du gjorde Àndringarna frÄn din dator till din webbplats medan du skrev över den gamla filen.

För fler sÀtt att lösa dessa problem, se vÄr guide om de vanligaste WordPress-felen och hur du ÄtgÀrdar dem. Om det inte hjÀlper följer du vÄr WordPress felsökningsguide för att utföra en steg för steg-diagnos.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att klistra in kodavsnitt frÄn webben till WordPress. Behöver du nÄgra kodavsnitt som du kan prova pÄ din webbplats? Se vÄr lista med extremt anvÀndbara knep för WordPress-funktionsfilen.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.