Nyheter i WordPress 4.2

WordPress 4.2 Features

WordPress 4.2 slÀpptes för bara nÄgra minuter sedan. Detta Àr den första stora WordPress-utgÄvan 2015. Det löser mÄnga problem och lÀgger till nÄgra fantastiska nya funktioner till WordPress. TyvÀrr slÀpptes nÄgra riktigt coola funktioner eftersom de Ànnu inte var redo att skickas. I den hÀr artikeln visar vi dig vad som Àr nytt i WordPress 4.2 och vilka funktioner du bör prova efter uppdatering av dina webbplatser.

Detta Àr en stor WordPress-utgÄva, vilket innebÀr att din webbplats inte uppdateras automatiskt om du inte anvÀnder hanterad WordPress-vÀrd. Du mÄste initiera uppdateringen frÄn din WordPress-instrumentpanel. Som alltid, glöm inte att sÀkerhetskopiera din WordPress-webbplats innan du uppdaterar.

Nytt och förbÀttrat Tryck pÄ detta verktyg

WordPress 4.2 levereras med det nya och förbÀttrade Press This-verktyget.

Installera Press Detta verktyg för WordPress

Det Àr en enkel bokmÀrke som du kan dra och slÀppa till din webblÀsares bokmÀrkesfÀlt eller lÀgga till pÄ din mobila startskÀrm. Detta gör att du enkelt kan dela innehÄll frÄn var som helst pÄ webben till din WordPress-webbplats med ett enkelt klick eller tryck.

AnvÀnda Press Detta verktyg pÄ dina mobiltelefoner

Tryck pÄ Detta kommer nu automatiskt att hitta bilder, utdrag och titel för innehÄllet du delar och bÀdda in det till ett inlÀgg i farten. Detta kommer att göra innehÄllsdelning mycket snabbare och lÀttare för mÄnga anvÀndare.

Nya karaktÀrer och Emoji-stöd i WordPress 4.2

Emoji Àr tillgÀngligt pÄ alla moderna enheter inklusive mobiltelefoner. WordPress stödde inte emoji nativt. WordPress 4.2 löste detta genom att lÀgga till det inbyggda stödet för emoji. Du kan nu anvÀnda emojis var som helst pÄ din WordPress-webbplats.

AnvÀnda Emojis pÄ en WordPress-webbplats frÄn en mobiltelefon

Stödet för Emoji möjliggjordes av det underliggande arbetet som gjorts för att lÀgga till inbyggt stöd för kinesiska, japanska, koreanska tecken. WordPress 4.2 byter automatiskt din utf-8-databas till utf8mb4. Denna förÀndring tillÄter ocksÄ musikaliska och matematiska symboler och till och med hieroglyfer.

Medan mÄnga anvÀndare kanske inte Àr lika glada över Emoji-stöd, Àr stödet för fler sprÄkkaraktÀrer en enorm förbÀttring för en mycket stor global WordPress-anvÀndarbas.

Snabbare uppdateringar av plugin-program

Pluginuppdateringar krÀvde att du klickade pÄ uppdateringslÀnken och vÀntar pÄ att en sida ska laddas som visar uppdateringsförloppet. Sedan efter uppdateringen kunde du gÄ vidare för att göra vad du Àn gjorde. Detta kommer att förÀndras i WordPress 4.2 som nu kommer med snabbare insticksuppdateringar med ett klick.

Snabbare pluginuppdateringar i WordPress 4.2

Tidigare i vÄr Vad kommer i WordPress 4.2-artikeln visade vi dig snabbare plugininstallationsfunktion. Det liknade uppdateringsfunktionen men tillÀt anvÀndare att installera plugins utan att ladda om sidan. Denna funktion tappades under betaversionen.

Fler automatiska inbÀddningar

Precis som YouTube-videor, tweets och mÄnga andra tjÀnster ingÄr Tumblr och Kickstarter nu i oEmbed-vitlistan i WordPress. Du kan nu klistra in en lÀnk frÄn Tumblr eller Kickstarter och se den automatiskt inbÀddad i inlÀgget.

Tumblr auto bÀdda in i WordPress

TemavÀxling i anpassaren

WordPress 4.2 levereras med nÄgra stora förbÀttringar i anpassaren. Du kan nu byta teman direkt frÄn temainpassaren och göra Àndringar. Detta gör det möjligt för anvÀndare att snabbt förhandsgranska teman och anpassa teman utan att ens aktivera dem.

TemavÀxling i WordPress 4.2

Under huven förÀndras

Meddelanden som genereras av JavaScript-samtal till servern kan nu lÀsas av skÀrmlÀsare. Pluginförfattare och utvecklare kan anvÀnda wp.a11y.speak () för att skicka hörbara aviseringar.

Villkor som delas av flera taxonomier delas nu upp nÀr en av dem uppdateras.

Komplex bestÀllningsstöd med metafrÄga klausuler stöds nu av WP_Query, WP_Comment_Query och WP_User_Query.

Det finns nÄgra mindre förÀndringar i WordPress-fÀrgschemat som standard.

Det finns mÄnga buggfixar och andra förbÀttringar under huven. Du kan se en fullstÀndig lista med Àndringar hÀr.

Vi hoppas att du gillade den hÀr översikten över vad som Àr nytt i WordPress 4.2. Vi Àr sÀrskilt glada över snabbare uppdatering av plugin-funktionen. Vad Àr du upphetsad över?

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.