Nybörjarhandbok för att förhindra skrapning av blogginnehÄll i WordPress

Nybörjarhandbok för att förhindra skrapning av blogginnehÄll i WordPress

Om du skriver originalinnehÄll dag in och dag ut, Àr du redan medveten om att dina inlÀgg kommer att hamna pÄ en massa spam-webbplatser inom nÄgra dagar, ibland till och med nÄgra minuter. Vissa anvÀndare noterade till och med att webbplatsen med stulet innehÄll övertrÀffade originalinlÀgget. Det Àr mycket frustrerande som webbplatsÀgare att se att nÄgon stjÀl ditt innehÄll utan tillstÄnd, tjÀna pengar pÄ det, övertrÀffa dig i SERP och stjÀla din publik. InnehÄllsskrapning Àr ett stort problem idag med tanke pÄ att det Àr sÄ lÀtt för nÄgon att stjÀla ditt innehÄll. I den hÀr artikeln kommer vi att tÀcka vad som Àr skrapning av blogginnehÄll, hur man fÄngar innehÄllsskrapor, hur man hanterar innehÄllsskrapor, hur man kan minska och förhindra innehÄllsskrapning, hur man utnyttjar innehÄllsskrapning, hur man tjÀnar pengar pÄ innehÄllsskrapor , och Àr innehÄllsskrapning nÄgonsin bra?

Vad Àr skrapning av blogginnehÄll?

Skrapning av blogginnehÄll Àr en handling som vanligtvis utförs med skript som extraherar innehÄll frÄn mÄnga kÀllor och drar det till en webbplats. Det Àr sÄ enkelt nu att vem som helst kan installera en WordPress-webbplats, sÀtta ett gratis eller kommersiellt tema och installera nÄgra plugins som kommer att skrapa innehÄll frÄn utvalda bloggar sÄ att det kan publiceras pÄ deras webbplats.

Varför stjÀl de mitt innehÄll?

NÄgra av vÄra anvÀndare har frÄgat oss varför stjÀl de mitt innehÄll? Det enkla svaret beror pÄ att du Àr fantastisk. Sanningen Àr att dessa innehÄllsskrapor har dolda motiv. Nedan följer bara nÄgra skÀl till varför nÄgon skulle skrapa ditt innehÄll:

Affiliate provision – Det finns nĂ„gra smutsiga affiliate-marknadsförare dĂ€r ute som bara vill utnyttja systemet för att tjĂ€na nĂ„gra extra pengar. De kommer att anvĂ€nda ditt innehĂ„ll och andras innehĂ„ll för att fĂ„ trafik till deras webbplats via sökmotorn. Dessa webbplatser Ă€r vanligtvis riktade mot en viss nisch, sĂ„ de har relaterade produkter som de marknadsför.
Lead Generation – Ofta ser vi advokater och fastighetsmĂ€klare som gör detta. De vill verka som branschledare i sina smĂ„ samhĂ€llen. De har inte bandbredden för att producera kvalitetsinnehĂ„ll, sĂ„ de gĂ„r ut och skrapar innehĂ„ll frĂ„n andra kĂ€llor. Ibland Ă€r de inte ens medvetna om detta eftersom de betalar lite skrĂ€p $ 30 / mĂ„nad för att lĂ€gga till innehĂ„ll och hjĂ€lpa dem att fĂ„ bĂ€ttre SEO. Vi har stött pĂ„ en hel del av dessa tidigare.
ReklamintĂ€kter – Vissa mĂ€nniskor vill bara skapa ett “nav” av kunskap. En one-stop-shop för anvĂ€ndare i en specifik nisch. Om jag hade ett öre för varje gĂ„ng nĂ„gon har gjort detta med vĂ„rt innehĂ„ll, skulle vi ha nĂ„gra hundra öre. Ofta mĂ€rker vi att vĂ„rt webbplatsinnehĂ„ll skrapas. Skrapan svarar alltid, jag gjorde det hĂ€r för samhĂ€llets bĂ€sta. Förutom att webbplatsen Ă€r gipsad med annonser.

Det hÀr Àr bara nÄgra anledningar till varför nÄgon skulle stjÀla ditt innehÄll.

