Nybörjarguide för att skapa 301 omdirigeringar i WordPress (steg för steg)

Nybörjarguide för att skapa 301 omdirigeringar i WordPress (steg för steg)

Försöker du skapa en omdirigering i WordPress? Inte sÀker pÄ vad en omdirigering Àr och varför det Àr viktigt? Oroa dig inte, vi har tÀckt dig i den hÀr nybörjarguiden för WordPress-omdirigeringar, vi kommer att tÀcka vad en omdirigering Àr, hur man skapar en omdirigering i WordPress, varför behöver du och nÀr du ska anvÀnda omdirigeringar.

Redo? LÄt oss börja.

Vad Àr en omdirigering i WordPress?

En omdirigering Àr ett sÀtt för din webbplats att skicka ett snabbt meddelande till din lÀsares webblÀsare och berÀtta för dem att sidan de vill besöka har flyttats, sÄ att deras webblÀsare automatiskt kan peka dem till den nya sidan du vÀljer.

Det finns olika typer av omdirigeringar som 301-omdirigering, 302-omdirigering, 307-omdirigering etc.

Men för att hÄlla den hÀr artikeln enkel och anvÀndbar kommer vi endast att tÀcka 301 omdirigeringar eftersom det Àr det viktigaste.

LÄt oss ta en titt pÄ varför det Àr viktigt genom att förstÄ anvÀndningsfallet.

NÀr behöver du en 301-omdirigering i WordPress?

Den frÀmsta anledningen till att anvÀnda 301-omdirigeringar Àr nÀr din webbplats eller en sida pÄ din webbplats har flyttats och du vill peka anvÀndaren pÄ en ny sida istÀllet.

Denna artikelidĂ© kom till oss nĂ€r en av vĂ„ra lĂ€sare bad oss ​​om ett sĂ€tt att omdirigera anvĂ€ndare frĂ„n ett gammalt inlĂ€gg till ett nytt inlĂ€gg.

– Du mĂ„ste skapa en omdirigering nĂ€r du planerar att radera ett inlĂ€gg eller en sida till förmĂ„n för nytt innehĂ„ll.

– Du mĂ„ste skapa en omdirigering nĂ€r du planerar att Ă€ndra permalĂ€nkar för ditt inlĂ€gg eller sida.

Varför? Eftersom du inte skapar en omdirigering kommer dina anvÀndare att se ett 404-fel som inte hittades. Vilket inte bara Àr dÄligt för anvÀndarna, men det kan ocksÄ pÄverka din webbplats SEO och skada din sökmotorranking.

Det Àr dÄ 301 omdirigeringar blir mycket viktiga.

Det lÄter dig berÀtta för sökmotorer och din anvÀndares webblÀsare att sidan de försöker nÄ har flyttats permanent till en ny plats.

Detta möjliggör att all din gamla sidas trafik- och backlink-styrkor (SEO) kan överföras till den nya sidan.

Nu nÀr vi har tÀckt varför och nÀr omdirigeringar, lÄt oss ta en titt pÄ hur du kan skapa 301 omdirigeringar i WordPress med de olika metoder som finns tillgÀngliga.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

SÄ hÀr skapar du omdirigeringar i WordPress (med hjÀlp av plugins)

Ett enklare tillvÀgagÄngssÀtt för att skapa och hantera 301-omdirigeringar Àr att anvÀnda en av de mÄnga WordPress-omdirigeringspluggarna. Detta gör att du kan stÀlla in omdirigeringar utan att nÄgonsin skriva en enda kodrad.

1. Omdirigering

Det enklaste sÀttet att lÀgga till och hantera omdirigeringar i WordPress Àr att anvÀnda plugin-programmet Redirection. Installera och aktivera plugin. NÀr den Àr aktiverad, besök Verktyg »Omdirigering för att stÀlla in dina omdirigeringar.

Konfigurera WordPress-omdirigeringar med plugin-programmet Redirection

Omdirigeringsplugin lÄter dig inte bara stÀlla in omdirigeringar, det hjÀlper dig ocksÄ att ta reda pÄ 404-fel pÄ din WordPress-webbplats. Du kan sedan omdirigera dessa webbadresser till en lÀmplig destination. Se den hÀr guiden om hur du spÄrar 404 sidor och omdirigerar dem i WordPress.

2. SidlÀnkar till

Ibland kanske du vill behÄlla ett inlÀgg / sida, men omdirigera det till ett annat inlÀgg eller sida. Det Àr hÀr som sidlÀnkar Àr till nytta. Detta enkla plugin lÀgger till en metafÀlt pÄ din redigeringsskÀrm för inlÀgg dÀr du kan ange adressen till den nya platsen dit du vill skicka dina anvÀndare.

LÀgger till omdirigeringslÀnk i inlÀggsredigeraren

3. Enkla 301 omdirigeringar

Ett annat lÀttanvÀnt plugin Àr Simple 301 Redirects. Som namnet antyder gör det 301 omdirigeringar enkelt. Installera och aktivera bara plugin-programmet och besök sedan InstÀllningar »301 Omdirigeringar för att lÀgga till dina webbadresser.

LÀgga till omdirigeringar med Simple 301 Redirects-plugin för WordPress

Medan det Àr enkelt att konfigurera 301-omdirigeringar med hjÀlp av ett WordPress-plugin, har det nÄgra mindre prestandabackfall. Baserat pÄ din WordPress-vÀrdleverantör, omdirigerar din WordPress kanske lite lÄngsammare med nÄgra mikrosekunder.

Om du vill göra dina omdirigeringar snabbare kan du göra det med hjÀlp av kodmetoden och .htaccess-filen.

Konfigurera 301 omdirigeringar i WordPress med .htaccess

Med hjÀlp av webbserverns konfigurationsfil .htaccess kan WordPress-anvÀndare stÀlla in 301 omdirigeringar som Àr snabba.

TÀnk pÄ att ett litet misstag i din .htaccess-kod kan göra din WordPress-webbplats otillgÀnglig och det kan börja visa Internt serverfel.

Det Àr dÀrför det Àr viktigt att du sÀkerhetskopierar din .htaccess-fil innan du gör nÄgra Àndringar.

För att redigera din .htaccess-fil mÄste du ansluta till din webbplats med en FTP-klient. .Htaccess-filen finns i root-katalogen pÄ din WordPress-webbplats.

Om du inte kan se din .htaccess-fil dÀr mÄste du tvinga din FTP-klient att visa dolda filer. (Se varför du inte kan hitta .htaccess-filen pÄ din WordPress-webbplats.)

Du kan redigera .htaccess-filen i valfri redigerare som anteckningsblock.

HÀr Àr en enkel omdirigering, dÀr vi försöker skicka en anvÀndare som besöker ett gammalt inlÀgg till ett nytt inlÀgg.


RewriteEngine On
Redirect 301 /a-very-old-post/ http://yoursite.com/a-very-new-post/

Du kan lÀgga till koden ovan helst i slutet av din .htaccess-fil.

Det Àr allt. Vi hoppas att denna nybörjarguide för att skapa WordPress-omdirigeringar hjÀlpte dig att konfigurera omdirigeringar pÄ din webbplats.

Du kanske ocksÄ vill kolla in dessa 9 mest anvÀndbara .htaccess-tricks för WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.