Nyheter i WordPress 3.4 (funktioner och skÀrmdumpar)

Live Theme Preview - WordPress 3.4

IgÄr slÀpptes WordPress 3.4. Medan vi visste vilka funktioner som skulle komma, höll vi, till skillnad frÄn andra utgÄvor, inte nÀra fliken med alfa- och betaversioner pÄ grund av ett mycket packat schema. Vi vill be om ursÀkt till vÄr publik för det. För dig som inte klickade pÄ uppgraderingsknappen med ett klick Ànnu, se till att du uppgraderar. I den hÀr artikeln kommer vi att belysa vad som Àr nytt i WordPress 3.4 nÀr det gÀller funktioner för anvÀndare och utvecklare.

Live förhandsvisning och teman anpassare

Temainpassaren Ă€r en av de mest framstĂ„ende funktionerna i WordPress 3.4. Praktiskt för bĂ„de anvĂ€ndare och utvecklare, temat anpassare kommer att starta en ny era av WordPress-temautveckling. Tidigare skulle anvĂ€ndarna aldrig veta om ett specifikt tema skulle fungera för deras webbplats utan att aktivera det. De skulle inte veta hur temat skulle se ut med deras innehĂ„ll. Det problemet Ă€r nu ut genom fönstret med Live Preview och Theme Customizer. NĂ€r du gĂ„r till Utseende »Teman ser du” Live Preview “under varje tema.

NÀr du klickar pÄ den lÀnken öppnas en liveförhandsgranskning med Theme Customizer. För aktiva teman kommer det att finnas en lÀnk med namnet Anpassa som du kan klicka pÄ för att öppna liveförhandsgranskningen.

Tema Anpassare

Vi hoppas att fler utvecklare börjar anvÀnda detta istÀllet för komplexa temalternativ. Otto har en bra artikel som visar hur du kan anvÀnda temainpassaren i dina teman. Kolla in videon genomgÄng av Theme Customizer.

Prenumerera pÄ WPBeginner

Enkla tweets BĂ€dda in med oEmbed

Tidigare skulle du behöva anvĂ€nda ett plugin för att bĂ€dda in en tweet i WordPress-inlĂ€gg. NĂ„vĂ€l inte lĂ€ngre. Precis som youtube-videor Ă€r allt du behöver göra nu att lĂ€gga till lĂ€nken till din tweet i en separat rad. WordPress kommer att bĂ€dda in tweet med funktioner för svar, retweet, favorit och följ. Älskar det. Kontrollera exemplet nedan:

Hur fĂ„r du Googles verifierade författarskap för din #WordPress #Blog – wpbeg.in/LRwohn #seo

– WordPress Nybörjare (@wpbeginner) 12 juni 2012

Anpassade rubrikförbÀttringar

I WordPress 3.0 lade WordPress till möjligheten att lÀgga till anpassade rubrikbilder. Tja, alla rubrikbilder mÄste ha en viss bredd och höjd. Om du bestÀmde dig för att Àndra saker skulle det fÄ saker att se konstiga ut. I WordPress 3.4 kan du nu ha flexibla rubriker. Du kan se den nya koden i Codex.

Bortsett frÄn det kan du nu ocksÄ lÀgga till anpassade sidhuvud och bakgrundsbilder frÄn mediebiblioteket.

HTML i bildtexter

Tidigare nÀr du lade till bilder kunde du inte lÀnka till bildförfattaren i bildtexten. Tja, i WordPress 3.4 kan du. Detta gör det enkelt. Kolla in exemplet nedan:

VÀrldens största poolDetta Àr vÀrldens största pool (3324 fot lÄng och 19,77 tunnland). Vattnet pumpas frÄn Stilla havet efter att det har filtrerats och behandlats. Foto av Thiago Graça Couto hittat frÄn artikeln 25 mest fascinerande simbassÀnger

BÀttre organisation för sidmallar

Om du nÄgonsin arbetat pÄ en komplex webbplats kommer du att skapa dig mÄnga anpassade sidmallar. Fram till nu mÄste alla sidmallfiler vara kvar i temamappen tillsammans med alla andra filer. Detta kan bli riktigt klumpigt. För organisationens skull kan du nu ha en / pages / underkatalog i ditt temas mapp dÀr du kan placera alla sidmallar. FrÄn och med WordPress 3.4 identifierar WordPress alla sidmallar i temamappen eller i nÄgon underkatalog i en temamapp.

Vi vet att detta kommer att vara extremt praktiskt för vÄrt tema.

Andra förbÀttringar

Det fanns mÄnga felkorrigeringar och förbÀttringar. Nedan Àr en lista över saker som vi tyckte var mycket anvÀndbara.

WP_Query PrestationsförbĂ€ttringar – Utvecklare sĂ„g prestandaförbĂ€ttringar pĂ„ 2-3 gĂ„nger snabbare. InlĂ€ggsformat lĂ€ggs nu till under navigeringsmenyer WordPress omdirigerar nu försök att besöka / logga in, / instrumentpanelen eller / admin till lĂ€mpliga WordPress-sidor. Nu behöver du inte ett plugin lĂ€ngre :)
MĂ„nga XML-RPC-förbĂ€ttringar Interna funktioner och klasser lĂ€gger nu till “rtl”, “ie7”, “ie8”, “ie9” för webblĂ€sarinriktning

Vi skulle gÀrna höra vilka Àr dina favoritfunktioner i WordPress 3.4

Ytterligare resurser

WordPress 3.4 “Grön” officiell utgivningsartikel
FullstÀndig lista över funktioner i WordPress 3.4
10 saker du behöver veta om WordPress 3.4
Hur man utnyttjar temainpassaren i dina egna teman