Nytt säkerhetschip T2 kan orsaka avstängningsproblem på MacBook Pro 2018

Nytt säkerhetschip T2 kan orsaka avstängningsproblem på MacBook Pro 2018

Bara några dagar efter att Apple löst en fråga verkar det som om en annan har dykt upp med avseende på den nyligen släppta MacBook Pro 2018. Användare har upplevt kärnpanik på den nya bärbara datorn liksom på iMac Pro. Problemet kan vara det helt nya T2-säkerhetschipet, enligt Digitala trender.

Som rapporten förklarar har macOS-versionen av den fruktade Blue Screen of Death i Windows slå vissa iMac Pro-modeller eftersom det först släpptes på marknaden i slutet av förra året. Samma fråga påverkar nu vissa MacBook Pro-bärbara användare för.

Det förklarar:

Av alla felmeddelanden som laddats upp till dessa tr√•dar finns det en detalj som de verkar dela: Bridge OS. Detta √§r ett inb√§ddat operativsystem som anv√§nds av Apples frist√•ende T2-s√§kerhetschip, vilket ger iMac Pro en s√§ker start, krypterad lagring, live “Hey Siri” -kommandon och s√• vidare. Den ing√•r nu i de nya 2018-modellerna p√• 13- och 15-tums MacBook Pro med Touch Bar.

Det verkar inte finnas en universell ‚Äúfix‚ÄĚ p√• detta problem, √§ven om det verkar som om Apple har unders√∂kt det.

Enligt digitala trender:

Enligt trådarna kan systemkraschen reduceras om du inte kedjer enheter, inte använder en Thunderbolt 3 till Thunderbolt 2-adapter, stänger av Power Nap, stänger av Secure Boot, låser inte upp enheten med Apple Watch, ta bort kärntillägg från tredje part och stäng av alla energihanteringsalternativ du kan hitta.

Apple föreslår det [affected] ägare torkar och laddar om MacOS från grunden, inaktiverar FileVault och inaktiverar Power Nap, den senare som fungerade för vissa iMac Pro-ägare.

Detta är inte det enda problemet som har påverkat vissa användare av nya MacBook Pro. Tidigare denna vecka pressade Apple ut en programuppdatering för att lösa en termisk strypningsproblem.

Om din nya MacBook Pro 2018 lider av ett kärnproblem, föreslår jag starkt att du kontaktar Apple omedelbart och ber om en ersättare. Oavsett, förhoppningsvis släpper Apple snart en programuppdatering.

Har du märkt det här problemet på din bärbara dator? Låt oss veta nedan.