Nyheter i WordPress 3.1 (“Reinhardt) -funktioner och skĂ€rmdumpar

Nyheter i WordPress 3.1 (“Reinhardt) -funktioner och skĂ€rmdumpar

Uppdatering: WordPress Àndrade projektets namn till Reinhardt.

Matt Mullenweg har meddelat lanseringen av den efterlÀngtade WordPress 3.1 pÄ den officiella WordPress-bloggen. I september skrev vi en artikel om vad som kommer i WordPress 3.1 (funktioner) för att ge dig en smygtopp pÄ de funktioner som kan inkluderas. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig exakt vad som gjordes i utgÄvan nÀr det gÀller funktioner med coola skÀrmdumpar, och vilka funktioner som inte gjorde det.

WordPress-inlÀggsformat

WordPress har lagt till ett alternativ för dig att ha flera inlĂ€ggsformat i WordPress 3.1. Vad Ă€r det för postformat? InlĂ€ggsformat Ă€r metainformation som kan anvĂ€ndas av teman för att anpassa presentationen av ett inlĂ€gg. Ok, nu i vanligt engelska inlĂ€ggsformat Ă€r en metod för att utforma ett specifikt inlĂ€gg. Genom att anvĂ€nda den hĂ€r funktionen kan du ange visningsformatet för ett visst inlĂ€gg. Denna funktion utökar mikrobloggingsaspekten av WordPress, för nu kan du ha videor, lĂ€nkar, bilder, ljud, citat, status, etc. pĂ„ ett stĂ€lle, och det bĂ€sta Ă€r att de kommer att utformas i enlighet med detta. För utvecklare skiljer det sig inte riktigt frĂ„n anpassade taxonomier förutom att detta Ă€r mer organiserat och det Ă€r inbyggt för standardisering. Nu kan anvĂ€ndare förvĂ€nta sig fler teman som Wumblr – Microblogging Theme för WordPress.

För utvecklare: hÀr Àr vad, varför och hur man gör av inlÀggsformat i WordPress 3.1

WordPress Admin Bar

WordPress Admin Bar-skÀrmdump

Om du har anvĂ€nt en WordPress.com-blogg Ă€r du redan bekant med detta. I WordPress 3.1 lĂ€ggs ett administrationsfĂ€lt till för att ansluta baksidan till framsidan av din blogg. Den hĂ€r funktionen kommer att vara mest anvĂ€ndbar för personer pĂ„ flera webbplatsinstallationer, men den kommer att vara anvĂ€ndbar för anvĂ€ndare pĂ„ en webbplats Ă€ven för att den ger 1-klick Ă„tkomst till instrumentpanelen, nytt inlĂ€ggsformulĂ€r etc. Enligt Matt Mullenweg Ă€r detta “första steget mot en front-end-redaktör ”.

Intern lÀnkning i WordPress

WordPress Intern lÀnkande skÀrmdump

Intern lÀnkning Àr utmÀrkt för WordPress SEO. Tidigare, om en bloggare ville lÀgga till lÀnkar till sina tidigare artiklar, var de tvungna att öppna en ny flik i sin webblÀsare, hitta webbadressen och sedan lÀgga till den. Tja, i WordPress 3.1 har kÀrnteamet tillhandahÄllit ett internt lÀnkningssystem som lÄter dig söka i din databas efter rÀtt inlÀgg och lÀnka till det. För att anvÀnda den hÀr funktionen mÄste du anvÀnda Visual Post Editor och försöka skapa en hyperlÀnk. Det har lagts till ett nytt alternativ som du kan se pÄ skÀrmdumpen ovan.

Ajaxifierad paginering och kolumner

WordPress Ajax Pagination

Tidigare var det svÄrt att sortera genom WordPress-inlÀggssidan. Nu kan du helt enkelt ange numret pÄ sidan du vill gÄ till. Kolumner kan nu ocksÄ sorteras. Som du ser finns det en pil precis vid titeln.

Admin Blue Theme Refresh

WordPress Admin Skin

Det blÄ temat för administratörspanelen sÄg en uppdatering i anvÀndargrÀnssnittet. HÀr Àr kÀrnbiljetten för det.

Avancerade taxonomifrÄgor

Detta Ă€r inte för nybörjare, men vi tror att utvecklare kommer att vara glada över detta. Den hĂ€r funktionen skapar ett enklare sĂ€tt att köra avancerade frĂ„gor. Just nu finns det till exempel inget sĂ€tt att be om inlĂ€gg som Ă€r i kategorin “bilar” men som saknar “BMW” -taggen. Detta fĂ„r anvĂ€ndare att skapa komplexa kategorisystem för att simulera flera taxonomier. Detta kommer att göra sortering av inlĂ€gg och andra inlĂ€ggstyper mycket lĂ€tt för utvecklare som vill driva WordPress bortom dess grĂ€nser. LĂ€s mer pĂ„ Multiple Taxonomy Queries.

Renare skrivpaneler

Eftersom WordPress anvÀnds av alla typer av publik (nybörjare, mellanliggande, avancerade etc.) har UI-teamet beslutat att göra skrivpanelerna mycket renare genom att ta bort mÄnga förvirrande fÀlt som standard, till exempel WordPress Custom Fields-omrÄdet, och andra. Men du kan fÄ dessa fÀlt genom att anpassa din WordPress-instrumentpanel via fliken SkÀrm.

Ny Super Admin Network Dashboard

Detta gör det möjligt för nÀtverksadministratörer att fÄ en ny superadmin-instrumentpanel som Àr separat frÄn anvÀndaradmin-instrumentpanelen. Den har egna menyer, sidor etc. Detta tar bort röran frÄn den vanliga admin-instrumentpanelen för enskilda webbplatser. Mer om nÀtverksadministratörsskÀrmen.

Anpassade inlÀggstyp arkiv

I WordPress 3.0 introducerades anpassade inlÀggstyper. Men det fanns inget sÀtt att ha en arkivsida som listar en specifik anpassad posttyp om inte utvecklaren skapar en anpassad sida för varje anpassad posttyp. I WordPress 3.1 genereras en ny sida automatiskt. (LJUV!)

Det var över tvÄ tusen Ätaganden för WordPress 3.1. KÀrnteamet arbetade hÄrt och slÀppandet till och med försenades tvÄ mÄnader eftersom det var planerat före julhelgen. Men Äterigen skulle vi hellre ha en komplett version snarare Àn att slÀppa massor av funktioner. En bra funktion drevs till WordPress 3.2 som vi hoppas blir inkluderade i nÀsta version.

FörbÀttrad QuickPress-malltagg

Det fanns planer pÄ att göra QuickPress, anpassade posttyper redo och ha en front-end-kod för den. Detta har flyttats för version 3.2. Core Developer, Andrew Nacin sa:

”I slutĂ€ndan mĂ„ste en grupp bidragsgivare springa med nĂ„got som detta för att verkligen göra det ordentligt flexibelt. Detta sĂ„g inte mycket dragkraft bortom det fina arbetet av jorbin ”

Vi hoppas att den hÀr funktionen gör det i WordPress 3.2.

Vi vill tacka WordPress-kÀrnutvecklarna och alla andra som bidragit till att göra denna version möjlig genom att bidra med koder eller betatest. Det Àr en fantastisk release.

Se hela listan över WordPress 3.1-funktioner. [Don’t forget to use our Ultimate Guide to upgrade WordPress Infographic]

Uppgradera din WordPress nu :)