Nyheter i WordPress 3.9

Nyheter i WordPress 3.9

WordPress 3.9 kom igÄr med massor av förbÀttringar och nya funktioner. PÄ WPBeginner följde vi utvecklingen noga och publicerade en artikel om vad som kommer i WordPress 3.9 med skÀrmdumpar. Vi Àr glada att kunna rapportera att alla funktioner vi var glada över gjorde sin vÀg in i den slutliga utgÄvan. I den hÀr artikeln visar vi dig vad som Àr nytt i WordPress 3.9 och vilka coola nya saker du bör prova efter uppdatering av dina webbplatser.

Observera att WordPress 3.9 Àr en viktig version, sÄ den uppdateras inte automatiskt. Du mÄste initiera uppdateringen.

TinyMCE, aka Visual Editor, revideras

WordPress levereras med sin egen version av TinyMCE Editor. Precis som WordPress Àr TinyMCE ocksÄ en programvara med öppen kÀllkod som nyligen fick nÄgra nya coola förbÀttringar. I WordPress 3.9 importeras dessa förbÀttringar till WordPress. NÄgra av vÄra favoritförbÀttringar i inlÀggsredigeraren Àr:

Dra och slÀpp bildöverföringar

Du kan nu helt enkelt dra och slÀppa bilder till inlÀggsredigeraren, sÄ laddas de upp till din webbplats. Du kan ocksÄ dra och slÀppa flera bildfiler för snabbare uppladdning.

Live-galleriförhandsgranskningar

Innan WordPress 3.9, nÀr du lade till ett galleri i WordPress, visade det en platshÄllare för att ange galleriets position. Nu nÀr du lÀgger till ett galleri kan du se den faktiska galleriförhandsgranskningen direkt i den visuella redigeraren.

Förhandsgranskningar av live galleri i inlÀggsredigeraren

Ändra storlek och redigera bilder i Post Editor

En annan bildrelaterad funktion som du kommer att Àlska Àr storleksÀndring av levande bilder. Klicka bara pÄ en bild och dra handtagen i hörnet för att Àndra storlek pÄ bilden.

Ändra storlek pĂ„ bilder i inlĂ€ggsredigeraren

Klicka pÄ en bild i postredigeraren och klicka sedan pÄ pennikonen för att redigera bildattribut. En helt ny popup-popup visas. Det ser mycket snyggare ut och har nÄgra coola nya funktioner.

Redigera en bild medan du arbetar i den visuella postredigeraren

Du kan klicka pÄ knappen för att ersÀtta bilden eller klicka pÄ knappen för att starta den nya förbÀttrade bildredigeraren utan att lÀmna inlÀgget du redigerade. I redigeringsbildvyn kan du beskÀra, skala, rotera bilden och spara dina Àndringar.

Rotera, beskÀra, skala din bild i bildredigeraren

Kopiera klistra in direkt frÄn MicroSoft Word

Var inte orolig om du inte kan se Klistra in frÄn MS Word-knappen i din redigerare. Det har tagits bort i WordPress 3.9 eftersom det inte lÀngre behövs. Tidigare var anvÀndare tvungna att klicka pÄ klistra in frÄn Word-knappen nÀr de behövde klistra in sina inlÀgg frÄn MS Word till WordPress-postredigeraren. Nu finns det inget behov av att göra det. InlÀggsredigeraren kommer nu att rensa upp all röra som skapats av MS Word. Vi vet att mÄnga av vÄra nybörjare skriver sina inlÀgg i MS Word. Den hÀr funktionen hjÀlper dem att undvika den fruktansvÀrda koden som följde.

Flat Plain Text Editor-knappar

Om du Àr som oss och anvÀnder vanlig textredigerare för att skriva dina inlÀgg, finns det nÄgra smÄ förÀndringar för oss i textredigerarens verktygsfÀlt. Första Àndringen Àr att knapparna nu Àr platta och matchar resten av WordPress-knapparna. En annan förÀndring Àr att helskÀrmsknappen ersÀtts med en ikonknapp.

Enkel textredigerare med ett modernt nytt utseende

Live Widget-förhandsgranskningar i temainpassaren

En annan mycket efterlÀngtad funktion i WordPress 3.9 Àr Live Widget Previews. Denna funktion gör det möjligt för anvÀndare att lÀgga till, ta bort, redigera och anpassa sina widgets frÄn Theme Customizer. Det Àr mycket lÀttare att anvÀnda och du kan se dina Àndringar live i handling i förhandsgranskningsfönstret.

Förhandsgranskningar av livewidget i Theme Customizer

Den gamla widgetskÀrmen kommer fortfarande att finnas dÀr under Utseende, för anvÀndare som hellre vill anvÀnda det gamla bekanta grÀnssnittet för att hantera sina widgets.

FörbÀttrad ny temaskÀrm

I WordPress 3.8 fick vi ett nytt anvÀndargrÀnssnitt för adminomrÄdet. Vissa delar av adminomrÄdet kÀndes emellertid inte pÄ plats. LÀgg till ny temaskÀrm var ett av dessa omrÄden. Det nya grÀnssnittet för teman utvecklades separat som en del av THX38. I WordPress 3.9 fick omrÄdet LÀgg till nytt tema ett nytt vackrare och mer anvÀndarvÀnligt grÀnssnitt. Att söka efter teman som finns i WordPress-temakatalogen Àr mycket enklare nu.

FörbÀttrad lÀgg till ny temaskÀrm i WordPress 3.9

Spellistor för ljud / video

Med WordPress 3.9 kan du skapa spellistor för ljud och video pÄ samma sÀtt som du skapar gallerier. Vi rekommenderar inte vÄra anvÀndare att ladda upp sina videor till WordPress, men sÄ hÀr testar du den hÀr funktionen. Klicka bara pÄ knappen LÀgg till media och ladda upp dina ljud- / videofiler. PÄ din vÀnstra sida ser du en lÀnk för att skapa videospellista.

Observera: i vissa fall kanske du inte ser en lÀnk för att skapa en ljud- eller videospellista om du inte har en ljud- / videofil i ditt mediebibliotek eller laddar upp en ljud- / videofil.

Skapa ljud- / videospellistor i WordPress 3.9

Om du klickar pÄ den visas dina redan överförda ljud- / videofiler. Allt du behöver göra nu Àr att klicka pÄ knappen Skapa ny ljud- / videospellista. PÄ nÀsta skÀrm kan du lÀgga till titlar och bildtexter i din spellista precis som bildgallerier. NÀr du Àr nöjd klickar du pÄ knappen Infoga spellista.

En ljudspellista i WordPress

Det finns mÄnga andra förbÀttringar under huven, till exempel nya versioner av bibliotek, förbÀttrad autosparing och buggfixar.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte till att ge en översikt över WordPress 3.9.

För mer uppdateringar om WordPress kan du följa oss pÄ Twitter eller gÄ med pÄ Google+.