Hur fÄngar jag innehÄllsskrapor?

Att fÄnga innehÄllsskrapor Àr en trÄkig uppgift och kan ta mycket tid. Det Àr nÄgra sÀtt som du kan anvÀnda för att fÄnga innehÄllsskrapor.

Sök pÄ Google med dina inlÀggstitlar

Yup som Àr sÄ smÀrtsamt som det lÄter. Denna metod Àr förmodligen inte vÀrt det, sÀrskilt om du skriver om ett mycket populÀrt Àmne.

Trackbacks

Om du lĂ€gger till interna lĂ€nkar i dina inlĂ€gg kommer du att mĂ€rka en trackback om en webbplats stjĂ€l ditt innehĂ„ll. Det hĂ€r sĂ€ttet Ă€r i stort sett skrapan som sĂ€ger att de skrapar ditt innehĂ„ll. Om du anvĂ€nder Akismet kommer mĂ„nga av dessa trackbacks att dyka upp i mappen SPAM. Återigen fungerar det bara om du har interna lĂ€nkar i dina inlĂ€gg.

Verktyg för webbansvariga

Om du anvĂ€nder Googles verktyg för webbansvariga Ă€r du förmodligen medveten om lĂ€nkarna till din webbplats. Om du tittar under “Trafik” ser du en sida dĂ€r det stĂ„r LĂ€nkar till din webbplats. Chansen Ă€r stor att dina skrapor kommer att vara bland de bĂ€sta dĂ€r. De kommer att ha hundratals om inte tusentals lĂ€nkar till dina sidor (med tanke pĂ„ att du har interna lĂ€nkar).

Mindre vanliga anvÀndningar av FeedBurner

Om du har konfigurerat Feedburner för din WordPress-blogg kan du se nĂ„gra ovanliga anvĂ€ndningar. PĂ„ fliken Analysera under flödesstatistik kommer du att se “Mindre vanliga anvĂ€ndningar”. DĂ€r ser du en lista med webbplatser.

Mindre vanliga anvÀndningar av FeedBurner

Hur man hanterar innehÄllsskrapor

Det finns fÄ tillvÀgagÄngssÀtt som mÀnniskor tar nÀr de hanterar innehÄllsskrapor. The Do Nothing Approach, döda dem alla nÀrmar sig, utnyttja dem nÀrma sig.

The Do Nothing Approach

Detta Ă€r överlĂ€gset det enklaste tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet du kan ta. Vanligtvis skulle de mest populĂ€ra bloggarna rekommendera detta eftersom det tar mycket tid att slĂ„ss mot skraporna. Detta tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt rekommenderar helt enkelt att “istĂ€llet för att bekĂ€mpa dem, spendera din tid pĂ„ att producera Ă€nnu mer kvalitetsinnehĂ„ll och ha kul”. Nu Ă€r det uppenbart att om det Ă€r en vĂ€lkĂ€nd blogg som Smashing Magazine, CSS-Tricks, Problogger eller andra, behöver de inte oroa sig för det. De Ă€r myndighetssajter i Googles ögon.

Men under Panda-uppdateringen vet vi att nÄgra bra webbplatser flaggades som skrapor eftersom Google trodde att deras skrapor var originalinnehÄll. SÄ detta tillvÀgagÄngssÀtt Àr inte alltid det bÀsta enligt vÄr Äsikt.

Döda dem alla

Den exakta motsatsen till ”Do Nothing Approach”. I detta tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt kontaktar du helt enkelt skrapan och ber dem att ta ner innehĂ„llet. Om de vĂ€grar att göra det eller helt enkelt inte svarar pĂ„ dina förfrĂ„gningar, skickar du in en DMCA (Digital Millennium Copyright Act) med sin vĂ€rd. Enligt vĂ„r erfarenhet har majoriteten av skrapwebbplatserna inte ett kontaktformulĂ€r tillgĂ€ngligt. Om de gör det, anvĂ€nd det sedan. Om de inte har kontaktformulĂ€ret mĂ„ste du göra en Whois-sökning.

