Nyheter i WordPress 4.0

Nyheter i WordPress 4.0

Äntligen kom den mycket efterlĂ€ngtade WordPress 4.0 idag. Det Ă€r en stor utgĂ„va, full av massor av förbĂ€ttringar och nĂ„gra nya funktioner. PĂ„ WPBeginner följde vi utvecklingen noga och skrev om vad som kommer i WordPress 4.0. Det finns mĂ„nga nya saker som vi Ă€r sĂ€rskilt glada över. I den hĂ€r artikeln visar vi dig vad som Ă€r nytt i WordPress 4.0 och vilka coola nya funktioner du bör prova efter uppdatering av dina webbplatser.

Observera att WordPress 4.0 Àr en viktig version, sÄ den uppdateras inte automatiskt. Du mÄste initiera uppdateringen.

Observera ocksÄ att 4.0 bara Àr ett versionsnummer. WordPress har en slÀppcykel och 4.0 kommer efter 3.9, det finns inget som heter WordPress 4 eller WordPress 3.

FörbÀttrat stöd för internationalisering

WordPress anvÀnds över hela vÀrlden och driver webbplatser pÄ mÄnga olika sprÄk. Tidigare, om en anvÀndare ville anvÀnda WordPress pÄ andra sprÄk, mÄste de antingen installera en lokal version av WordPress eller manuellt ladda upp översÀttningsfiler.

FrÄn och med WordPress 4.0 Àr det första steget i WordPress-installationen att vÀlja sprÄk.

NÀr vi skrev om vad som kommer i WordPress 4.0, antog vi att anvÀndarna kommer att kunna byta sprÄk frÄn instÀllningsskÀrmen. Men sÄ Àr inte fallet, anvÀndare kan bara byta sprÄk som redan Àr installerade i deras / wp-content / sprÄk / katalog.

Hantera dina media med stil

WordPress 4.0 levereras med ett nytt och förbÀttrat mediebibliotek. AnvÀndare kan nu se sina uppladdningar i en fin rutnÀtlayout med oÀndlig rullning. Den hÀr nya layouten Àr mycket snabbare och lÄter dig snabbt söka, blÀddra och redigera mediefiler.

Nytt mediebibliotek i WordPress 4.0

Genom att klicka pÄ ett objekt i mediebiblioteket öppnas det i ett popup-fönster dÀr du kan lÀgga till bildtext, alt-text, titel och beskrivning. AnvÀndare kan ocksÄ anvÀnda piltangenterna pÄ sina tangentbord för att blÀddra bland bilder eller anvÀnda esc-tangenten för att stÀnga popup-fönstret.

Media-popup i WordPress 4.0

BÀdda in förhandsgranskningar i inlÀggsredigeraren

AnvÀndare kan nu se sina inbÀddningar direkt i den visuella redigeraren. Det betyder att nÀr du klistrar in en YouTube-video-URL i den visuella redigeraren kommer den automatiskt att synas direkt i redigeraren. Samma sak gÀller tweets och andra inbyggda stöden som stöds av oEmbed.

Visuella inbÀddningar i WordPress 4.0

FörbÀttrad inlÀggsredigerare

WordPress 4.0 ger nÄgra mycket viktiga förbÀttringar i postredigeraren, vilket vi tror kommer att förbÀttra skrivupplevelsen för de flesta anvÀndare.

Den första förbÀttringen Àr borttagningen av rullningsfÀltet i inlÀggsredigeraren. Flera rullningslister pÄ en sida gjorde det lite svÄrt att arbeta med lÄnga artiklar. Nu justerar inlÀggsredigeraren automatiskt sig sjÀlv nÀr du skriver.

FörbÀttrad inlÀggsredigerare i WordPress 4.0

Den andra förbÀttringen Àr den klibbiga menyraden i postredigeraren. Detta innebÀr att menyraden och knappen LÀgg till media förblir synliga pÄ anvÀndarens skÀrm och att du inte behöver blÀddra för att klicka pÄ en knapp.

Plugin Search and Install Experience

En annan mest efterlÀngtad funktion i WordPress 4.0 Àr den nya plugin-installationsskÀrmen. Sökresultaten visas nu i rutor och visar mer anvÀndbar information Àn tidigare. Att söka efter plugins gÄr mycket snabbare och du kan snabbt vÀxla mellan utvalda, favoriter och populÀra plugin-flikar.

Ny plugin-installationsupplevelse i WordPress 4.0

Genom att klicka pÄ mer information öppnas pluginsidan i ett popup-fönster. Det hÀr fönstret Àr nu utformat för att matcha resten av WordPress-adminomrÄdet. LÀgg ocksÄ mÀrke till att det laddar pluginets kompletta readme-fil pÄ en gÄng sÄ att vÀxla mellan flikar i popup-popupen Àr mycket snabbare.

Temapaneler

Widgets lades till Theme Customizer i WordPress 3.9. De flyttas nu till sin egen panel i anpassaren, vilket gör det lÀttare att enkelt lÀgga till och hantera widgetar frÄn anpassningsskÀrmen.

Widgets i Theme Customizer

För utvecklare

Ett helt nytt API för anvÀndarkontroller i anpassaren introduceras. Precis som widgetar Àr grupperade i sin egen panel, kan tema- och plugin-utvecklare nu gruppera alternativ pÄ paneler. Customizer stöder nu sammanhang, paneler och en helt ny uppsÀttning kontroller som du kan anvÀnda i dina teman och plugins.

I andra förbÀttringar under huven kommer frÄgestÀllning nu att ge utvecklare fler sÀtt att anvÀnda ORDER BY-klausuler i WP_Query. TinyMCE, jQuery och MediaElement-bibliotek uppdateras.

Vi hoppas att den hÀr artikeln gav en översikt över vad som Àr nytt i WordPress 4.0. Vi Àr sÀrskilt glada över den nya inlÀggsredigeraren och hur den anpassar sig sjÀlv. LÄt oss veta vilka funktioner du gillade mest och vad du skulle vilja se i framtida utgÄvor?

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.