Nyheter i WordPress 3.6

Nyheter i WordPress 3.6

Goda nyheter, WordPress 3.6 har Àntligen landat. Det heter Oscar efter jazzpianisten Oscar Peterson. PÄ WPBeginner övervakade vi utvecklingen mycket noga och publicerade en artikel om de funktioner som kommer i WordPress 3.6. Mycket har förÀndrats sedan dess, nÄgra av funktionerna har tappats och nÄgra nya funktioner har lagts till. I den hÀr artikeln visar vi dig vad som Àr nytt i WordPress 3.6.

Vill du inte lÀsa? Titta pÄ videon:

Ett nytt anvÀndargrÀnssnitt för att skapa menyer

MÄnga av vÄra anvÀndare tyckte ofta att menyer var förvirrande. WordPress 3.6 levereras med ett nytt och enklare anvÀndargrÀnssnitt för att skapa och redigera menyer för din webbplats. Den har tvÄ flikar, en för att redigera menyer och en annan för att hantera platser. Det hÀr nya grÀnssnittet Àr enkelt att anvÀnda, och vi tror att mÄnga anvÀndare tycker att det ocksÄ Àr uppfriskande.

FörbÀttrad autospara-funktion

Du behöver inte oroa dig för att förlora innehÄll nÀr du arbetar med ett inlÀgg. WordPress 3.6 levereras med förbÀttrad autosparfunktion. Den mest anmÀrkningsvÀrda förbÀttringen av autospara-funktionen Àr att WordPress nu anvÀnder din webblÀsares lagring samt WordPress-databas för att spara Àndringar. WordPress försöker matcha den aktuella versionen med sÀkerhetskopian som Àr lagrad i din webblÀsarlagring och meddelar dig om den hittar nÄgon skillnad.

WordPress 3.6 Autosave-funktion anvÀnder webblÀsarlagring för att automatiskt spara inlÀgg

Ny förbÀttrad revision jÀmförelse

Med WordPress 3.6 kommer en annan fantastisk funktion, möjligheten att jÀmföra efterrevisioner. Som du vet sparar WordPress automatiskt inlÀggsrevisioner. Du kan inaktivera inlÀggsrevisioner men under Ären har vi funnit att detta Àr en mycket anvÀndbar funktion. En sak som vi inte gillade var att det var svÄrt att snabbt hitta skillnader mellan tvÄ versioner. Med 3.6 visar WordPress inlÀggsrevisioner och belyser Àndringarna mellan tvÄ versioner av en artikel. Det finns ocksÄ en skjutregel överst sÄ att du enkelt kan vÀxla mellan versioner.

FörbÀttrade inlÀggsversioner i WordPress 3.6

Logga in aviseringar

Ibland kan din WordPress-session upphöra att gÀlla medan du arbetar pÄ webbplatsen. Detta kan hÀnda pÄ grund av flera anledningar, en utgÄngen eller borttagen sessionscookie, administratör som Àndrar sÀkerhetsnycklar etc. Med tidigare versioner av WordPress innebar detta att du mÄste gÄ tillbaka och logga in igen. Detta resulterade i förlust av viktiga och osparade förÀndringar. WordPress 3.6 löser problemet genom att visa inloggningsmeddelande nÀr en anvÀndares session upphör. Det öppnar meddelandet i ett pop-fönster mörknar skÀrmen du arbetade pÄ.

FörbÀttrad sessionhantering med inloggningsaviseringar i WordPress 3.6

Twenty Thirteen – The New Default Theme

WordPress 3.6 kommer ocksÄ med ett nytt standardtema Twenty Thirteen vilket skiljer sig frÄn nÄgot annat standardtema tidigare. Till skillnad frÄn sina föregÄngare Àr Twenty Thirteen lite djÀrv och mer fÀrgstark. Den Àr utvecklad för att visa kraften i inlÀggsformat och alla nya funktioner i WordPress 3.6. Det Àr ett lyhörd tema och utformat för att vara fullt tillgÀngligt sÄ att det ocksÄ kan anvÀndas av personer med speciella behov.

Twenty Thirteen - The New Default Theme in WordPress 3.6

Funktioner som inte blev WordPres 3.6

Ursprungligen diskuterades att det kommer att finnas förbÀttrade redaktionsfunktioner för arbetsflödeshantering i WordPress 3.6. Denna funktion tappades dock under utvecklingen. Idén om redaktionellt arbetsflödeshantering baserades pÄ plugin-programmet Edit Flow. Vi anvÀnder det pÄ WPBeginner, kolla in vÄr guide om hur du kan förbÀttra redaktionellt arbetsflöde pÄ WordPress-webbplatser med flera författare. PÄ samma sÀtt utvecklades och testades ett anvÀndargrÀnssnitt för Post Formats. Men kÀrnutvecklingsteamet beslutade att inte inkludera det i den slutliga utgÄvan. Idén för Post Format UI baserades ocksÄ pÄ ett plugin, kolla in hur man lÀgger till ett anvÀndargrÀnssnitt för postformat i WordPress.

Detta var bara en sammanfattning av de nya funktionerna som kommer i WordPress 3.6. Det finns mÄnga andra Àndringar, buggfixar och andra uppdateringar. Det Àr en stor release sÄ vi vill pÄminna vÄra anvÀndare att uppgradera sÄ snart som möjligt. Se till att du sÀkerhetskopierar din webbplats innan du uppgraderar och följ vÄr WordPress-uppgraderingsguide.

LÄt oss veta vad du tycker om nya funktioner och UI-förÀndringar i WordPress genom att lÀmna en kommentar nedan.