Whois-sökning

Du kan se kontaktinformationen pÄ den administrativa kontakten. Vanligtvis Àr den administrativa och tekniska kontakten densamma. Whois visar ocksÄ domÀnregistratorn. De flesta vÀlkÀnda webbhotellföretag och domÀnregistratorer har DMCA-formulÀr eller e-postmeddelanden. Du kan se att den hÀr specifika personen Àr hos Hostgator pÄ grund av deras namnservrar. HostGator har ett formulÀr för DMCA-klagomÄl. Om namnservern Àr ungefÀr som ns1.theirdomain.com mÄste du grÀva djupare genom att göra omvÀnd IP-sökningar och söka efter IP-adresser.

Du kan ocksÄ anvÀnda en tredje parts tjÀnst för DMCA.com för borttagningar.

Jeff Starr föreslÄr i sin artikel att du ska blockera den dÄliga killens IP-adresser. FÄ Ätkomst till dina loggar för deras IP-adress och blockera den med nÄgot liknande i din root .htaccess-fil:

Deny from 123.456.789

Du kan ocksÄ omdirigera dem till en dummy-feed genom att göra nÄgot sÄ hÀr:

RewriteCond %{REMOTE_ADDR} 123.456.789.
RewriteRule .* http://dummyfeed.com/feed [R,L]

Du kan bli riktigt kreativ hÀr som Jeff föreslÄr. Skicka dem till riktigt stora textflöden fulla med Lorem Ipsum. Du kan skicka dem nÄgra motbjudande bilder av dÄliga saker. Du kan ocksÄ skicka dem direkt tillbaka till sin egen server och orsaka en oÀndlig slinga som kommer att krascha deras webbplats.

Det sista tillvÀgagÄngssÀttet vi tar Àr att dra nytta av dem.

Hur man utnyttjar innehÄllsskrapor

Detta Àr vÄr metod för att hantera innehÄllsskrapor, och det visar sig ganska bra. Det hjÀlper vÄr SEO och hjÀlper oss att tjÀna extra pengar. Majoriteten av skraporna anvÀnder ditt RSS-flöde för att stjÀla ditt innehÄll. SÄ det hÀr Àr nÄgra av de saker du kan göra:

Intern lĂ€nkning – Du mĂ„ste koppla samman CRAP frĂ„n dina inlĂ€gg. Med funktionen Intern lĂ€nkning i WordPress 3.1 Ă€r det nu enklare Ă€n nĂ„gonsin. NĂ€r du har interna lĂ€nkar i din artikel hjĂ€lper det dig att öka sidvisningar och minska studsfrekvensen pĂ„ din egen webbplats. För det andra fĂ„r du bakĂ„tlĂ€nkar frĂ„n de personer som stjĂ€l ditt innehĂ„ll. Slutligen lĂ„ter det dig stjĂ€la deras publik. Om du Ă€r en begĂ„vad bloggare förstĂ„r du konsten att internlĂ€nka. Du mĂ„ste placera dina lĂ€nkar pĂ„ intressanta nyckelord. Gör det frestande för anvĂ€ndaren att klicka pĂ„ den. Om du gör det kommer Ă€ven skrapans publik att klicka pĂ„ den. Precis som det tog du en besökare frĂ„n deras webbplats och förde dem tillbaka dit de borde ha varit i första hand.
Sökord för automatisk lĂ€nk med anslutna lĂ€nkar – Det finns fĂ„ insticksprogram som Ninja Affiliate och SEO Smart Links som automatiskt ersĂ€tter tilldelade nyckelord med affiliate-lĂ€nkar. Till exempel: HostGator, StudioPress, MaxCDN, Gravity Forms << Dessa kommer alla att ersĂ€ttas automatiskt med affiliate-lĂ€nkar nĂ€r detta inlĂ€gg publiceras. Bli kreativ med RSS-sidfot – Du kan antingen anvĂ€nda RSS-sidfoten eller WordPress SEO av Yoast Plugin för att lĂ€gga till anpassade objekt i din RSS-sidfot. Du kan lĂ€gga till nĂ€stan vad du vill hĂ€r. Vi kĂ€nner till vissa mĂ€nniskor som gillar att marknadsföra sina egna produkter för sina RSS-lĂ€sare. SĂ„ de kommer att lĂ€gga till banners. Gissa vad, nu kommer dessa banners ocksĂ„ att visas pĂ„ den hĂ€r skrapans webbplats. I vĂ„rt fall lĂ€gger vi alltid till en liten ansvarsfriskrivning lĂ€ngst ner i vĂ„ra inlĂ€gg i vĂ„ra RSS-flöden. Det lĂ€ser helt enkelt ”Hur man placerar din WordPress-webbplats i skrivskyddad status för migrering och underhĂ„ll av webbplatser Ă€r ett inlĂ€gg frĂ„n: WPBeginner som inte fĂ„r kopieras pĂ„ andra webbplatser.” Genom att göra detta fĂ„r vi en bakĂ„tlĂ€nk till originalartikeln frĂ„n skraparens webbplats som lĂ„ter google och andra sökmotorer veta att vi Ă€r auktoritet. Det lĂ„ter ocksĂ„ sina anvĂ€ndare veta att webbplatsen stjĂ€l vĂ„rt innehĂ„ll. Om du Ă€r bra med koder kan du helt bli nötter. SĂ„som att lĂ€gga till relaterade inlĂ€gg bara för dina RSS-lĂ€sare och en massa andra saker. Kolla in vĂ„r guide för att fullstĂ€ndigt manipulera ditt WordPress RSS-flöde.

Hur du kan minska blogginnehÄllsskrapning och eventuellt förhindra det

Med tanke pÄ om du tar vÄrt tillvÀgagÄngssÀtt med massor av interna lÀnkar, lÀgga till affiliate lÀnkar, rss banners och sÄdana chanser Àr att du kommer att reducera innehÄllsskrapning till gott mÄtt. Om du tar Jeff Starrs förslag att omdirigera innehÄllsskrapor kommer det ocksÄ att stoppa dessa skrapor. Bortsett frÄn vad vi har delat ovan finns det nÄgra andra knep som du kan anvÀnda.

FullstÀndigt kontra RSS-flöde

Det har diskuterats i bloggsamhĂ€llet om man ska ha fullstĂ€ndigt RSS-flöde eller sammanfattande RSS-flöde. Vi kommer inte att gĂ„ in pĂ„ mycket detaljer om den debatten, men en av fördelarna med att ha en sammanfattande RSS-feed Ă€r att du förhindrar skrapning av innehĂ„ll. Du kan Ă€ndra instĂ€llningarna genom att gĂ„ till WordPress-adminpanelen och gĂ„ till InstĂ€llningar »LĂ€sa. Ändra sedan instĂ€llningen för varje artikel i en feedshow: Sammanfattning.

Obs! Vi har fullmatning eftersom vi bryr oss mer om vÄra RSS-lÀsare Àn skrÀppostarna.

Trackback SPAM

Trackbacks och Pingbacks hade definitivt bra anvÀndningar men de missbrukas nu stÀndigt. Teman visar ofta trackbacks och pingbacks under eller bland kommentarerna. Detta ger spammaren ett incitament att skrapa din webbplats och skicka trackbacks. Om du felaktigt godkÀnner det fÄr de en bakÄtlÀnk och nÀmner frÄn din webbplats. SÄ hÀr kan du inaktivera Trackbacks pÄ alla framtida inlÀgg. HÀr Àr en artikel som visar hur du inaktiverar trackbacks och pings pÄ befintliga WordPress-inlÀgg ocksÄ.

Är innehĂ„llsskrapning nĂ„gonsin bra?

Det kan vara. Om du ser att du tjÀnar pengar pÄ skrapans webbplats, se till att det kan vara. Om du ser mycket trafik frÄn en skrapers webbplats kan det vara. I de flesta fall Àr det dock inte. Du bör alltid försöka fÄ bort ditt innehÄll. Men du kommer att inse nÀr din blogg blir större Àr det nÀstan omöjligt att hÄlla koll pÄ alla innehÄllsskrapor. Vi skickar fortfarande ut DMCA-klagomÄl, men vi vet att det finns massor av andra webbplatser som stjÀl vÄrt innehÄll som vi bara inte kan följa med.

Vad Àr dina tankar? AnvÀnder du nÄgon annan mekanik för att förhindra skrapning av innehÄll? Skulle gÀrna höra dina tankar.